Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

BLAD 1603

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 szakal1pl

szakal1pl
  • 72 posts

Posted 03 January 2011 - 12:10

Witam! Posiadam Iphona 2G od ponad roku , po probie zaktualizowania go cos sie stalo i wyskoczyl blad 1603, nie iwem co teraz zrobic, bo po podlaczeniu do itunes wywala blad , ale wykrywa phona, niewiem jaki mam firmware zamieszczam screeny z tego co mi wyskakuje. Jak myslicei da sie jakos to naprawic, a moze trzeba na nowo softa wgrac ale nie przez iTunes, aha i myslicie ze gdyby mi sie nie udalo to by mi w normalnym serwisie gsm zrobili ? Prosze o jaknajszybsza odpowiedz bo nie wiem co mam teraz zrobic.

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

#2 szakal1pl

szakal1pl
  • 72 posts

Posted 05 January 2011 - 10:01

Halo ! Czy byłby ktoś w stanie mi pomóc ?

#3 dario13d

dario13d
  • 530 posts

Posted 05 January 2011 - 10:31

Szakal1pl użyj opcji szukaj na forum, to odp znajdziesz bez problemu, mogę ci tylko podpowiedzieć,że na twojego iphona wgraj maksymalnie soft 3.1.3 bo wyższego nie wgrasz. Kabel usb podłącz z tyłu kompa, to powinno rozwiązać twój problem,z tym błędem.

#4 szakal1pl

szakal1pl
  • 72 posts

Posted 06 January 2011 - 19:43

Teraz wyskakuje blad 1611, przy kazdej probie wgrania softu biore odtworz potem sciagam softa, rozpakowuje i przygotowywanie i blad 1611 co robić ?

#5 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 06 January 2011 - 19:56

Troche teorii

cytat ze strony apple

Błędy 23, 28, 29, 1002, 1011, 1012, 1013, 1014, 1611: te błędy mogą oznaczać problem sprzętowy dotyczący urządzenia. Aby to sprawdzić, należy wykonać czynności przedstawione w tym artykule, jak również podjąć próbę odtworzenia urządzenia po podłączeniu go za pomocą znanego sprawnego kabla z 30-stykowym złączem dokowania do znanego sprawnego komputera i znanej sprawnej sieci. Potwierdzeniem problemu sprzętowego może być także brak adresu MAC lub przyjęcie wartości domyślnej numeru IMEI (00 499901 064000 0).

Komunikaty dotyczące uaktualniania i odtwarzania na telefonie iPhone, tablecie iPad, odtwarzaczu iPod touch i urządzeniu Apple TV (2. generacji)

Sciag recznie soft pod twoj tel, wprowadz go w rm i ogien

http://myapple.pl/ip...overy-mode.html

http://myapple.pl/ip...o-pobrania.html

#6 szakal1pl

szakal1pl
  • 72 posts

Posted 06 January 2011 - 21:13

yyyyyy pobralem oprogramowanie, odpalilem itunes, podlaczylem ip i nakierowalem it na pobranego softa, it rozpakowuje softa, potem przygotowuje i blad 1603 .... troche dlugo go przygotowuje, nastepenie odlaczam ip od kabelka i przez ok kilka min jablko z takim kolkiem co sie obraca jest a po kilku min znika .... co teraz ? juz probowalem kilka razy i meczy mnie to czekanie az znikenie to ladowanie patrz 1 ss

#7 dario13d

dario13d
  • 530 posts

Posted 06 January 2011 - 21:33

Podpiołeś usb z tyłu kompa, jak pisałem wyżej i jaki soft wgrywasz wyższy niż 3.1.3 ci nie pójdzie. Spróbój jeszcze na innym kompie wgrać ja do swojego 3gs też nie moglłem wgrać na domowym kompie , u kolegi poszł za pierwszym razem bez problemu

#8 szakal1pl

szakal1pl
  • 72 posts

Posted 06 January 2011 - 21:42

tak mam kabelek z tylu, wgrywam 3.1.3 najwyzszy na 2g ide do kolegi on nigdy nie mial podlaczonego nigdy ip i nie mial nigdy it na pc moze pojdzie, on ma win7 i nie ma neta ale dam mu na pendrive instalke it i softa :) to chyba nie robi problemu

#9 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 07 January 2011 - 00:35

Robi, tzn. chyba bo nigdy bez neta nie robiłem :-) ale musi się połączyć z serwerem Apple żeby sprawdzić czy oprogramowanie które wgrywasz jest takie jak trzeba... Spróbuj zmienić port USB... Ps. Co do błędu, patrzyles na stronie Apple którą podałem? Błąd 1603: jeśli zostanie wyświetlony komunikat o tym błędzie, a na urządzeniu z systemem iOS nie zostanie automatycznie zainicjowany tryb awaryjny, może być wymagane ręczne wykonanie tej czynności. Czynności wymagane do przejścia telefonu iPhone w tryb awaryjny opisano w artykule iPhone i iPod touch: nie można uaktualnić lub odtworzyć urządzenia. Można również usunąć plik IPSW i ponownie spróbować wykonać odtwarzanie. Jeśli nie chcesz usuwać pliku IPSW u oryginalnego użytkownika, spróbuj wykonać odtwarzanie za pomocą nowego konta użytkownika będącego administratorem.

#10 szakal1pl

szakal1pl
  • 72 posts

Posted 07 January 2011 - 09:44

nic z tego .... nadal jak byl blad 1604 tak dalej jest ... juz powoli sie poddaje ... probowalem nawet programik iReb doszedłem do tego oga Waitingo for custom firmware odpalam it10 odtworz i lipa zawiesza sie na przygotowywaniu i blad po klku min 1604 ....

#11 dario13d

dario13d
  • 530 posts

Posted 07 January 2011 - 14:22

Jedyne co mi przychodzi do głowy,to ściągnij itunes jakąś starszą wersje np 8 i spróbój jeszcze raz może, to wina itunes.

#12 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 07 January 2011 - 15:19

nic z tego .... nadal jak byl blad 1604 tak dalej jest ... juz powoli sie poddaje ... probowalem nawet programik iReb doszedłem do tego oga Waitingo for custom firmware odpalam it10 odtworz i lipa zawiesza sie na przygotowywaniu i blad po klku min 1604 ....

1604 czy 1603?

na 1604

Błąd 1604: ten błąd jest często związany z taktowaniem magistrali USB. Spróbuj zmienić porty USB, odinstalować je i zainstalować ponownie oraz wykonać inne dostępne procedury rozwiązywania problemów z łącznością USB (rozwiązywanie problemów z połączeniami USB, rozwiązywanie problemów w sytuacji, gdy urządzenie nie jest prawidłowo rozpoznawane oraz gdy komputer nie rozpoznaje urządzenia FireWire lub USB). Jeśli jest używana stacja dokująca, pomiń ją — podłącz urządzenie bezpośrednio za pomocą kabla z 30-stykowym złączem dokowania i złączem USB. Jeśli problem nadal występuje na sprawnym komputerze, urządzenie może wymagać naprawy serwisowej.

Jeśli wykonanie procedur rozwiązywania problemów prowadzących do wykrycia wadliwego portu USB nie rozwiązało tego problemu, a inny komputer nie jest dostępny, należy wypróbować następującą procedurę:

Połącz urządzenie z programem iTunes. Upewnij się, że urządzenie jest w trybie awaryjnym. Jeśli urządzenie nie jest w trybie awaryjnym, przełącz je w tryb awaryjny.
Odtwórz urządzenie i zaczekaj na wystąpienie błędu 1604.
Po wyświetleniu monitu kliknij przycisk OK.
Zamknij i otwórz ponownie program iTunes, nie odłączając telefonu iPhone.
Telefon iPhone powinien ponownie zostać rozpoznany w trybie awaryjnym.
Ponownie spróbuj przeprowadzić odtwarzanie.

Sprobuj na starszym itunes, jak masz starego to sciagnij nowego...

#13 szakal1pl

szakal1pl
  • 72 posts

Posted 08 January 2011 - 22:15

Oddalem phona do serwisu GSM, jak oni go nie postawia na nogi :D to bede dalej probowal ... dam znac jak cos bo w poniedzialek go odbieram

#14 dliwski

dliwski

• 15306 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 January 2011 - 22:16

To teraz czekamy na temat serwisanta. :D

#15 szakal1pl

szakal1pl
  • 72 posts

Posted 10 January 2011 - 16:13

No więc pojechałem po odbiór iP i koles powiedział, że phon lezy w Gdyni, zawiozl go do kumpla i najprawdopodobniej bedzie w czwartek :) Zapytałęm czy duże sa szanse przywrocenia mu zycia, otoz sa :D Zobaczymy jak odbiore telefonik moze bd w koncu dzialal i zmieszcze sie w kwocie 70 zl naprawy ;)

#16 szakal1pl

szakal1pl
  • 72 posts

Posted 13 January 2011 - 15:31

Cześć! Dzwoniłem dziś do serwisu gdzie zostawiłem iP, i niby wszystko miało być ok, koleś wymienił gniazdo te od ładowania ale to tez nie pomogło, i teraz będzie go rozkładał i wyjmował baterie i możne to mu przywróć życie co o tym myślicie? Czy to coś poważnego ? Proszę o szybka odp.

#17 528eae9968

528eae9968
  • 7222 posts
Posted 13 January 2011 - 16:53

Miałem taki problem podczas zabawy z Whited00r Pomogło Odtworzenie iPhone z czystego 3.1.3 w .ipsw na PC z Windows XP i iTunes 9.1. Potem ściągasz 3.1.2 i robisz JB przy pomocy redsn00w. A w serwisie pewnie tak ci rozebrali tego iPhone że z daleka będzie widać ślady otwierania :P

#18 szakal1pl

szakal1pl
  • 72 posts

Posted 26 January 2011 - 12:10

juz odebralem iphone, i nic koles nawet go nie otwieral... , pobralem ta wersje itunes 9.1 pobralem soft 3.1.2 , wybralem soft i klikam przywroc... na monitorze pojawia sie napis rozpakowuje a potem przygotowuje ip do przywrocenia i na tym stoi ... mam win 7 x64 | tak mysle czy nie isc do kumpla i na laptopie z xp nie sprobowac, aldo dac wam filmik z calej tej mojej operacji ...

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users