Wczoraj odebralem macbook'a pro 17", Snow Leo, juz podczas drugiego uruchomienia (jeszcze nie mialem myszki), zawiesil sie trackpad. Mozna bylo ruszac kursorem ale klikanie nie bylo mozliwe. Polecialem do Apple Store i wrocilem z Magic Mouse, problem zniknal na chwile po czym znowu sie pojawil.
Obecnie wyglada to tak ze system dziala, kursor sie rusza ale nie moge niczym kliknac zarowno trackpad jak i mysz nie odpowiadaja na klikniecia.
Bardzo prosze o rade bo nie chce resetowac systemu w nieskonczonosc, (to tez zreszta nie pomaga)...
Dzieki,
Michal

Macbook pro 17" - zawiesza sie kursor / mysz / trackpad
Rozpoczęty przez
Para
, 27 gru 2010 13:42
2 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 27 grudnia 2010 - 13:42
Napisano 28 grudnia 2010 - 13:41
mam podobnie (macbook pro 13 mid 2010), czasem przyciski sie blokują czasem trackpad - zwykle 'chaotyczne' kliknięcia pomagają, jesli nie - zamkniecie i otworzenie "klapy" i po problemie, jeszcze inny dziwny problem - znacznie częstszy: akcje typu pisanie na klawiaturze scrollowanie są wykonywane po kliknięciu/tapnięciu touchpada... (problem występuje u mnie w xcode,preview, w safari chyba też sie zdarzyło - tych aplikacji najwięcej używam), czyli wszystko co robie trzeba jakby potwierdzić kliknięciem - wcześniej nic się nie dzieje i dopiero kliknięcie powoduje pojawienie się wpisanego tekstu etc, a myszka dziala tak (w xcode) ze jak gdzies klikne to do tego miejsca teks jest zaznaczany - tu pomaga minimalizacja aplikacji (cmd+m) + kliknięcie potwierdzające i ponowne przywrócenie z paska, tak więc raczej soft a nie sprzęt...
też mnie to drażni, ale nie mam czasu na próbę przeinstalowania systemu...
Napisano 01 listopada 2011 - 13:09
Też miałem ten sam problem i znalazłem rozwiązanie:
MacBook Pro keyboard, trackpad not workingKey Aspect Coaching | Chris Skinner Freelance Snowboard / Surf Coach Blog | Key Aspect Coaching | Chris Skinner Freelance Snowboard / Surf Coach Blog
DZIAŁA!
MacBook Pro keyboard, trackpad not workingKey Aspect Coaching | Chris Skinner Freelance Snowboard / Surf Coach Blog | Key Aspect Coaching | Chris Skinner Freelance Snowboard / Surf Coach Blog
DZIAŁA!

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych