Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

instalacja offica 2011 bez CD - gdzie pobrać oprogramowanie (macbook air

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
15 odpowiedzi w tym temacie

#1 my.elppa

my.elppa
  • 85 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 20:06

Witam, Jestem użytkownikiem macbook air. Chciałbym zainstalować nowego Offica 2011 (box czarny z outlook(iem) – kupiłem i mam klucz licencyjny) ale jak wiecie nie ma w tym kompie stacji CD. Skąd można legalnie ściągnąć oprogramowanie instalacyjne? Pozdrawiam, A

#2 narkoman

narkoman
  • 4 360 postów
  • SkądBydgoszcz

Napisano 29 grudnia 2010 - 20:12

Udostępnij napęd z innego komputera?

#3 Scottti

Scottti
  • 90 postów
  • SkądMława

Napisano 29 grudnia 2010 - 20:52

Napisz do mnie na gg, to ci podeśle link. Nie mogę go tu podać i to nie ze względu że jest to np. jakiś pirat. Microsoft przygotowuje w tej chwili plik który będzie za pewien czas do pobrania jako wersja trial, nie będzie to typowa wersja próbna tylko po zakończonym okresie próbnym będzie można kupić odpowiednią wersję wpisać serial i aktywować poprzez internet lub telefon i korzystać z niego nadal. Wersja instalacyjna pliku jest jedna, instaluje ci się cały pakiet Office ten droższy z Outlookiem, dopiero po wpisaniu klucza aktywacji i aktywacji program odpowiednio ustawia z czego możesz korzystać. Kupując tańszą wersję domową/student również instaluje ci się Outlook tylko kiedy chcesz go uruchomić jest info że nie jest dostępny w twojej licencji i jest odnośnik który pozwala zaktualizować za opłatą na wyższy pakiet. Koniec bo już się rozpisałem za dużo :) Z racji wykonywanego zawodu mam już dostępny ten plik więc tak jak na wstępie napisz do mnie na gg 4614151 to ci powiem co i jak i zainstalujesz sobie z dysku. Hey

#4 my.elppa

my.elppa
  • 85 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 21:04

nie mam i nie miałem gg ;-(
wiem ze jest tai link bo widziałem go na opakowaniu...

---------- Wpis dodano o 21:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 21:00 ----------

jak się udostępnia napęd z innego urządzenia?

#5 Scottti

Scottti
  • 90 postów
  • SkądMława

Napisano 29 grudnia 2010 - 21:09

Na opakowaniu nie ma linku do pobrania programu. No nic na siłę, jak chce ci udostępnić link prosto od Microsoft a ty doszukujesz się podtekstów. Tak to jest być nadgorliwym w pomocy dla ludzi. Zamykam swój wątek.

#6 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 29 grudnia 2010 - 21:22

Rozumiem, ze wersja BOX zawiera płytę z instalatorem? Normalnie zawiera. Wiec, mając pedriva, przegrywamy zawartość płyty na pena i odpalamy instalator. Postępujemy zgodnie z poleceniami i wpisujemy numer licencji. No fakt, trzeba mieć napęd aby przegrać zawartość :) ale ktoś pewnie ma, ze znajomych, w pracy, miły sąsiad?

#7 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 22:59

Ostatnie pytanie w dziale: Microsoft Office for Mac FAQs | Office for Mac

#8 my.elppa

my.elppa
  • 85 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 23:15

daj spokój ... nie chciałem Cię urazić... kupiłem płytę ale nie mam jej w tej chwili. jeśli możesz to wyślij mi linka na moją skrzynkę przepraszam i dziękuję za pomoc

#9 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 30 grudnia 2010 - 00:05

[off topic=on]Tak sobie siedzę i myślę (czasami udaje mi się robić dwie rzeczy jednocześnie): -ludzie kupują maci za cala masę forsy, a nie maja płyt instalacyjnych -kupują/maja licencje na kosztowny soft, a nie maja płyty instalacyjnej -chcą przeinstalować system, a tu się okazuje, ze .. kot zjadł płytę, zaginęła w akcji, nie wróciła z podroży, jest tak porysowana jak by przeszedł po niej pułk wojska....itepe, itede. I tak sobie myślę, dlaczego ja, nigdy nie mam takich problemów? No dlaczego?[/off topic= off]

#10 madmax332-802bc1e3e2

madmax332-802bc1e3e2
  • 7 682 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 00:21

Bo nie Masz płyt instalacyjnych ? :D Tak całkiem serio - ja też nie rozumiem takiego podejścia w kwestii płytek instalacyjnych wszelkiego rodzaju.

#11 my.elppa

my.elppa
  • 85 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 08:50

Panowie, Po co ta cała dyskusja! Nie proszę o numery seryjne, (bo je mam). Spytałem tylko gdzie w sieci (Microsoft mile widziany / legalna strona) jest możliwość pobrania softu. Płytę naprawdę mam, ale obecnie przebywam na urlopie (prawda, że to takie dziwne, że ludzie bywają na urlopach miedzy świętami a nowym rokiem). Na marginesie – kupiłem MacBook Air w MediaMarkt, bo jest teraz bardzo atrakcyjna cena. Siedzę sobie bezczynnie (na wspomnianym urlopie) i chciałem to wykorzystać na instalację programów. Wiem, że instalując ma się 30 dni na rejestrację, więc kiedy wrócę do domu to to zrobię… Ale, po co ja o tym wszystkim pisze skoro Wy i tak wiecie lepiej ….;-) Pozdrawiam, A PS. Może jednak ktoś zna tę stronę?

#12 trenneman

trenneman
  • 845 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 09:02

Bo nie Masz płyt instalacyjnych ? :D Tak całkiem serio - ja też nie rozumiem takiego podejścia w kwestii płytek instalacyjnych wszelkiego rodzaju.

Oj tam, oj tam... ;) Ja mam z dawnych czasów odruch, żeby każdą płytkę instalacyjną od razu zgrywać do jakiegoś obrazu :) Komu się później chce szukać?

Do autora - jak masz możliwość udostępnienia napędu z innego komputera to chyba najprostsze wyjście. Jak się to robi? Google prawdę ci powie...
MacBook Air, Mac mini: udostępnianie płyt DVD i CD na komputerze Mac lub na komputerze z systemem Windows za pomocą funkcji Płyta zdalna

#13 my.elppa

my.elppa
  • 85 postów

Napisano 30 grudnia 2010 - 09:15

dzięki !!!

#14 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 30 grudnia 2010 - 10:06

Panowie,

Po co ta cała dyskusja!.........

Nie wiem, czy zauważyłeś tag [off topic=on] [off topic=off] :)
Więc....

#15 tbadoo

tbadoo
  • 398 postów
  • SkądGrantham, United Kingdom

Napisano 31 grudnia 2010 - 03:05

Nie wiem, czy zauważyłeś tag [off topic=on] [off topic=off] :)
Więc....

No widać że "[off topic=on] [off topic=off]" ale on pytał 'po co?' :P

#16 yahol

yahol
  • 1 321 postów
  • Skąd*.#

Napisano 31 grudnia 2010 - 10:22

Oh! Takie pseudofilozoficzne marudzenie. Czasami tak mnie nachodzi i wtedy marudzę na dowolny temat.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych