Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

RedsnOw pokazuje unable to recognize specified IPSW.

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
17 odpowiedzi w tym temacie

#1 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 01 stycznia 2011 - 17:55

Witam! Mam iPhonea 3G: - simlock niemiecki t-mobile (nie mam karty sim) - baseband 05.12.01 - bootloader 6.4 - iOS na 99% 3.1.3 Chcę mu zdjąć simlocka, mam zamiar zrobić to przez snOwbreeze, wszystko jest OK, lecz mam nieaktywowanego iPhonea. Chcę go aktywować przez redsn0w 0.9.6b6. Kolega twierdzi, że iPhonea ma iOS 3.1.3 (kupiłem go od kolegi, miał locka zdjętego programowo, lecz on wgrał mu jak twierdzi ponownie iOS 3.1.3 po czym simlock wrócił), lecz po wybraniu pliku IPSW rednsnOw pokazuje "Unable to recognize specified IPSW". Dlaczego wyświetla mi taki komunikat? Po wybraniu iOS 4.2.1 w rednsnOw plik IPSW 4.2.1 się ładuje. Jak sprawdzić czy na 100% mam soft 3.1.3 jak nie mogę wejść w menu iPhona, fOrecast nie pokazuje wersji iOSa? Szukałem odpowiedzi na moje pytania 2 dni i nic konkretnego nie znalazłem.

#2 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 stycznia 2011 - 18:30

Do 3.1.3 uzyj starszego redsn0wa.

#3 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 01 stycznia 2011 - 18:33

Jaki proponujesz?

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 01 stycznia 2011 - 18:35

0.9.4 z tego co pamietam radzi sobie dobrze, ale zajzyj do dzialu z poradnikami.

#5 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 01 stycznia 2011 - 18:47

Dzięki serdeczne! Poszło wszystko pięknie. A ja się głupi tyle z tym męczyłem. Aktywowałem go redsnOwem 0.9.4 a teraz zrobię mu simlock przez snOwbreeze. Przygotowałem customa przez snOwbreeze, załadowalem go przez iTunes i przy wgrywaniu coś się zawiesiło. W ogóle nie idzie pasek postępu. Coś nie tak jest? Odłączyć go teraz brutalnie od kompa...? Czy co mam uczynić?

#6 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 01 stycznia 2011 - 22:24

No i wiedziałem... Stało się... Idiota ze mnie, przez przypadek zafundowałem sobie ukochany dla posiadaczy iP z simlockiem sofcik 4.2.1. Cudownie po prostu, ale trudno. Chciałem go na razie tylko aktywować przez redsn0wa 0.9.6b6. Po wszystkim iPhone już nie wstał, wisi na jabłuszku. Dałem jeszcze raz przez redsnOwa "Just boot tethered right now". Teraz iPek wisi na ananasku. Błagam was pomóżcie mi, bo nie mam już zdrowia do niego. W tej chwili iPek wisi na jabłku, iTunes go nie widzi...

#7 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 13:39

Poradziłem sobie... Podpowiedzcie tylko jak poradzić sobie z redsnOwem 0.9.6b6 na Windows Vista. BB od iPada jakoś poszedł, nie wiem jakim cudem, simlocka zdjąłem ultrasnOwem, JB zrobiony, iPhone aktywowany, chciałem teraz zrobić deactivate przez redsnOw 0.9.6b6, lecz za każdym razem redsnOw się sypie i wywala komunikat "redsnOw.exe przestał działać' i tyle... Jak sobie z tym poradzić...? Instalować XP?

#8 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2011 - 13:44

To raczej problem na inne forum. Dezaktywować możesz również w Subscriber Artificial Module (SAM)

#9 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 13:48

Dlaczego uważasz, że na inne forum? Aktywowałem telefon także SAMem, lecz aby nie było problemów z PUSHem oraz krótkim życiem baterii muszę go deaktywować redsnOwem oraz SAMem. 0http://www.2-soft.com/2178/iphone-ios/activate-iphone-4-3gs-3g-running-ios-4-2-1-4-1-with-redsnow-0-9-6b6 Tutorial na tej stronce.

#10 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2011 - 13:51

Dlaczego korzystasz z jakiejś przypadkowej strony, skoro opis widnieje na stronie autora?

#11 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 14:03

Dlaczego korzystasz z jakiejś przypadkowej strony, skoro opis widnieje na stronie autora?

Chcesz powiedzieć, że ta "przypadkowa" strona się myli? Wystarczy deaktywować go SAM'em i tyle? Kiedy deaktywuję tylko SAMem nie będzie problemów z baterią i push'em?

#12 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2011 - 14:04

Nie będzie.

#13 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 16:06

Davvido serdecznie Ci dziękuję. Teraz wszystko jest dla mnie jasne. Deaktywowałem go SAM'em. Najprawdopodobniej redsnOw 0.9.6b6 nie działa pod Windows Vista. Zrobiłem jeszcze % wskaźnik baterii, background i multitasking przed chwilą na redsnOw'ie 0.9.6b5 i poszło bez problemu.
Jak dla mnie temat do zamknięcia.

---------- Wpis dodano o 16:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 14:12 ----------

Jednak nie do zamknięcia. Pojawił się kolejny problem. Wchodzę do skrzynki e-mail, wchodzę na jakiś e-mail i kiedy klikam na link w tym e-mail wywala mnie do safe mode.
Dołączona grafika

Co na to poradzić? =\
Rzeczy zainstalowane z cydii:

Dołączona grafika
Dołączona grafika
Dołączona grafika

Czy któraś z tych aplikacji wywołuje taki problem?
A może jest to wynikiem podniesienia BB do tego z iPada?

#14 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 18:58

Przed chwilą rozmawiałem przez telefon, w między czasie przyszedł mi sms i znowu wywaliło mi iPhona do safe mode. Co z nim robić? Wgrywać customa 4.2.1 przez PwnageTool i od nowa robić JB i unlock? Czy lepiej tego nie zaczepiać?

#15 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2011 - 19:01

Lepiej nie, bo PwnageTool zdecydowanie nie uruchomi się w Viście - jest "Mac-only". Odinstaluj SAM i wszystko co z nim związane, bo tylko to zainstalowałeś. Jeśli nie pomoże, odtwórz i zrób jailbreak w redsn0w (uruchom go w trybie zgodności z Windows XP).

#16 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 19:03

W tej chwili SAM już nie jest do niczego potrzebny prawda? Odtworzyć nie da rady chyba, bo podniosłem baseband?

#17 dliwski

dliwski

• 15 306 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 02 stycznia 2011 - 19:04

Prawda.

#18 AlienMichal

AlienMichal
  • 237 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 19:28

Najprawdopodobniej rozwiązałem mój problem. ;) Davvido redsnOw 0.9.6b6 nie działa mi pod Vistą, bo za każdym razem się wysypuje, redsnOw 0.9.6b5 wysypuje się kiedy ustawi się tryb zgodności, bez ustawienia trybu jest OK. Oto co zrobiłem - jeszcze raz "przeleciałem" ;) go redsnOwem tylko, że tym razem zaznaczyłem TYLKO I WYŁĄCZNIE install cydia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych