Witajcie.
Przez cały czas miałem w telefonie fakeAPN, żeby nie pobierał danych z sieci. Teraz zmieniłem taryfę u operatora i chcę wrócić z ustawieniami apn, żeby korzystać z internetu.
No i teraz jest problem. usunąłem profil fakeAPN - brak dostępu do internetu. Próbowałem ustawić APN przez stronę unlockit.co.nz lecz ta już nie działa. Pogooglowałem i znalazłem iPhone Configuration Utility od Apple`a - zmieniłem ustawienia, chce wyexportować do iPhone`a i pojawia się komunikat, że mogę mieć tylko jedną konfigurację sieci APN.
Jak "wyczyścić" ustawienia APN ? Robiłem wyzerowanie ustawień sieciowych - nie pomaga.
Telefon to 3G z polskiego orange, karta też z orange, iOS 4.2.1, jb

jak zmienić/usunąć ustawienia APN ?
Rozpoczęty przez
ugly
, 28 gru 2010 19:34
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 28 grudnia 2010 - 19:34
Napisano 28 grudnia 2010 - 20:06
Jak możesz to przełóż kartę do innego telefonu i potem z powrotem do iPhone'a. Powinieneś dostać nowe ustawienia od sieci.
---------- Wpis dodano o 20:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:05 ----------
Oczywiście telefon, do którego przełożysz tą kartę musisz z nią włączyć.
---------- Wpis dodano o 20:06 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:05 ----------
Oczywiście telefon, do którego przełożysz tą kartę musisz z nią włączyć.
Napisano 28 grudnia 2010 - 21:18
Niezadziałało :/
---------- Wpis dodano o 21:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:38 ----------
Mam !
jak podczas wgrywania ustawień APN, wywala komunikat, że tylko jedna konfiguracja APN może być zapisana i w ustawienia-ogólne niema "profile" gdzie można usunąć obecny to trzeba usunąć plik /private/var/Managed Preference/mobile/com.apple.managedCarrier.plist
i wtedy dopiero system pozwoli dodać nowe ustawienia APN
---------- Wpis dodano o 21:18 ---------- Poprzedni wpis dodano o 20:38 ----------
Mam !

jak podczas wgrywania ustawień APN, wywala komunikat, że tylko jedna konfiguracja APN może być zapisana i w ustawienia-ogólne niema "profile" gdzie można usunąć obecny to trzeba usunąć plik /private/var/Managed Preference/mobile/com.apple.managedCarrier.plist
i wtedy dopiero system pozwoli dodać nowe ustawienia APN
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych