Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Drugi monitor?

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 Rocer

Rocer
  • 126 posts
  • SkądTychy

Posted 03 January 2011 - 19:45

Witam,

planuje podłączyć do mojego iMac'a monitor z Samsunga.
Nie do końca wiem jak się z tym zabrać, ale potrzebna jest przejściówka Mini DVi. Znalazłem taką na allegro klik, czy ona jest dobra?
I efekt końcowy jest taki, że są dwa osobne biurka czy jeden taki przedłużony?

Czekam na odpowiedź Rocer :)

#2 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 January 2011 - 19:57

Masz iMaca 21,5" tak? To potrzebujesz przejściówki z Mini Display Port na DVI:

Mini DisplayPort to DVI Adapter - Apple Store (U.S.)

Co do biurek to albo masz "jedno przedłużone" albo mirror (czyli na iMacu i na zewnętrznym monitorze to samo).

#3 Rocer

Rocer
  • 126 posts
  • SkądTychy

Posted 03 January 2011 - 20:03

Jest może on na allegro, czy gdzieś indziej?

#4 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 January 2011 - 20:09

np taka: Przejście mini Display Port/gn. DVI - Warszawa (1386443241) - Aukcje internetowe Allegro

albo tu oryginał: Akcesoria :: Kable, przejściówki i adaptery :: Apple MiniDisplay to DVI Adapter - Cortland - systemy graficzne

#5 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 03 January 2011 - 21:07

A nie prościej i taniej kupić kabel mDP <-> HDMI ? Akcesoria :: Kable, przejściówki i adaptery :: Kanex Mini DisplayPort to HDMI Male to Male 0.9m - Cortland - systemy graficzne
Po co bawić się w przejściówki i wydawać tyle kasy skoro można jeden kabelek w normalnej cenie kupić? Oczywiście pod warunkiem, że monitor obsługuje HDMI, ale teraz to chyba standard.

P.S: Pamiętaj, że im krótszy kabel tym lepszy obraz.

#6 owz

owz
  • 3360 posts
  • SkądPoznań

Posted 03 January 2011 - 21:16

Nie no można ale nikt tu nie jest jasnowidzem, żeby wiedzieć jakie wejścia ma monitor Sasmsung z pierwszego postu.

#7 Rocer

Rocer
  • 126 posts
  • SkądTychy

Posted 03 January 2011 - 21:54

Monitor jest taki Model SyncMaster T200 HD

Chciałbym mieć na nim komputer i telewizor, tak jak miałem kiedyś z Pecetem

Tak, jest kompatybilny z komputerem Mac.

#8 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 03 January 2011 - 22:50

Chyba każdy monitor jest kompatybilny z komputerami Apple, a to, że producent tak napisze to czysty marketing (stary monitor Philips 15" mojej siostry nawet działa z moim MB). Z tego co widzę to monitor ma wbudowany tuner TV i ma wejścia HDMI. Tak więc jeśli chcesz go używać ze swoim komputerem to kup taki kabel jak Ci podlinkowałem. W każdym bądź razie tego typu, albo przejściówkę na HDMI jeśli wolisz. Jednak jeśli chcesz używać także wbudowanych w monitorze głośników to musisz kupić taki kabel, który będzie obsługiwał także audio.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users