Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iphone nie włącza się, DFU tylko pod ładowarką

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 swind

swind
  • 1 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 12:37

Witajcie, Mam problem z iPhone pierwszej generacji z softem 3.0.x nie pamiętam, który dokładnie ale na pewno 3.0. Gdy kilka dni temu pochwyciłem rano iPhone w ręce, po prostu nie działał, podłączyłem go do ładowarki, pokazało się srebrne logo apple i zniknęło. Aktualnie jedyne co mogę zrobić z telefonem to uruchomić tryb DFU tylko gdy jest wpięty kablem do ładowarki (tylko oryginalnym kablem, w dodatku nadgryzionym przez szczura). Gdy mam włączony już tryb DFU i odepnę kabel w celu podłączenia do itunes, wyłącza się. Przez półtora roku od nie miałem żadnych problemów z telefonem, bateria trzymała wzorowo, przestał działać od tak. Podejrzewam awarię baterii, ale nie zaszkodzi sięgnąć po waszą opinie przed oddaniem go do serwisu. pozdrawiam, Karol.

#2 TrooperBR

TrooperBR
  • 21 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 03 stycznia 2011 - 16:57

Mam dokładnie ten sam problem ze swoim 3g, tylko że spadł mi on na ziemię. Nie była to jednak duża wysokość, bo około 1m i lądował dość miękko. Oddałem go do serwisu i za kilka dni będę wiedział co jest grane.

#3 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 postów
  • SkądLeszno

Napisano 03 stycznia 2011 - 18:31

Nie prościej mieć właczone iTunes podpiety kabel USB do komputera i wprowadzić w stan DFU i przywrócić soft orginalny ?

#4 TrooperBR

TrooperBR
  • 21 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 03 stycznia 2011 - 18:50

Chodzi o to, że przy podpięciu do USB iPhone nie włącza się. Zresztą tytuł mówi sam za siebie...

#5 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 postów
  • SkądLeszno

Napisano 03 stycznia 2011 - 18:52

ale mowisz ze DFU dziala jak podepniesz pod ladowarke co nie ? a USB tez laduje iPhone wiec tez powinno to zadzialac

#6 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 18:53

Hmm, powinien się ładować i przez kompa i przez gniazdko..

#7 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 postów
  • SkądLeszno

Napisano 03 stycznia 2011 - 18:56

no własnie wiec jak dziala DFU pod ladowarka to na kompie tez powinien (też moze jest wina kabla bo mowiles ze ci zwierzatko pogryzlo)...

#8 TrooperBR

TrooperBR
  • 21 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 03 stycznia 2011 - 19:03

U mnie był ten sam problem i zaraz po odpięciu od ładowarki iPhone się wyłączał, a pod gniazdem USB w ogóle nie wstawał, więc jest to mechaniczna usterka. Sprawdzałem na kilku komputerach i różnych kablach z takim samym efektem - włączał się na chwilkę tylko pod ładowarką sieciową.

#9 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 19:05

Idź do serwisu ajfonowego

#10 SebaQQ

SebaQQ
  • 452 postów
  • SkądLeszno

Napisano 03 stycznia 2011 - 19:05

sądze że to bateri wina. bedziesz musial przekalkulować czy warto zaryzykować z wymieniać bateri bo moze byc cos z plyta lub czyms innym a przy iPhone 2g moge byc koszty podobne z tymi stan db na allegro

#11 TrooperBR

TrooperBR
  • 21 postów
  • SkądRzeszów

Napisano 04 stycznia 2011 - 12:35

Dziś odebrałem telefon z serwisu, zapłaciłem 50 zł i wszystko śmiga jak należy :)

#12 mpasion

mpasion
  • 1 postów

Napisano 25 listopada 2011 - 23:15

podobny problem Ja mam podobny problem auktualnie. Spadł mi z niewielkiej wysokości i po prostu już go nie mogłem włączyć, natomiast reaguje po podłączeniu do ładowarki. Ten sam iphone spadł mi z 2 miesiące temu w podobny sposób. Po około dwóch tygodniach, po uprzednim wgraniu nowego softu telefon zatrybił i się włączył i tak do kolejnego upadku z niego krozystałem. Telefon się zachowuje tak, jakby nie miał wogóle żadnego połączenia z zasilaniem wewnętrznym. Spoczątku podejrzewałem o to jakieś wtyczki ale gdy go rozebrałem wszstko wyglądało dość dobrze :) I tak z zapytaniem do kolegi: TroperBR - Co zrobili w serwisie że telefon zaczął działać spowrotem? Wymienili baterie, czy może jakąś drobną część?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych