Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iPod classic 2010r. vs. PENTAGRAM Vanquish VOLT P5103 ?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
6 odpowiedzi w tym temacie

#1 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 21:30

Witam was. :)

Mam problem z kupnem, czy kupić iPod classic 2010r, czy PENTAGRAM Vanquish VOLT P5103, a nawet może być inny iPod ( To jest nieistotne ).

Nie zależy mi na ilość Gb, tylko na jakości dźwięku. Czy jakikolwiek iPod przewyższył by jakość np. Pentagram'a, czy creative'a ?

Wiem, że taki wyżej wymieniony Pentagram ma pare dobrych funkcji jak: srs wow hd.- tego chyba nie ma iPod i nie wiem, czy dorównałby innym konkurencyjnym modelom, ponieważ wolałbym mieć iPoda. :D

---------- Wpis dodano o 21:30 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:58 ----------

???

#2 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 29 grudnia 2010 - 21:35

iPod + dobre słuchawki nauszne (przeszukaj forum - jest mnóstwo wątków o słuchawkach) i będziesz przeszczęśliwy.. nie ufałbym tym wszystkim cyfrowym "dopalaczom" typu wow czy srs czy inne surroundy..

#3 Fazere

Fazere
  • 291 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 29 grudnia 2010 - 22:30

COWON - Odtwarzacze audio-video, słuchawki, akcesoria COWON

#4 TTomekk

TTomekk
  • 1 741 postów
  • SkądŚląsk

Napisano 30 grudnia 2010 - 08:06

nie ufałbym tym wszystkim cyfrowym "dopalaczom" typu wow czy srs czy inne surroundy..

Powiem Ci, że to się sprawdza. Na iriver T60 po włączeniu srs wow hd dźwięk jest nieporównywalnie lepszy do tego bez "dopalacza".

Erykos co do iPodów to też nie grają źle więc jeśli chcesz iPoda to bierz nie będziesz żałował. Idź jeszcze do iSpota i posłuchaj iPoda tak do pewności.

#5 radek96

radek96
  • 758 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 08:42

Lepszy dźwięk to opinia mocno subiektywna, dobry dźwięk musi być maksymalnie liniowy. Ogółem te dopalacze podbijają na ogół wysokie i niskie tony.

#6 dundrub

dundrub
  • 842 postów
  • Skąddolny slask

Napisano 30 grudnia 2010 - 09:46

Lepszy dźwięk to opinia mocno subiektywna, dobry dźwięk musi być maksymalnie liniowy.
Ogółem te dopalacze podbijają na ogół wysokie i niskie tony.

Zgadzam się z przedmówcą. To jak zbytnie nasycenie kolorami w TV - niby ładniej i filmy jakieś takie "lepsze".. ale generalnie ściema ;)

#7 Erykos

Erykos
  • 2 847 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 11:19

Posłuchałbym go przed kupnem, tylko czy w iSpot w Promenadzie jest taka możliwość bo tam jeszcze nie byłem w iSpocie.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych