Opera i Chrome nie odtwarza strumieni wmv - glupie ale...
Napisano 01 stycznia 2011 - 21:55
Napisano 01 stycznia 2011 - 22:04
Pod linkiem, ktory podales (dziekuje) pisza, ze "Perian to darmowy zestaw narzędzi, który sprawi, że Twój QuickTime nie będzie już dłużej odtwarzaczem trzech formatów na krzyż."A Perian i podobne?
Kodeki do filmów - darmowe programy
Hmmm - tyle tylko, ze QuickTime jako taki odtwarza mi wmv poprawnie. Wyglada to na jakis bug w chrome i operze, ale chcac uzywac tej pierwszej musze jakos zaradzic.
Napisano 01 stycznia 2011 - 22:44
pisza, ze "Perian to darmowy zestaw narzędzi, który sprawi, że Twój QuickTime nie będzie już dłużej odtwarzaczem trzech formatów na krzyż."
.
Wiesz, zawsze trzeba brać poprawkę, ze napisał to jakiś nawiedzony Windowsowiec

Perian to całkiem niezły zestaw kodeków. Ma te zaletę, ze się nie gryzie z innymi i działa.
Napisano 01 stycznia 2011 - 23:02
Zainstalowalem ale nic nie dalo.Wiesz, zawsze trzeba brać poprawkę, ze napisał to jakiś nawiedzony Windowsowiec
Perian to całkiem niezły zestaw kodeków. Ma te zaletę, ze się nie gryzie z innymi i działa.
Przegladnalem Red Me - na liscie nie ma wmv.

Napisano 02 stycznia 2011 - 09:21
Czyli Flip4Mac, ktory jak pisalem wyzej mam zainstalowany w najnowszej wersji.
Zaczynam sadzic, czy to nie sa "bugi" Chrome i Opery - czyli marna wspolpraca z Quick Time v. 10, bo jak pisalem QT odtwarza prawidlowo wmv.
Przyzwyczailem sie do Chrome, jego szybkosci i do paru wygodnych bajerkow, ale zapewne trzeba bedzie dac sobie spokoj i wrocic do Mozilli.
Napisano 02 stycznia 2011 - 09:52
Napisano 02 stycznia 2011 - 15:05
Napisano 02 stycznia 2011 - 21:38
Napisano 02 stycznia 2011 - 21:52
Zapewne namieszalem, bo pracowalo kiedys ok.Coś zapewne namieszałeś, np. u mnie takiego problemu nigdy nie było a przeglądarki również są w najnowszych wersjach.
A jak ten Flip4Mac odinstalowałeś, uninstallerem czy po prostu do kosza?

Raz po prostu nainstalowalem, pozniej uzywalem uninstallera.
Flip pamieta ustawienia niezaleznie od wersji, czyli gdzies je zapisuje. Nie moge znalezc tego pliku, a moze tam lezy przyczyna...
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych