Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Jak sprawdzić, czy iPhone z USA ma simlock?

• Please log in to reply
17 replies to this topic

#1 voitek

voitek
  • 925 posts

Posted 03 January 2011 - 00:19

Temat pewnie był już poruszany, ale mimo dość długich poszukiwań nie znajduję jasnej i zwięzłej odpowiedzi na moje pytanie. Dostałem w prezencie iPhone'a 4 ze stanów. Osoba, która go kupiła 10 razy mówiła sprzedawcy w Apple, że zabiera iphone do Europy i nie chce żadnych abonamentów, ani simlocków. Kosztował $657 (599+State Tax). W środku była karta dummy at&t, z którą telefon się aktywuje, ale nie udaje się to z żadną kartą z Simplusa (próbowałem 2) ani z Tak-tak (przycięta fabrycznie). Czy to oznacza, że ten iPhone, mimo że kupiony bez abonamentu, ma założonego simlocka i mogę sobie darować próby aktywacji na polskiej karcie? Zostaje tylko jb? Będę wdzięczny za wszelkie odpowiedzi. Przepraszam też, jeśli przeoczyłem poruszany już temat.

#2 balar

balar
  • 111 posts

Posted 03 January 2011 - 00:23

Jak sie nie myle IP sprzedawane w USA sa z blokada na AT&T innych z tego co wiem to nie ma :( AT&T na wyłączność w USA na Iphona:(

#3 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 January 2011 - 00:40

Temat pewnie był już poruszany, ale mimo dość długich poszukiwań nie znajduję jasnej i zwięzłej odpowiedzi na moje pytanie.

Dostałem w prezencie iPhone'a 4 ze stanów. Osoba, która go kupiła 10 razy mówiła sprzedawcy w Apple, że zabiera iphone do Europy i nie chce żadnych abonamentów, ani simlocków. Kosztował $657 (599+State Tax). W środku była karta dummy at&t, z którą telefon się aktywuje, ale nie udaje się to z żadną kartą z Simplusa (próbowałem 2) ani z Tak-tak (przycięta fabrycznie).

Czy to oznacza, że ten iPhone, mimo że kupiony bez abonamentu, ma założonego simlocka i mogę sobie darować próby aktywacji na polskiej karcie? Zostaje tylko jb?

Wszystkie iPhone sprzedawane w USA maja simlocka na AT&T, nawet te kupowane w AppleStore bez kontraktu za pelna kwote, tez maja simlocka na AT&T. JB Ci nic nie da bo nie ma mozliwosci ani zdjecia ani ominiecia simlocka na iPhone 4, wiec mozesz sobie odpuscic aktywacje i zrobic Redsn0wem hacktywacje i uzywac go jako iPoda. Jak dlugo nie wiadomo, ludzie czekaja juz od 3 wrzesnia na unlock a mamy 3 stycznia i nadal nic nie slychac....

#4 voitek

voitek
  • 925 posts

Posted 03 January 2011 - 02:38

Dzięki za odpowiedzi.

#5 xploler

xploler
  • 236 posts

Posted 03 January 2011 - 07:19

O ile się nie mylę, to wystarczy, że włożysz polską sim..

#6 iBook

iBook
  • 580 posts

Posted 03 January 2011 - 07:35

O ile się nie mylę, to wystarczy, że włożysz polską sim..

A jednak się mylisz.

#7 voitek

voitek
  • 925 posts

Posted 03 January 2011 - 13:45

No raczej ta blokada jest, zresztą jak się wczytać w tekst na stronie na store.apple.com to oni tam rzeczywiście piszą, że iPhone'a można używać tylko w sieci AT&T. Niestety informacja o kupowaniu giftu za 599 bez abonamentu trochę mnie zmyliła --- wysnułem błędny wniosek, że gift będzie działał. Żadne downgrade'y softu też nie wchodzą w rachubę? iPhone 4 po prostu na razie pozostaje niezłamany?

#8 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 January 2011 - 14:07

Tak, nic nie wchodzi w gre nie ma nawet takiej fizycznej mozliwosci aby cos zrobic poza zrobieniem JB i hacktywacji i cieszenie sie iPodem za 600 dolarów.

#9 KolczyQ

KolczyQ
  • 291 posts
  • SkądWarszawa

Posted 03 January 2011 - 16:17

Kup kartę AT&T na ebayu albo gdzieś. Jak kupował ktoś od ciebie w AppStore i była karta to dlaczego wywalili?

#10 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 January 2011 - 16:18

Kup kartę AT&T na ebayu albo gdzieś. Jak kupował ktoś od ciebie w AppStore i była karta to dlaczego wywalili?

A co mial sobie z ta karta zrobic, zupe ugotowac ?

#11 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 03 January 2011 - 16:26

Można zupę ugotować, można też iPhone aktywować.

#12 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 January 2011 - 16:28

Można zupę ugotować, można też iPhone aktywować.

Tak? Nieaktywna karta niby w jaki sposob ?

#13 Stivo

Stivo
  • 1232 posts
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Posted 03 January 2011 - 16:40

Może zupa będzie aktywna i wtedy będzie można wrzucić telefon :) Nie wiem po co rozdrabniacie się nad jakimiś detalami. JB haktywacja i już karta nic tu nie da simlock jest po co drążycie ten temat?

#14 kummer

kummer
  • 1999 posts
  • SkądBydgoszcz,Osielsko

Posted 03 January 2011 - 16:55

Tak? Nieaktywna karta niby w jaki sposob ?

Nieaktywna też odblokuje.

#15 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 January 2011 - 17:44

Nieaktywna też odblokuje.

Ciekawe mam 5 takich kart i jakos zadna nigdy nie aktywowala zadnego telefonu pochodzacego z USA. Jest roznica miedzy nieaktywna a nieaktywowana.

#16 t.sikora

t.sikora
  • 657 posts

Posted 03 January 2011 - 17:52

Ciekawe mam 5 takich kart i jakos zadna nigdy nie aktywowala zadnego telefonu pochodzacego z USA. Jest roznica miedzy nieaktywna a nieaktywowana.

oczywiście - karta at&t nigdy wcześniej nieaktywowana nadaje się tylko do ... wiecie gdzie? :)

#17 OleYek

OleYek

• 17478 posts

Posted 03 January 2011 - 17:56

oczywiście - karta at&t nigdy wcześniej nieaktywowana nadaje się tylko do ... wiecie gdzie? :)

I dokladnie takie karty dummy sa dostarczane z iPhone w USA.

#18 voitek

voitek
  • 925 posts

Posted 03 January 2011 - 20:59

Moja karta AT&T jest w stanie aktywować iPhone, zrobiłem to nawet dwukrotnie, na samym początku i po próbach z polskimi kartami. Aktywuje w tym sensie, że ja mogę używać go jako drogiego ipoda, używać appsów itp. Ale simlock jednak pozostaje i to o niego chodziło w moim pierwotnym pytaniu, na które mi zresztą odpowiedzieliście.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users