Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPad 3G jako modem/router w domu

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
8 odpowiedzi w tym temacie

#1 korfanty89

korfanty89
  • 44 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 21:29

Witam, szperałem trochę w internecie, ale udało mi się znaleźć tylko krótką notkę o tym, że oprogramowanie 4.2 miało wprowadzić tę możliwość, więc postanowiłem zapytać. Otóż sprawa wygląda następująco: Do tej pory korzystałem z internetu w ramach usługi PLAY ONLINE. Miałem modem Huawei i łączyłem się z siecią w laptopie z jego pomocą. Teraz kupiłem sobie iPada i zmieniłem kartę SIM PLAY na microSIM, żeby ją w nim umieścić. Czy jest jakiś sposób, żeby udostępnić tę sieć dla komputera? Nie chcę wracać do klasycznego SIMA bo z iPada korzystam dużo w trasie ale jednocześnie chciałbym mieć też internet w domu, w laptopie. W PLAYu powiedzieli, że nie mogę mieć dwóch kart sim pod jednym numerem i jedną mieć w iPadzie a drugą w Huawei'u. Byłoby super gdyby iPad mógł udostępniać to w ramach Wi-Fi, a genialnie gdybym jeszcze mógł zrobić to bez Jailbreake'a (nie przepadam za tym sposobem radzenia sobie ze sprzętem).

#2 aerO^

aerO^
  • 894 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 23:34

Chyba tylko jailbreak Ci pomoże, ale znam dość proste rozwiązanie, kup sobie adapter na MicroSIM, który konwertuje MicroSIM do SIM, wkładasz kartę w to, żeby miała rozmiary i możesz używać wtedy jej normalnie, a jak nie chcesz to wyjmujesz i tyle.

#3 Ratty

Ratty
  • 69 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 00:49

Można także zakupić taki modem. Wtedy WiFi jest wszędzie, w każdym urządzeniu. Tylko szkoda, żeby 3G się w iPadzie marnowało.

#4 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 11:40

JB i MyWi 4 i masz router z iPada...

#5 Ratty

Ratty
  • 69 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 18:49

Byłoby super gdyby iPad mógł udostępniać to w ramach Wi-Fi, a genialnie gdybym jeszcze mógł zrobić to bez Jailbreake'a (nie przepadam za tym sposobem radzenia sobie ze sprzętem).

OleYek - napisał przecież, że jailbreaka nie chce.

#6 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 19:47

OleYek - napisał przecież, że jailbreaka nie chce.

Nie, napisal, ze nie przepada za nim i wolalby tego uniknac, ale nie napisal, ze JB odpada, wiec to roznica, zreszta, jezeli chce uzywac iPada jako router to i tak nic innego nie wymysli.

#7 korfanty89

korfanty89
  • 44 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 20:23

Spodziewalem sie, ze tego nie unikne. No dobrze, to dziekuje wszystkim. Jeszcze jedno pytanko. To MyWi4 jest jakims repozytorium czy aplikacja? Jesli app to ile kosztuje?

#8 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 20:53

MyWi jest u BigBossa czyli w standardowym repozytorium i kosztuje 20 dolarów.

#9 korfanty89

korfanty89
  • 44 postów

Napisano 31 grudnia 2010 - 14:00

20$?! no to niezle ;) dobra, dzieki jeszcze raz wszystkim. Zycze wszystkiego dobrego w nowym roku. Pzdr. Temat do zamkniecia.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych