Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Cydia Apps - polecane

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
14 odpowiedzi w tym temacie

#1 Ratty

Ratty
  • 69 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 20:42

Mam zainstalowanych kilka programów z Cydii, oczywiście są użyteczne, ale pomyślałem, że można stworzyć listę używanych przez nas obecnie programów. Może nawet z krótkim opisem, tak, aby każdy kto zaczyna korzystać z Cydii i dobrodziejstw jailbreaka mógł mniej więcej zorientować się w tym skomplikowanym temacie.

Obecnie mam:
SBSettings - skróty do poszczególnych ustawień, np wyłączanie/włączanie 3G/WiFi itp.
LockInfo - wyświetlanie na Lock Screenie wszelkich informacji (konfiguracja z pluginami)
CyDelete - usuwanie aplikacji z Cydii jak tych z AppStore
SwirlySMS free - wysyłanie SMS z iPada
iFile free - zarządzanie i odczytywanie wszelkich plików, coś jak Total Commander na PC
MakeItMine - umożliwia zmianę nazwy operatora 3G na własną, a także na wstawienie teksu na pasku
WinterBoard - personalizacja wyglądu iPada przez różne motywy
Activator - obsługa aplikacji poprzez ustalone gesty
FullForce - wyświetlanie programów z iPhone'a w pełnej rozdzielczości (brak brzydkiego wyglądu przy powiększaniu 2x)

To chyba wszystko. Jeszcze tylko pytanie - jakie źródło motywów do WinterBoard polecacie? Oczywiście wasze sugestie dotyczące programów mile widziane.

Aha, prosiłbym o możliwe niepowtarzanie aplikacji. Chciałbym stworzyć jedną generalną listę przydatnych rzeczy, a nie temat do chwalenia się kto co ma, bo i po co. Podane aplikacje mają być też darmowe - do płatnych aplikacji może być inny temat

#2 miko083

miko083
  • 130 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 20:57

No Mute for iPad-Hebelek,zamiast wyciszania,blokuje rotacje jak w 3.2 Remove Background-Usuwanie wszystkich programów z wielozadaniowości programów jednym gestem MxTube-Ściąganie filmików z Youtube wprost na iPada DosPad Beta-Emulator Dos-a

#3 Ratty

Ratty
  • 69 postów

Napisano 31 grudnia 2010 - 00:32

Direct Closer - jak ktoś używa multitaskingu w przewadze do zamykania aplikacji niż do przełączania się miedzy nimi. Pokazuje czerwony krzyżyk.
Enhanced Tabs - pozwala na wybór zachowania przy i ogólnie ułatwia pracę w Safari.
Fast Copy - usuwa opóźnienie menu kopiuj/wklej.
FolderCloser - zamyka folder po uruchomieniu aplikacji.
Lock Seconds - dodaje sekundy do Lock Screena.
LockScreen Clock Hide - usuwa zegar z Lock Screena i przenosi na Status Bar.
No Folder Badges - usuwa powiadomienia w czerwonych kółeczkach.
NoLockScreen - usuwa LockScreen chyba, że mamy hasło lub powiadomienie.
PwnTunes - pozwala na synchronizację zdjęć/podcastów/muzyki bez iTunesa. Podłącza iPada jako urządzenie MTP, ale nie pozwala na usuwanie plików - tylko drag&drop. (Tylko, że strasznie drogie - $12.99)
SB Hidden StatusBar - ukrywa Status Bar.
SwitcherMod - dodaje kilka usprawnień do multitaskingu. Wg mnie lepszy od Direct Closer. Uwaga, jeżeli zaznaczymy opcję, aby pokazywał bieżącą aplikację i przy tym użyjemy Remove Background to zamknięcia wszystkich aplikacji to ekran robi się czarny i jednym wyjściem jest dłuższe przytrzymanie przycisku blokowania, a potem anulowanie wyłączenia.
SwitcherPlus - pozwala na korzystanie z multitaskingu w LockScreenie, a także umożliwia włączenie przycisków od iPoda po trzech kliknięciach HomeButton. Jednak ja wolę SwitcherMod, ze względu na czarne ikonki wyłączania i raczej nie używam multitaskingu w LockScreenie.
Tab+ - umożliwia otworzenie większej ilości kart niż standardowe 9 w Safari.
iSHSHit - pozwala na zapisywanie SHSH blobs na urządzeniu lub też na wysłanie ich mailem.
Apt Backup - zapisuje i przywraca listę aplikacji z Cydii po restore lub aktualizacji z iTunes.

Jak tylko będę miał dostęp do jakiegoś edytora tekstu to poukładam wszystko alfabetycznie i dam w pierwszym poście.

#4 depe

depe
  • 484 postów

Napisano 31 grudnia 2010 - 00:32

Backgrounder - pozwala na działanie w tle wszystkim aplikacjom, mi przydatny do GG iTether - korzystanie z neta z iPhona po Bluetooth Mark Read - pozwala na zaznaczenie wszystkich maili lub wybiórczo jako przeczytane SBSettings - wiadomo WinterBoard - j.w. BTStack GPS - pozwala na korzystanie z zewnętrznego odbiornika GPS, w planach ma być też iPhone

#5 Ratty

Ratty
  • 69 postów

Napisano 31 grudnia 2010 - 01:01

BiteSMS-dużo fajnych opcji przy SMS

Jako, że jest to temat dotyczący iPada, prosiłbym o nie podawanie aplikacji na iPhone'a, a także zastosowanie się do wytycznych z pierwszego postu.

#6 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 08 lutego 2011 - 10:01

Jest coś nowego do 4.21? Jakieś repo tylko dla iPada? Jak na razie cydi mam: XBMC - kombajn ładnie odczytuje otoczenie sieciowe windows i udostępnione katalogi VLC - do filmów ale jeszcze nie sprawdzałem bo T-Pot nie chce mi wgrywać plików IFile PL - ładnie dostosowany do iPada

#7 sussel

sussel
  • 18 postów

Napisano 09 lutego 2011 - 10:23

Jest coś nowego do 4.21? Jakieś repo tylko dla iPada?

Jak na razie cydi mam:

XBMC - kombajn ładnie odczytuje otoczenie sieciowe windows i udostępnione katalogi
VLC - do filmów ale jeszcze nie sprawdzałem bo T-Pot nie chce mi wgrywać plików
IFile PL - ładnie dostosowany do iPada

Witaj
Moglbys podac repo do XBMC? Byłbym wdzieczny
Pozdrawiam

#8 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 09 lutego 2011 - 10:45

Witaj
Moglbys podac repo do XBMC? Byłbym wdzieczny
Pozdrawiam

Install XBMC on iPhone/iPad - XBMC

http://mirrors.xbmc.org/apt/ios/

#9 sussel

sussel
  • 18 postów

Napisano 09 lutego 2011 - 11:10

Dzieki Ci sliczne. Instaluje sie :) Pozdrawiam

#10 528eae9968

528eae9968
  • 7 222 postów
Napisano 12 lutego 2011 - 21:07

No Mute for iPad-Hebelek,zamiast wyciszania,blokuje rotacje jak w 3.2

Nie polecam. U mnie jednocześne prócz blokady rotacji wyciszał się dźwięk co nie było wygodne.

#11 miko083

miko083
  • 130 postów

Napisano 12 lutego 2011 - 22:36

PwnTunes - pozwala na synchronizację zdjęć/podcastów/muzyki bez iTunesa. Podłącza iPada jako urządzenie MTP, ale nie pozwala na usuwanie plików - tylko drag&drop. (Tylko, że strasznie drogie - $12.99)
]

Napisałeś,w pierwszym poście aby dawać tylko darmowe,a sam dajesz płatne.

Rybak,masz racje,ja używam tego przeważnie tylko w safari i programach które nie wymagają dźwięków:p. Jak gram w jakaś grę(Gry zazwyczaj są tylko poziome) to daje hebelek w gore i dźwięk jest.

#12 MaG200

MaG200
  • 1 postów

Napisano 13 lutego 2011 - 01:56

CIACH Piractwo na forum nie jest tolerowane.

#13 Ratty

Ratty
  • 69 postów

Napisano 15 lutego 2011 - 18:36

Napisałeś,w pierwszym poście aby dawać tylko darmowe,a sam dajesz płatne.

Jest darmowy trial, tylko wersja pełna kosztuje, wystarczy sprawdzić, a potem rzucać nepotrzebne uwagi.

#14 Fazere

Fazere
  • 291 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 17 lutego 2011 - 20:50

@MaG200 Zajrzyj do ustawień :roll:

CIACH - Nic w przyrodzie nie ginie.

#15 maniekok3

maniekok3
  • 33 postów
  • Skąd, Poland

Napisano 01 czerwca 2012 - 10:08