Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

4G pokrowiec/etui - jaki?

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
24 odpowiedzi w tym temacie

#1 Damianeqq

Damianeqq
  • 6 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 19:58

Witam, chcę kupić etui do mojego toucha 4G.

Z tego co zauważyłem, to prawie wszyskie etui ochraniają jedynie tylną część iPoda, a ekran pozostaje goły.
Chce jak najbardziej zapobiec rysowaniu się iPoda, w tym ekranu. Czy folia poliwęglanowa obniży czułość ekranu do tego stopnia, że korzystanie z iPoda będzie niewygodne?

Znalazłem takie etui: [url=http://allegro.pl/dystr-etui-nude-switcheasy-do-ipod-touch-4g-wwa-i1372872723.html]Dystr. etui Nude SwitchEasy do iPod Touch 4G Wwa (1372872723) - Aukcje internetowe Allegro[/url]
i sklep z różnymi etui: [url=http://www.crazybags.pl/c/49/touch-etui-na-ipoda-apple.html]Touch - Etui na iPoda - APPLE[/url]
Wyraźna jest różnica w cenie. Czy warto zapłacić więcej? Coś to zmieni? Co jest lepsze - silikon guma czy jeszcze coś innego?

Posiadaczy różnych etui proszę o opinie ;)

#2 Midanium

Midanium
  • 3 postów
  • SkądWrocław, PL

Napisano 28 grudnia 2010 - 20:30

Masz racje co do tego że większość etui ( jeśli nie wszystkie ) chroni tylko tylni panel Ipod'a , lecz nie polecam Ci żadnej foli na ekran. Moim zdaniem jest to poprostu niepotrzebne gdyż ekran Ipod'a nie jest zbyt podatny na rysy.Sam posiadam etui firmy "puro" i jestem bardzo zadowlony ; D , taka plastiko-guma. Bardzo dobrze spełnia swoją funkcje.

#3 Damianeqq

Damianeqq
  • 6 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 20:27

podbijam i prosze o jeszcze kilka opinii :)

#4 hunterex

hunterex
  • 9 postów
  • SkądStalowa Wola

Napisano 03 stycznia 2011 - 16:01

Ja takze uzywam samego Puro bez folii na ekran i jestem jak narazie zadowolony ;)

#5 Damianeqq

Damianeqq
  • 6 postów

Napisano 03 stycznia 2011 - 20:32

a jaki najlepszy? silicon, crystal czy plasma?

#6 Fazere

Fazere
  • 291 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 04 stycznia 2011 - 20:34

Silicon - Silikon Biały lub Czarny, Cover - Silikon przezroczysty, Crystal - Silikon krystaliczny (taki sztywny) przezroczysty lub przydymiony
Dane z http://www.puro.com....od/etui-touch-4

#7 Damianeqq

Damianeqq
  • 6 postów

Napisano 04 stycznia 2011 - 20:52

a który jest trwalszy/wygodniejszy? ten sztywny czy elastyczny?

#8 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 05 stycznia 2011 - 18:27

a który jest trwalszy/wygodniejszy? ten sztywny czy elastyczny?

Nie mam iTouch'a,ale przy dłuższym użytkowaniu IP 4 stwierdzam,że sztywny jest lepszy...elastyczny po prostu się rwie.

#9 radek96

radek96
  • 758 postów

Napisano 05 stycznia 2011 - 18:31

Też używam puro, chyba plazma ale nie jestem pewien, taki gumo-plastik.

#10 Fazere

Fazere
  • 291 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 07 stycznia 2011 - 13:35

Właśnie przyszedł do mnie mój PURO jestem miło zaskoczony, elastyczny z tym, że tylna ścianka jest dodatkowo wzmocniona nie pogróbia zbytnio odtwarzacza i maskuje stare rysy! Z crazybags doszedł w 2 dni (ze świętem pośrodku!) PS. Przyciski mocno wystają, na początku byłem sceptycznie nastawiony do etui za 30 zł, ale zmieniłem zdanie

#11 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 07 stycznia 2011 - 14:22

gdzie kupujecie to puro? allegro? jesli tak podajcie linki do aukcji gdzie zrobiliscie zakup, chcialbym obadac temat

#12 Mercz

Mercz
  • 2 783 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 07 stycznia 2011 - 14:33

gdzie kupujecie to puro? allegro?

jesli tak podajcie linki do aukcji gdzie zrobiliscie zakup, chcialbym obadac temat

Ja kupowałem swoje Puro w sklepie Vobis za 69zł ogólnie mają normalne ceny,a nie takie z kosmosu.

#13 Damianeqq

Damianeqq
  • 6 postów

Napisano 07 stycznia 2011 - 16:31

69? [url=http://www.crazybags.pl/c/49/touch-etui-na-ipoda-apple.html]Touch - Etui na iPoda - APPLE[/url] tutaj poniżej 40 ;O
@Fazere: możesz podać dokładną nazwę tego etui?

#14 crazybags_pl

crazybags_pl
  • 18 postów

Napisano 10 stycznia 2011 - 23:29

Jeśli mogę coś dodać od siebie to Puro faktycznie jak na tak niską cenę jest świetne, ma najlepszy dla mnie stosunek jakość/cena. Jeszcze nie zdarzyły mi się narzekania na jakość lub zwroty. Co wcale nie znaczy że za Belkina albo Macallego nie warto dopłacać, warto - dla każdego coś ... Pozdrawiam M

#15 Kamix

Kamix
  • 95 postów
  • SkądO-ka

Napisano 10 stycznia 2011 - 23:37

Mam aktualnie Belkin Clear Type, i powiem szczerze, że wygodnie sie trzyma w tym iPoda i swietnie chroni przed upadkami itp, poza tym same wady: - mocno pogrubia - wyjęcie z tego to pół dnia kombinowania - i tak sie rysuje, drobnki wpadają pomiędzy i przy wyciaganiu piękne rysy :)

#16 Fazere

Fazere
  • 291 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 12 stycznia 2011 - 16:56

"@Fazere: możesz podać dokładną nazwę tego etui?"
PURO Plasma - Etui touch 4G (przezroczysty) - Touch - Etui na iPoda - APPLE
Ja mam taką Plasme

#17 mygumas

mygumas
  • 338 postów
  • SkądBDG

Napisano 12 stycznia 2011 - 17:03

takie jakies dziwne to puro, nie bardzo mi sie podoba :) jakies takie bazarowe gumowe coś ;P

#18 Damianeqq

Damianeqq
  • 6 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 14:24

"@Fazere: możesz podać dokładną nazwę tego etui?"
[url=http://crazybags.pl/p/49/231/puro-plasma-etui-touch-4g-przezroczysty--touch-etui-na-ipoda-apple.html]PURO Plasma - Etui touch 4G (przezroczysty) - Touch - Etui na iPoda - APPLE[/url]
Ja mam taką Plasme

widac lusterko czy za gruby ten silikon? :P

#19 Chucky

Chucky
  • 28 postów

Napisano 13 stycznia 2011 - 20:03

ono jest wykonane z cienkiego poliuretanu. Nie pogrubia iPoda.

#20 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 postów
  • SkądKraków

Napisano 03 lutego 2011 - 13:42

Postanowiłem zaszaleć i zamówiłem sobie to: Welcome to SwitchEasy
Większość opinii jakie znalazłem w necie były pozytywne, może właśnie dlatego się zdecydowałem. Za kilka dni napiszę jakie są moje wrażenia.

#21 poniohp

poniohp
  • 19 postów

Napisano 07 lutego 2011 - 16:00

Czy to jest dobry wybór ?

[url=http://allegro.pl/macally-snap-on-protective-etui-na-ipod-touch-4-i1403977633.html]MACALLY Snap-on Protective ** etui na iPod Touch 4 (1403977633) - Aukcje internetowe Allegro[/url]

#22 flamner

flamner
  • 253 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 07 lutego 2011 - 17:40

A ja kupiłem pokrowiec puro plasma wraz z folią na wyświetlacz, i szczerze mówią jest on do d*py. Właśnie zamówiłem gelaskina i gelascreena z gelaskins.com bo poski dystrybutor nie posiada ani jednej sztuki. Według ,mnie nie ma nic lepszego, na moim iphone 3g sprawowało się to wyśmienicie. Wszystkim polecam, nie warto pakować się w te wszystkie pokrowce w wypadku nowego ipoda touch bo znacznie go pogrubiają.

#23 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 postów
  • SkądKraków

Napisano 09 lutego 2011 - 18:49

Witam ponownie - jak obiecałem, parę zdań o etui SwitchEasy RebelTouch na iPoda Touch 4G.

Dołączona grafika

Generalnie wszystko można przeczytać na stronie Welcome to SwitchEasy

Co do moich odczuć, to uważam, że etui jest świetne, bardzo dobrze dopasowane, przyjemne materiały (lekko antypoślizgowe) i w miarę twarde. Na youtube można znaleźć wiele filmików recenzujących to etui, warto pooglądać, jeżeli ktoś szuka czegoś takiego.
Duży plus za dodatki - szczególnie adapter do docka, który bardzo trudno kupić w Polsce!!! Również niewielki kawałek plastiku, jakim jest podstawka pod iPoda, również świetnie się sprawdza, chociażby przy oglądaniu filmów, jeżeli nie chcemy trzymać urządzenia cały czas w rękach...
Folia ochronna na ekran przyznam szczerze marna, nawet nie naklejałem, bo po co? Zaślepki - przydatne :)

Nie zauważyłem na razie, żeby były problemy z nadmiernym nagrzewaniem się podczas gier 3D.

Ja kupiłem za 110zł z wysyłką.

POLECAM :)

#24 menshealth82

menshealth82
  • 73 postów

Napisano 09 lutego 2011 - 20:27

Vapor 4 case - bezkonkurencyjny w tym temacie. Kapitalnie wygląda, świetnie się trzyma, rewelacyjnie zabezpiecza telefon. Dla mnie numer jeden na świecie jeżeli chodzi o obudowy do iPhona 4. Wart każdej ceny. Wydaje mi się że długo na rynku nie znajdziemy nic lepszego jezeli chodzi o kwestie zabezpieczenia telefonu.

#25 Ziolo87

Ziolo87
  • 459 postów
  • SkądKraków

Napisano 10 lutego 2011 - 19:24

Vapor 4 case - bezkonkurencyjny w tym temacie.

Zwłaszcza, że to temat dla Touch'a 4G.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych