Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

MB PRO 13,3 "widzi" projektor dopiero po restarcie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 papriker

papriker
  • 11 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 22:56

witajcie, Sprzet MB PRO 13,3 ; NVIDIA GeForce 320M wlasnie dostalem przejsciowke mini display port ----> VGA. podlaczam projektor i lipa. nie widzi. Ustawienia, ustawienia monitora, wykryj monitor. LIPA. dziala dopiero po restarcie. wtedy wykrywa projektor automatycznie. Po odlaczeniu kabla projektora i probie ponownego polaczenia nic sie nie dzieje. Dopiero restart i mam obraz na scianie. dodam, ze do tej pory uzywalem MB white 13,3 i nigdy nie mialem problemow z podlaczeniem projektora. za kazdym razem, w przypadku roznych projektorow automatycznie wykrywal sprzet i radzil sobie z rozdzielczosciami. Przyzwyczajony do wygody jaka daje MAK nie dopuszczam mysli, ze za kazdym razem by podlaczyc projektor "kiedy mi sie zachce" :) bede musial robic restart. resatart, to ja robie raz na miesiac :) Przejsciowka bluedot zakupiona w internetowym sklepie iSPOT. pomocy!!! pozdrav piotrek

#2 papriker

papriker
  • 11 postów

Napisano 31 grudnia 2010 - 13:30

Przejsciowke sprawdzilem z monitorem, rowniez przez kabel VGA. komputer wykrywa monitor automatycznie, wiec raczej wykluczam wine przejsciowki. pozdrav P

#3 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 31 grudnia 2010 - 13:38

a próbowałeś wykryć podłączony projektor poprzez przycisk F7?

#4 papriker

papriker
  • 11 postów

Napisano 31 grudnia 2010 - 13:45

a czy to nie to samo dzialanie jak "WYKRYJ MONITORY" w ustawieniach? teraz nie mam mozliwosci sprawdzenia :(

#5 tasmaniec

tasmaniec
  • 585 postów

Napisano 31 grudnia 2010 - 13:47

podejrzewam, że to samo... ale biorąc pod uwagę złośliwość rzeczy martwych nie zaszkodzi spróbować... ;)

#6 papriker

papriker
  • 11 postów

Napisano 02 stycznia 2011 - 23:01

problem zostal rozwiazany :)))) kupilem oryginalna przejsciowke minidisplay port ---> VGA i projektor jest na kazde zawolanie. btw, paradoksem jest to ze przejsciowki bluedot sa sprzedawane oficjalnie przez siec iSpot. mam nadzieje, ze nie bedzie problemow z jej zwrotem. zasilem ich kase przeciez kupuja pona dwukrotnie drozsza przejsciowka Apple. pozdrav.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych