Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

ODBICIE LUSTRZANE - Underscan nieaktywny

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
4 odpowiedzi w tym temacie

#1 LukiFoto

LukiFoto
  • 31 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 21:47

Witam Wczoraj podlaczylem MacBook Pro 17ke do Sony 52calowego. Ustawiłem odbicie lustrzane i rozdzielczość 1080p. Obraz był lekko za duży do telewizora więc go dopasowałem suwakiem UNDERSCAN. Dzisiaj podłączyłem go znowu, ale suwak UNDERSCAN jest już nieaktywny. Co może być ppowodem? Dzięki Pozdrawiiam Lukas

#2 pmG4

pmG4
  • 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 stycznia 2011 - 21:51

Podepnij zasilanie, zamknij lapka i korzystaj w trybie jednego monitora (tj. telewizora)

#3 LukiFoto

LukiFoto
  • 31 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 22:32

Sorry, ale nie kumam za bardzo. Zamknac lapa? Uśnie i tyle będzie z mojego korzystania. Chcę sobie obejrzeć film z kompa. Bardziej mnie interesuje czemu funkcja UNDERSCAN jest nieaktywna. :( Pozdrawiam

#4 Chip

Chip
  • 1 571 postów
  • SkądKraków

Napisano 04 stycznia 2011 - 22:41

Jak zamkniesz pokrywę komputera z podłączonym monitorem i wybudzisz go myszką to wtedy włączy się tylko podpięty monitor. Poza tym przy odbiciu lustrzanym maksymalna rozdzielczość jaka może być wyświetlana na ekranie telewizora to maksymalna rozdzielczość monitora w laptopie, a chyba nie o to chodzi, szczególnie kiedy podpinasz laptopa do takiego telewizora, prawda?

#5 LukiFoto

LukiFoto
  • 31 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 23:31

aaa.. ok. dzieki. nie mialem podpietej myszki. ciekawi mnie jednak czemu teraz UNDERSCAN jest aktywny, a przed zamknieciem klapy lapa, nie byl. Zwlaszcz ze jeszcze wczoraj nie musialem zamykac klapy lapa i moglem suwakiem powiekszac, lub pomniejszac ekran.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych