Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iphone4 kilka pytań

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
13 odpowiedzi w tym temacie

#1 VictalSix

VictalSix
  • 41 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 10:48

Witam mam kilka pytań co do telefonu iphone4.
  • Orientuje się ktoś jak ma się sprawa z automapą? Kiedy będzie dostępna?
  • Czy jest jakaś usługa która pozwala na synchronizacje kontaktów sms itp z zewnętrznym serwerem, coś jak "my phone" od Microsoftu.
  • Jak wygląda integracja z facebookiem, chodzi mi o integracje kontaktów w telefonie z tymi na facebooku.
  • Jak bardzo telefon jest podatny na rysy? Posiada hartowane szkło tak jak w przypadku htc hd2?

Pozdrawiam :)

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 10:54

Witam mam kilka pytań co do telefonu iphone4.

• Orientuje się ktoś jak ma się sprawa z automapą? Kiedy będzie dostępna?
  • Czy jest jakaś usługa która pozwala na synchronizacje kontaktów sms itp z zewnętrznym serwerem, coś jak "my phone" od Microsoftu.
  • Jak wygląda integracja z facebookiem, chodzi mi o integracje kontaktów w telefonie z tymi na facebooku.
  • Jak bardzo telefon jest podatny na rysy? Posiada hartowane szkło tak jak w przypadku htc hd2?

Pozdrawiam :)

1. AutoMapa :: Nawigacja GPS, mapy cyfrowe, samochodowa mapa Europy i Polski a wrozki pietro wyzej
2. MobileMe
3. Nie wiem, nigdy bym nie dal swojej ksiazki adresowej FB
4. Jak kazdy inny telefon, jednym sie rysuje innym nie.

#3 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 03 stycznia 2011 - 10:58

Ad. 1 Już jest gotowa, obecnie trwa weryfikacja przez Apple, która gdy się zakończy, program trafi do AppStore. Ile to potrwa nie wiadomo. Ad. 2 Tu się nie orientuję, może inni pomogą. Mnie wystarcza synchronizacja z programem Kontakty z iMaca. Ad. 3 Nie ma integracji z FB - istnieje oddzielna aplikacja FB, ale kontakty na telefonie nie są z nim w żaden sposób powiązane. Ad. 4 To zalezy co z nim będziesz robił. Ja na wszelki wypadek zostawiłem folię fabryczną na tyle, a na przodzie mam brando ultra clear, a całość jest w skórzanym futerale. Nie widać żadnych śladów używania telefonu, ale mam go dopiero 1,5 tygodnia ;)

#4 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 03 stycznia 2011 - 11:20

Co do fb mozna w aplikacji powiazac kontakty...

#5 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 03 stycznia 2011 - 11:27

Co do fb mozna w aplikacji powiazac kontakty...

Ale z tego co widziałem, to w kierunku iPhone->FB, a nie odwrotnie? Innymi słowy do FB można zassać kontakty z Kontaktów, ale na szczęście nie da się kontaktów zaśmiecić danymi z FB?

#6 Mikey124

Mikey124
  • 550 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 16:53

Właśnie kontakty się uzupełniają danymi z FB, takimi jak zdjęcie (także domyślny awatar z FB), link do profilu, mail, nr telefonu itp.

#7 razr

razr
  • 1 664 postów
  • SkądKatowice, SI

Napisano 03 stycznia 2011 - 17:00

Właśnie kontakty się uzupełniają danymi z FB, takimi jak zdjęcie (także domyślny awatar z FB), link do profilu, mail, nr telefonu itp.

Potwierdzam, w kontakcie Apteka miałem foto jakiejś dziewczyny i link do jej profilu.

#8 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 03 stycznia 2011 - 17:10

Aaa, to dobrze, że nei mam konta na FB, bo by mi zaśmieciło kontakty. Sorki za wprowadzenie w błąd....

#9 ceglaty

ceglaty
  • 146 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 03 stycznia 2011 - 17:31

Ja mam 1 pytanie odnośnie ip 4. Jak naprawdę sprawuje się iOS 4.2.1? Naprawdę zacinki animacji są widoczne??Ogólnie działa tak samo jak poprzednie czy wolniej??

#10 bar-trek

bar-trek
  • 6 159 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 17:39

Ja mam 1 pytanie odnośnie ip 4. Jak naprawdę sprawuje się iOS 4.2.1? Naprawdę zacinki animacji są widoczne??Ogólnie działa tak samo jak poprzednie czy wolniej??

żadnych "zacinek" nie ma...

#11 ceglaty

ceglaty
  • 146 postów
  • SkądNowy Sacz

Napisano 03 stycznia 2011 - 19:11

Mam 3GS i od wersji 4.0 -> zacinki animacji są zauważalne najbardziej widoczne są przy wybieraniu numeru(moment łączenie)

#12 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 03 stycznia 2011 - 19:13

żadnych "zacinek" nie ma...

Potwierdzam, wbrew temu, co inni będą próbowali Ci wmówić. :)

#13 Baronik

Baronik
  • 395 postów
  • SkądOtwock

Napisano 03 stycznia 2011 - 21:50

Ja korzystałem ze wszystkim wersji 4.x i naprawdę nie zauważyłem żadnych zacinek.

#14 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Napisano 03 stycznia 2011 - 21:59

W temacie "zacinek". Po aktywacji i konfiguracji aplikacji wystepuja. Gdy system sobie juz to pouklada przestaja wystepowac. Niektore aplikacje ( szczegolnie te przed 4.2.1 ) moga powodowac problemy. Ostanimi czasy pojawilo sie jednak duzo aktualizacji.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych