Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Temperatura procesora (pytanie)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
20 odpowiedzi w tym temacie

#1 Dpi

Dpi
  • 101 postów

Napisano 30 września 2005 - 23:57

Witam wszystkich :oops: Jestem na forum od przedwczoraj z Makiem chwile dluzej :D :D :D Jest pod X taki wynalazek ktory pokazuje temperature procesora w okienku z podstawowymi danymi o komputerze czy mi sie gdzies przywidzialo ? Dzieki

#2 Gość_brodek_*

Gość_brodek_*

Napisano 01 października 2005 - 06:24

a jaki mac? jak QS to zapomnij on niema czujnka temperatury zgodnego z poprzednimi modelami. Poza tm go ---> www.macupdate.com tam znajdziesz wszystko

#3 tomasz

tomasz

• 10 988 postów

Napisano 01 października 2005 - 08:02

Mac Update
Version Tracker

[ Dodano: 2005-10-01, 09:03 ]
Aha jestem w pracy i stąd nadaje z Windowsa ;)

#4 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 01 października 2005 - 08:04

o ile się z tym spotkałem to wbudowane czujniki mają : Koputery przenośne od G3, B&W i MacMini. jeśli masz Tigerka to zaciągnij Widget-a, ja mam SysStat jest free. Na stronie Appla znajdziesz ich sporo. Moim zdaniem jest to wygodniejsze niż jakiś program, poprostu F12 i widzisz wszystko :)

#5 Gość_brodek_*

Gość_brodek_*

Napisano 01 października 2005 - 08:05

Aha jestem w pracy i stąd nadaje z Windowsa ;)

Nie tlumacz sie... nikt nie ma ci za złe :)

#6 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 01 października 2005 - 08:12

Dpi, przydatny link dla leniuchów :) http://www.apple.com...shboard/status/

Nie tlumacz sie... nikt nie ma ci za złe

wazelina... :ppp

#7 Gość_brodek_*

Gość_brodek_*

Napisano 01 października 2005 - 08:13

jasne... :D

#8 Marcin_G

Marcin_G
  • 892 postów

Napisano 01 października 2005 - 09:12

o ile się z tym spotkałem to wbudowane czujniki mają : Koputery przenośne od G3, B&W i MacMini.

W Mini to raczej nie pokazuje temperatury procesora. Jak swego czasu zainstalowałem widget do Konfabulatora, który miał pokazywać temperaturę procka, to wyświetlało się -1 stopnia C. Później na MacUpdate znalazłem program który też miał to robić a do tego jeszcze parę innych rzeczy. Faktycznie pokazywał temperaturę, ale przy opisie sensora z jakiego ponoć był brany pomiar było napisane "Smart Disk Toshiba....". Wychodziło by więc na to że pokazuje temperaturę nie procesora, ale twardego dysku.

#9 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 01 października 2005 - 09:54

gdy zaczynałem przygoda na myapple, napisałem topic o podobnej tematyce , tylko mi chodziło o B&W. Poszukaj dokładnie na forum, jakiś użytkownik wypisał cała liste komputerów które posiadają czujnik temperatury procesora.

#10 Dpi

Dpi
  • 101 postów

Napisano 01 października 2005 - 10:42

Hej wszystkim ! Nie spodziewalem sie takiego powitania :shock: Macowa brac jest The Best :P :P :P Mam B&W i 10.3.9 wiec widgety chyba nie pojda poszukam krismiszcz ,poszukam :D Pzdro

[ Dodano: 2005-10-01, 17:55 ]
Wiec sie chyba scisle nie wyrazilem bo cale forum przeszukalem i nie znalazlem tego co chce :shock: W menu jablko pierwsza zakladka jest about this mac :P klikajac na nia otwiera sie okno i tak dalej ...Znamy doskonale. A ja pytam czy jest mozliwosc zeby w tym oknie Mac pokazywal tez temp procesora obok ramu i szybkosci proca ? Ciagle mi wglowie siedzi ze u kogos widzialem cos takiego.Aha i sciagnalem sobie z linka Temperature monitor zainstalowalem i pokazuje :P ale nie temp procesora tylko twardego dysku :shock: znaczy ze moze ja nie mam czujnika czy co jest :( Pozdrawiam :D :D :D

#11 _sys

_sys
  • 2 046 postów
  • SkądB-stok i okolice

Napisano 03 października 2005 - 15:10

znaczy ze moze ja nie mam czujnika czy co jest

Czujnik w B&W masz na pewno. Pod OS 9 używam Gauge pro. Pod OS Xa niestety ten użytek nie działa. Swego czasu sporo czytałem o mierzeniu temperatury w Blue G3 pod OS X. Na nic konkretnego nie trafiłem, ale życzę powodzenia.

BTW. Witam na forum MyApple.pl :D .

#12 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 03 października 2005 - 15:23

znaczy ze moze ja nie mam czujnika czy co jest

Czujnik w B&W masz na pewno. Pod OS 9 używam Gauge pro. Pod OS Xa niestety ten użytek nie działa. Swego czasu sporo czytałem o mierzeniu temperatury w Blue G3 pod OS X. Na nic konkretnego nie trafiłem, ale życzę powodzenia.

BTW. Witam na forum MyApple.pl :D .

może korzystać jesli w OSX-e ma środowisko 9 !

#13 Dpi

Dpi
  • 101 postów

Napisano 03 października 2005 - 17:16

ok dzieki ale bede jeszcze drazyl temat

#14 EnderTKD

EnderTKD
  • 351 postów

Napisano 04 października 2005 - 13:03

może kożystać jesli w OSX-e ma środowisko 9 !

ja mam 9tke i nie da rady odpalic np EditDV. potrzebne jest minimum 9.1 chyba...

#15 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 04 października 2005 - 14:21

ja mam 9tke i nie da rady odpalic np EditDV. potrzebne jest minimum 9.1 chyba...

haha, napisałem środowisko "9" !! jeśli ktoś się "obczaja" to nie ma sensu pisać wszystkich numeracji systemowych :)
Jeśli masz orginalnego 10.3 to 4cd zawiera "środowisko 9" 8)

#16 EnderTKD

EnderTKD
  • 351 postów

Napisano 04 października 2005 - 14:27

haha, napisałem środowisko "9" !! jeśli ktoś się "obczaja" to nie ma sensu pisać wszystkich numeracji systemowych :)
Jeśli masz orginalnego 10.3 to 4cd zawiera "środowisko 9" 8)

zawiera ale co z tego? prosil zeby mu doinstalowac 9tke wiec to zrobilem. a teraz mi krzyczy ze do EditDV potrzeba 9,1.
pogubilem sie

#17 krismiszcz

krismiszcz
  • 2 414 postów
  • SkądLUBLIN

Napisano 04 października 2005 - 14:36

no to niestety wymieniony przez Ciebie program wymaga systemu 9.1 Ale instalowałeś "środowisko 9" z 4cd OSX-a ? czy włożyłeś pierwsza lepszą 9 ?

#18 EnderTKD

EnderTKD
  • 351 postów

Napisano 04 października 2005 - 14:48

wszystko poinstalowane tak jak powinno byc.krzyczy ze potrzeba 9.1 i kupa. mam kilka progsow ktore wymagaja 91 :/

#19 hubiii

hubiii
  • 1 341 postów
  • Skądwroclaw

Napisano 04 października 2005 - 17:07

Temperature monitor LIte ;) bardz fajny programik :) ups nie doczytalem ;) pozdro dla nowego mac usera]

#20 Makowa Panienka

Makowa Panienka
  • 194 postów

Napisano 15 czerwca 2007 - 07:53

Mam QS. W związku z falą upałów pomyślałam sobie, że pomierzę jego temperaturę. Zainstalowałam Monitor temperature. Program wykrył tylko jeden sensor (naprawdę jest tylko jeden?) i nazwał coś smart... co to jest ten smart? Czego to temperatura?

#21 krzyfar

krzyfar

The Hunter

• 5 642 postów
Napisano 15 czerwca 2007 - 08:14

Mam QS.

W związku z falą upałów pomyślałam sobie, że pomierzę jego temperaturę. Zainstalowałam Monitor temperature.
Program wykrył tylko jeden sensor (naprawdę jest tylko jeden?) i nazwał coś smart...
co to jest ten smart? Czego to temperatura?

Prawdopodobnie to jest temperatura dysku twardego.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych