Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

iGTD - potrzebuje betatesterow z PPC :)

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 bartekb81

bartekb81
  • 7 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 08 marca 2007 - 08:32

hej ho,

wypuscilem wczoraj swoj pierwszy program w Cocoa - iGTD

[url]http://bargiel.home.pl/iGTD/[/url]

- ladnie sie sciaga przez MacUpdate'a, ale dostalem juz mejla o tresci:

iGTD crashes after each sync on my G4 10.4.8.

:-)

chodzi o synchronizacje programu z iCalem... a ja nie mam zadnych znajomych z PPC i trudno mi to sprawdzic. Czy ktos mi pomoze? Moge podeslac wersje z loggingiem, wystarczy, ze ktos odesle mi plik logu.

bede wdzieczny!

#2 Mikołaj

Mikołaj
  • 124 postów
  • SkądPoznań

Napisano 08 marca 2007 - 09:54

Co prawda nie mam PPC ale chętnie zerknę na ten program :-)

Poza tym zauważyłem, że na stronie: http://bargiel.home....e13/page13.html
Jest kilka kwiatków: KAŹDE i ŹEBY :-D :rotfl:

I małe pytanko, czy iGTD napisałeś w Pythonie?

Pozdrawiam

---- Dodano 08-03-2007 o godzinie 11:55 ----
Aaa, i jeszcze znalazłem TEŹ :-D

#3 sagat

sagat
  • 350 postów
  • SkądPiaseczno

Napisano 08 marca 2007 - 10:27

Chetnie postestuje na moim Cube'ie czyli G4 450.

#4 misioslaw

misioslaw
  • 1 595 postów
  • SkądTychy

Napisano 08 marca 2007 - 13:09

iMac G5 / 10.4.8 : działa

#5 bartekb81

bartekb81
  • 7 postów
  • SkądWroclaw

Napisano 08 marca 2007 - 21:52

Co prawda nie mam PPC ale chętnie zerknę na ten program :-)

Poza tym zauważyłem, że na stronie: [url]http://bargiel.home.pl/page13/page13.html[/url]
Jest kilka kwiatków: KAŹDE i ŹEBY :-D :rotfl:

I małe pytanko, czy iGTD napisałeś w Pythonie?

Pozdrawiam

---- Dodano 08-03-2007 o godzinie 11:55 ----
Aaa, i jeszcze znalazłem TEŹ :-D

hehehehehe :-) smiej sie, smiej... wiesz jaki to byla koszmar dla mnie na poczatku? :)) na szczescie zainstalowalem w koncu CocoaSpell i juz lepiej...

Python? uwielbiam :) ale nie, to napisalem bardzo makowo w Objective-C+Cocoa Framwork.

moj kumpel z pracy oprocz tego, ze jest fanem Pythona, jest tez fanem smalltalka, do ktrego ObjC jest dosc podobny... i bardzo mnie namawial, zebym sprobowal. no to sprobowalem...

aha: wielkie dzieki dla wszystkich ochotnikow, bardzo sie ciesze i bede wdzieczny za uwagi!

#6 Mateo

Mateo
  • 119 postów
  • SkądKraków / Olkusz

Napisano 29 czerwca 2007 - 16:11

Bartek - wielkie gratulacje doskonałej aplikacji Próbowałem wielu narzędzi GTD i widzę że zrobiłeś doskonałą robotę. Jedyne realne zagrożenie to OmniFocus - ale go jeszcze na szczęście nie ma na rynku ;)) Głównie dlatego że wcześniej korzystałem z OmniOutlinera. Pozdrawiam i trzymam kciuki za rozwój. PS: Oczywiście mogę testować na pb g4 1.33

#7 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 17:04

a czy ktoś może opisać co robi w zasadzie ten program? Widzę na zrzutach jaąś synchronizacje z ikonką iPod kalendarz- czyli w sumie może jest to ciekawe rozwiąznie?

#8 darkest

darkest
  • 92 postów
  • SkądWrocław / Warszawa

Napisano 29 czerwca 2007 - 17:14

O, tutaj masz napisane, czym to się je :)

#9 JSG

JSG
  • 5 459 postów

Napisano 29 czerwca 2007 - 17:15

O, tutaj masz napisane, czym to się je :)

Program na zrzutach jest po polsku dlaczego mam czytać stronę po angielsku? Węszę tu jakiś absurd.

#10 Przemek

Przemek
  • 622 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 29 czerwca 2007 - 20:13

hej ho,

wypuscilem wczoraj swoj pierwszy program w Cocoa - iGTD

http://bargiel.home.pl/iGTD/

- ladnie sie sciaga przez MacUpdate'a, [...]

Nie tylko tam... Chociaż daleko jeszcze do tej ilości pobrań, ale można ją dostać tu: http://tinyurl.com/2bazxy
Pozdrawiam i igratuluję dobrego programu:)

#11 Mateo

Mateo
  • 119 postów
  • SkądKraków / Olkusz

Napisano 29 czerwca 2007 - 20:22

Ja przyznam że rozglądam się za jakimiś usprawniaczami zadań od dłuższego czasu. Aplikacji tego typu na rynku jest od metra a lada dzień do wyścigu o serca użytkowników staje bardzo lubiane przeze mnie OmniGroup ze swoim OmniFocus'em. Przetestowałem kilka - aktualnie na topie jest produkt Bartka. Przechodząc jednak do samej aplikacji, opiera się ona na filizofii organizowania zadań dzieląc je po kontekście oraz projektach z którymi są związane. Dodatkowo każde zadanie może być otagowane. W moim przypadku wygląda to następująco. Kiedy pracuję koncepcyjnie staram się żeby nic mnie nie odrywało, wiadomo jednak że czasem wpadnie do głowy jakaś myśl, ktoś zadzwoni - mnóstwo przeszkadzajek które zwykle umykają mimo swojej potencjalnej przydatności. Teraz dzięki iGTD i QS odpalam pozostając w aplikacji w której pracuję okno dialogowe i w specjalny sposób wpisuję np: @tel Ustalić z Zenkiem przebieg kampani reklamowej [work] Co spowoduje że do iGTD w projekcie Work zostanie dopisany task Ustalić z Zenkiem przebieg kampanii reklamowej opatrzony dodatkowo kontekstem telefon. Wiem że jestem na początku drogi z iGTD podobnie jak i autor aplikacji. Z tego co widzę jednak to w praktyce już teraz pozwala mi ona na doskonałą organizację czasu i niegubienie wątków nawet kiedy wpadną niechciane :) Polecam gorąco iGTD.

#12 solak

solak
  • 64 postów
  • SkądPoznań

Napisano 09 sierpnia 2007 - 21:21

A ja chciałbym tylko podziekować autorowi za b. dobrą aplikację, jaką jest iGTD. Natknąłem się na nią niedawno szukając jakiegoś "todo managera", nazwisko autora brzmiało polsko, a tu proszę, Myapple.pl ;)

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych