Witajcie,
Mam problem z iPhone pierwszej generacji z softem 3.0.x nie pamiętam, który dokładnie ale na pewno 3.0.
Gdy kilka dni temu pochwyciłem rano iPhone w ręce, po prostu nie działał, podłączyłem go do ładowarki, pokazało się srebrne logo apple i zniknęło. Aktualnie jedyne co mogę zrobić z telefonem to uruchomić tryb DFU tylko gdy jest wpięty kablem do ładowarki (tylko oryginalnym kablem, w dodatku nadgryzionym przez szczura). Gdy mam włączony już tryb DFU i odepnę kabel w celu podłączenia do itunes, wyłącza się. Przez półtora roku od nie miałem żadnych problemów z telefonem, bateria trzymała wzorowo, przestał działać od tak.
Podejrzewam awarię baterii, ale nie zaszkodzi sięgnąć po waszą opinie przed oddaniem go do serwisu.
pozdrawiam, Karol.

iphone nie włącza się, DFU tylko pod ładowarką
Started by
swind
, 03 Jan 2011 12:37
11 replies to this topic
Posted 03 January 2011 - 12:37
Posted 03 January 2011 - 16:57
Mam dokładnie ten sam problem ze swoim 3g, tylko że spadł mi on na ziemię.
Nie była to jednak duża wysokość, bo około 1m i lądował dość miękko.
Oddałem go do serwisu i za kilka dni będę wiedział co jest grane.
Posted 03 January 2011 - 18:31
Nie prościej mieć właczone iTunes podpiety kabel USB do komputera i wprowadzić w stan DFU i przywrócić soft orginalny ?
Posted 03 January 2011 - 18:50
Chodzi o to, że przy podpięciu do USB iPhone nie włącza się.
Zresztą tytuł mówi sam za siebie...
Posted 03 January 2011 - 18:52
ale mowisz ze DFU dziala jak podepniesz pod ladowarke co nie ? a USB tez laduje iPhone wiec tez powinno to zadzialac
Posted 03 January 2011 - 18:53
Hmm, powinien się ładować i przez kompa i przez gniazdko..
Posted 03 January 2011 - 18:56
no własnie wiec jak dziala DFU pod ladowarka to na kompie tez powinien (też moze jest wina kabla bo mowiles ze ci zwierzatko pogryzlo)...
Posted 03 January 2011 - 19:03
U mnie był ten sam problem i zaraz po odpięciu od ładowarki iPhone się wyłączał, a pod gniazdem USB w ogóle nie wstawał, więc jest to mechaniczna usterka.
Sprawdzałem na kilku komputerach i różnych kablach z takim samym efektem - włączał się na chwilkę tylko pod ładowarką sieciową.
Posted 03 January 2011 - 19:05
Idź do serwisu ajfonowego
Posted 03 January 2011 - 19:05
sądze że to bateri wina. bedziesz musial przekalkulować czy warto zaryzykować z wymieniać bateri bo moze byc cos z plyta lub czyms innym a przy iPhone 2g moge byc koszty podobne z tymi stan db na allegro
Posted 04 January 2011 - 12:35
Dziś odebrałem telefon z serwisu, zapłaciłem 50 zł i wszystko śmiga jak należy

Posted 25 November 2011 - 23:15
podobny problem
Ja mam podobny problem auktualnie. Spadł mi z niewielkiej wysokości i po prostu już go nie mogłem włączyć, natomiast reaguje po podłączeniu do ładowarki. Ten sam iphone spadł mi z 2 miesiące temu w podobny sposób. Po około dwóch tygodniach, po uprzednim wgraniu nowego softu telefon zatrybił i się włączył i tak do kolejnego upadku z niego krozystałem. Telefon się zachowuje tak, jakby nie miał wogóle żadnego połączenia z zasilaniem wewnętrznym. Spoczątku podejrzewałem o to jakieś wtyczki ale gdy go rozebrałem wszstko wyglądało dość dobrze
I tak z zapytaniem do kolegi: TroperBR - Co zrobili w serwisie że telefon zaczął działać spowrotem? Wymienili baterie, czy może jakąś drobną część?

1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users