Witam! Posiadam Macbooka pro 13' oraz mały problem: Chciałbym mieć możliwość przytrzymania środkowego przycisku myszy w programie zwanym sketchup bez użycia myszy. Pozwoliłoby mi to na orbitowanie czyli zmianę pozycji kamery. Próbowałem to zrobić za pomocą programu bettertouchtool, lecz istnieje tam jedynie możliwość kliknięcia środkowym przyciskiem myszy (middle click).
multi-touch orbit on MacBook - SketchUp Help W tym temacie, który znalazłem szukając odpowiedzi na moje pytanie, ktoś pisze, że udało mu się uzyskać pożądany przeze mnie efekt w programie bettertouchtool. Czy ktoś ma może pomysł jak uzyskać efekt przytrzymania tego przycisku?

Środkowy przycisk myszy w macbook - przytrzymanie przycisku
Rozpoczęty przez
Nxtfun
, 28 gru 2010 23:49
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 grudnia 2010 - 23:49
Napisano 30 grudnia 2010 - 16:57
Nie mam pod reka mojego macbooka, ale wydaje mi sie, ze jak zaprogramujesz np. wcisniecie trackpada 2 lub 3 palcami to powinno dzialac.
Napisano 30 grudnia 2010 - 18:52
Można ustawić, by komputer reagował na takie kombinacje, jednak na liście "reakcji" w bettertouchtool można tylko ustawić kliknięcie (nie przytrzymanie przycisku). A może ja czegoś nie widzę? Po podłączeniu zwykłej myszki środkowy przycisk można było wykorzystać jedynie bez żadnego dodatkowego oprogramowania. Po zainstalowaniu oryginalnych sterowników (microsoft) oraz nie oryginalnych (Steermouse) sytuacja wyglądała identycznie: można było jedynie kliknąć środkowy przycisk. Może dałoby się jakoś wykorzystać sterowniki maca?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych