Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Apple TV 2G - problem z napisami

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 04 stycznia 2011 - 20:56

Hej, sprawa wyglada tak: pobieram film, sciagam do niego napisy w .srt. Odpalam Submerge -> wplatam napisy w film -> renderuje soobie prograik, klikam export -> flatten... Powstaje mi .mov z napisami. Zarowno QuickTime jak iTunes film wyswietla z napisami (ten juz po przerobieniu). Ide na kanape, odpalam film na telewizorze, a tu napisow niema. Co by bylo smieszniej -> jak jest ten ekran wybru filmow z biblioteki, po lewej w dole jest miniaturka z filmu -> tu napisy ... widac (akurat wybral moment gdzie byly) OCB?! Dodam ze wlaczylem pokazywanie napisow w Apple TV (niestety nie bylo PL wiec wzialem ANG) oraz napisow dla nieslyszacych

#2 magmac

magmac

• 1 170 postów
  • SkądWroclaw, Poland, Poland

Napisano 05 stycznia 2011 - 08:58

Dołączone napisy tez musza być na ścieżce ANG - takie ograniczenie atv. Wtedy bedą sie odtwarzać.

#3 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 stycznia 2011 - 18:36

dobra, jak zrobic zeby bylo jak mowisz?

#4 magmac

magmac

• 1 170 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 19:01

nie wiem jak w submerge bo nie używam, w subler'ze wybierasz język ścieżki napisów.

#5 MurcieFan

MurcieFan
  • 1 415 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 05 stycznia 2011 - 19:34

pobieram, i zaraz napisze jaki rezultat

Dzieki! tak czy siak ;-)

dolaczone napisy byly na sciezce ANG,

zmienilem wszystko na ANG, juz sie burnuje i zobacze :-), tez masz nowe ATV?

niestety, nadal nie dzialaja napisy :-(

---------- Wpis dodano o 19:34 ---------- Poprzedni wpis dodano o 19:14 ----------

pobieram, i zaraz napisze jaki rezultat

Dzieki! tak czy siak ;-)

dolaczone napisy byly na sciezce ANG,

zmienilem wszystko na ANG, juz sie burnuje i zobacze :-), tez masz nowe ATV?

NAPISY DZIALAJA - DZIEKI!

#6 magmac

magmac

• 1 170 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 20:21

prosz. mam ATV1stgen

#7 narapie

narapie
  • 177 postów

Napisano 04 stycznia 2014 - 10:17

Jakiś czas temu zrobiłem upgrade Apple Tv 2gen do 5.2 (iOS 6.1) potem JB przez Seas0nPass potem bieżąca wersje xbmc 12.3 (frodo) - ogólnie standard.

Mam problem z napisami, czasem podczas szybkich i długich dialogów, nie wyświetlają się wszystkie, tak jakby "okno" przeznaczone na pojawienie się tych napisów było za krótkie.

Na początku myślałem że słabe napisy, trudno, na tyle znam angielski że mi to nie przeszkadzało w śledzeniu fabuły ale potem zaczęło wkurzać że coś jest nie tak wiec porównałem ten sam fragment filmu na macu na vlc i faktycznie, na tv NIE pokazują się wszystkie.

Szukałem po angielskich stronach ale tam piszą o jak przesunąć wyświetlanie napisów a nie jak skrócić czas ich wyświetlania.

Ktoś coś wie?

Update: Napisy w formacie srt rozwiązują problem, w iNapi da się ustawić żeby domyślnie takie pobierało wiec w sumie po problemie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych