(skan po Wi-Fi) Lexmark Pro805 - czy ktoś posiada/może pomóc.
Posted 02 January 2011 - 17:13

Posted 20 February 2011 - 14:01
Posted 23 June 2011 - 22:30
Posted 25 June 2011 - 21:10
Witajcie !
Mam ten sam problem co pierwszy kolega!
Pomocy!!!!!!!
walcze juz z tym tydzien.
drukuje tylko z podgladu a zdjec i innych nie chce.
nie chce tez skanowac
ten sam komunikat wyskakuje - nie moze znalezc plikow skanowania.
mam duzo roboty i dlatego kupilem ta nie tania drukarke!!
JESTEM ZALAMANY!
dajcie znac chopaki...
Instalowałeś oprogramowanie z płyty, czy ze strony producenta ?
Moja mama ma u siebie w firmie tę drukarkę, skonfigurowaną po WiFi.
Jestem pewien, że z drukowaniem nie ma żadnych problemów.
Usuń stare oprogramowanie, zainstaluj najnowsze oprogramowanie ze strony producenta (nie pamiętam, czy trzeba uruchomić ponownie komputer, ale dobrze to zrobić), napraw uprawnienia na dysku, zrestartuj komputer, skonfiguruj drukarkę.
Posted 25 June 2011 - 21:24
Posted 28 June 2011 - 18:31

Posted 28 June 2011 - 19:00
sprobuje zatem zainstalowac jeszcze raz ze strony producenta. Co dziwne drukarka dziala bez problemowo na windzie na tym samym kompie przez Parallel Desktop. Poza tym przez kabel tez nie skanuje na Leopardzie a na XP dziala. Nie dziala drukowanie z iPhoto i Maila tylko z podgladu.
To Prawda ze instalowalem z plyty ale na pudelku jest napisane ze nie powinno byc zadnych problemow z OSX od 4. a w instrukcji znalazlem ze jak cos nie dziala to zeby jeszcze raz zainstalowac to tez tak zrobilem (ale z plyty ponownie) naprawilem tez uprawnienia i zrestartowalem kompa ale nic nie dalo. Pozniej probowalem sciagnac jakies extra kodeki ale nic nie znalazlem bo ponoc wszystko jest w maczku... Dziwna sprawa. Wszystko by bylo znosnie bo wkoncu dziala przez Parallel ale glupio mi wlaczac winde zawsze jak chce cos wydrukowac albo zeskanowac.
Tak czy siak tak nie powinno byc.
Moze ktos ma jeszcze jakis ponysl...
Z gory dzieki
Stare wersje oprogramowania (te dostarczane w pudełku) działają z Mac OS, ale nie z polskim systemem, stąd było wiele błędów. Dopiero nowa wersja jest w pełni zgodna z polskim systemem.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users