Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

[3 gen. - 4.0] Jak zaktualizować iOS zachowując jailbreak?

• Please log in to reply
3 replies to this topic

#1 Lerhond

Lerhond
  • 11 posts

Posted 04 January 2011 - 21:03

Witam! Ogólnie jestem średnio zorientowany w temacie jailbreak - gubię się już w tym, które wersje mają JB, które nie, jakich programów użyć itp. Dlatego chciałbym zapytać się na właśnie tym forum. Więc, jeżeli chodzi o mój sprzęt, to jestem w takiej sytuacji: - iPod Touch 3 gen. - iOS 4.0 - jailbreak robiony przez jailbreakme.com A moje pytanie jest takie: do jakiej najwyższej wersji oprogramowania mogę aktualizować mojego iPoda? Zakładamy jednak, że nie chcę z niego nic stracić - aplikacji instalowanych przez Cydię, przez App Store, save'ów z gier itd. No i jak to zrobić? Jakim programem? Jest tu jakiś poradnik? Może być na Windowsa, ewentualnie mam też zainstalowany Linux Ubuntu.

#2 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1084 posts
  • SkądPleszew, Poland

Posted 05 January 2011 - 15:20

Max. możesz aktualizować do 4.2.1. Ale tego bym nie doradzał. Lepiej już 4.1. Do zachowania savów itp zrób po prostu kopie zapasową.

Soft - Download iOS Firmware

Czym i jak zrobić JB - iClarified - Jailbreak Wizard for iPhone, iPad, iPod, AppleTV
lub
Jailbreak i zdejmowanie SIM-locka z urządzeń Apple

JB przy aktualizacji nie zachowasz, musisz od nowa JB wgrywać.

#3 Lerhond

Lerhond
  • 11 posts

Posted 05 January 2011 - 20:56

1. Czemu nie aktualizować do 4.2.1? 2. Czy przy aktualizacji zachowam aplikacje z Cydii, jeżeli JB się usuwa? 3. Mam aktualizować przez iTunes, czy jakoś inaczej? Bo widzę linki z softami, ale nie mam zielonego pojęcia, jak je zainstalować.

#4 DrIfTsTyLe

DrIfTsTyLe
  • 1084 posts
  • SkądPleszew, Poland

Posted 06 January 2011 - 22:57

1. Bo jest jailbreak tethered z tego co pamiętam. Czyli wyłączy ci się iPoda i musisz "reanimować" go podłączając do PC i redsn0wem zrobić jedną interakcję :) 2. Stacisz cydie i wszystko co w niej było. Jedynie możesz kopie zapasową aplikacji z AS, Muzyki itp... 3. Pobierasz soft. W iTunes po podłączeniu iPoda - Shift+Otwórz wybierasz soft i po sprawie. JB jak zrobić masz na forum.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users