Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Sterowanie oświetleniem estradowym, klubowy za pomocą MacBook Pro

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 therobeq

therobeq
  • 25 postów
  • SkądPoznań/ Wilda

Napisano 02 stycznia 2011 - 22:17

Witam! Po pierwsze chciałbym się przywitać gdyż jest to mój pierwszy post na tym forum. A teraz moje pytanie: Interesuje mnie czy z MBP możliwe sterowanie oświetleniem estradowym, klubowym. Generalnie pracuje jako oświetleniowiec, świece na małych imprezach typu wesela, studniówki, czasem jakiś festyn targi. Wiem że takie oprogramowanie istnieje na Windows ale powiedzmy sobie szczerze Niebieski Ekran Śmierci w środku imprezy nie jest mile widziany toteż stawiam na "legendarna stabilność systemu Mac OS X" o której tyle się naczytałem. Wymagania które stawiam oprogramowaniu są raczej proste: -łatwość i prędkość pisania programów(mam na to zazwyczaj ok 1.5h , wcześniej po postu nie wiem ile sprzętu bedę używał na danej imprezie -szybkość adresowania urządzeń -możliwość zmieniania prędkości odtwarzania programu na żywo (pisanie miliona programów aby trafić w muzykę jest wkurzające) -podłączenie kontrolera MIDI (np. KORG nanoKONTROL, lub nanoPAD) Myślę że gdyby takie sprawnie działające oprogramowanie istniało byłbym się w stanie skusić na Maca gdyż MBP to koszt 5000zł + oprogramowanie licze tyle co odpowiednik na Win czyli GMa onPc @port node z tego co pamiętam 2000zł co w sumie daje 7000zł a to koszt sterownika SGM Pilot 3000 który jak gdyby nie spełnia moich wymagań a na którym aktualnie pracuję.

#2 therobeq

therobeq
  • 25 postów
  • SkądPoznań/ Wilda

Napisano 04 stycznia 2011 - 13:53

Ktoś ma jakieś informacje o takim oprogramowaniu ponieważ bardzo mi na tym zależy.

#3 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 392 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 14:04

Nie podbijaj sztucznie. Jeśli ktoś miałby wiedzę/ochotę, dostałbyś odpowiedź.

#4 therobeq

therobeq
  • 25 postów
  • SkądPoznań/ Wilda

Napisano 04 stycznia 2011 - 16:50

Przepraszam za moją niecierpliwość. Teraz dopiszę jeszcze jedno pytanie: Czy ktoś używał oprogramowania CueLux?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych