Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Problem z Mail

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
10 odpowiedzi w tym temacie

#1 khazet

khazet
  • 7 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 17:52

Mam problem z programem mail. Przy załączeniu plików w excelu robi z treści plik html i dodaje również do załączników. Czy jest jakieś rozwiązanie tego problemu?

#2 bydlak

bydlak
  • 51 postów
  • SkądBruxelles

Napisano 27 grudnia 2010 - 19:59

Taki efekt masz u odbiorcy na outlooku w PC ?

#3 khazet

khazet
  • 7 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 13:41

W outlooku na pewno, ale chyba też w poczcie na home.pl . Zapisuje treść i wrzuca do załącznika

#4 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 13:51

W menu znajdziesz opcje załączników, zaznacz "zgodne z windows" i "umieszczaj na końcu wiadomości", daj znać czy pomogło.

#5 marcelwindsurfer

marcelwindsurfer
  • 87 postów
  • SkądStawiguda

Napisano 28 grudnia 2010 - 14:16

macieks72 ... czy podane przez Ciebie rozwiazanie pomoze mi rowniez z zalacznikami (np. zdjecia) Mail zalacza jedynie miniaturke zdjecia. Chcialbym miec mozliwosc wysylania pelnego pliku jako zalacznika. dzieki z gory za podpowiedz m.

#6 ftpd

ftpd

Nie.

• 24 391 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 15:46

Ty widzisz miniaturkę, zdjęcie idzie 'duże'.

#7 marcelwindsurfer

marcelwindsurfer
  • 87 postów
  • SkądStawiguda

Napisano 28 grudnia 2010 - 16:02

ftpd... niestety ;( ja widze miniatutrke i dostaje miniaturke z ktora nic nie moge zrobic.

#8 parmenides

parmenides
  • 960 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 16:05

w prawym dolnym rogu programu mail wybierasz wielkość pliku jaki wyjdzie z Twoją pocztą. ta opcja nazywa się "Wymiary obrazków". Musisz wybrać "wielkość rzeczywista". pozdr

#9 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 28 grudnia 2010 - 16:47

macieks72 ... czy podane przez Ciebie rozwiazanie pomoze mi rowniez z zalacznikami (np. zdjecia)

Nie wiem, przetestuj, wg mnie powinny iść załączniki, ale to czy już sobie jakiś klient pocztowy tego nie przerobi na zdjęcia i je tak wyświetli to inna sprawa. Zresztą nie używam Mail.app to nie wiem, teoretyzuje tylko, no i wydaje mi sie że te dwie opcje są właśnie od tego żeby były załączniki.

#10 marcelwindsurfer

marcelwindsurfer
  • 87 postów
  • SkądStawiguda

Napisano 28 grudnia 2010 - 18:03

potestuje wieczorem i dam znac o wynikach ...
dziekuje za wskazowke

---------- Wpis dodano o 18:03 ---------- Poprzedni wpis dodano o 16:47 ----------

... wielkie dzięki wszystkim za pomoc
macieks72 - opcje "zgodne z windows" mam zawsze załączoną
parmenides - nie zauważyłem tego wcześniej - po wybraniu wielkości "rzeczywista" - zdjęcie jest w oryginalnej wersji rozmiarowej

jeszcze raz bardzo dziękuję
m.

#11 khazet

khazet
  • 7 postów

Napisano 29 grudnia 2010 - 10:42

po zaznaczeniu, żeby dodawał załącznik na końcu, jest ok, ale zauważyłem inną rzecz. przy wysylaniu załącznika wrzuca mi do załącznika logo z sygnatury. ma ktoś jakiś pomysł jak rozwiązać ten problem?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych