Witam. Jako, że sylwester 2010/2011 lada moment, postanowiłem kontynuować naszą forumową tradycję, z listą najlepszych gier/programów danego roku. Proszę podawać tytuły gier/programów, oraz ewentualnie krótkie uzasadnienie, dlaczego ta aplikacja/e jest/są najlepsze w roku 2010. Szczęśliwego nowego roku!

Top Gry i Aplikacje 2010 r. !
Started by
Fifty-50
, 27 Dec 2010 01:01
10 replies to this topic
Posted 27 December 2010 - 01:01
Posted 27 December 2010 - 01:08
Rage HD - bo potrafie zagrywać się godzinami, świetna grafika i dźwięk.
Infinity Blade - pomimo mitu, iż monotonna to przechodzę drugi raz i bawie się równie dobrze. Prawdziwy NEXT GEN dla iOS.
Remote - boski app do kontrolowania zawartości iTunes. I nieźle można zaskoczyć dziewczyne/kumpla zapraszając na chate
iMovie - co prawda jeszcze jej nie mam, ale po obejrzeniu mnóstwa filmów czuje się jakby ją znał. Dla mnie proste i robiące cuda, choć troszke brakuje do szczęscią. Licze, że kolejne updaty dadzą rade.
GTA Chinatown - no co tu mówić. GTA for iPhone !
Find My iPhone - świętny app do... kontrolowania dziewczyny ;D
Super Mega Worm - masa, ale to MASA zabawy i frajdy z rozwalania wszytkiego ;D
iTranslate - bardzo przydatny słowniczek. Nie raz pomógł mi, gdy czegoś zapomniałem.
iBooks - niesamowita rzecz do przeglądania materiałów co mają po 30 stron i wyszukiawnie haseł tak szybkie i banalne, że aż nie chce mi się wierzyć. O innych zastosowaniach nie pisze, bo źle by o mnie świadczyło
Modern Combat 2 - co by nie mówić to dzięki tej grze i pewnemu filmikowi HDBLOG.it zakochałem się w iPhone 4
Praktycznie te aplikacje + kilka mniejszych mam na telefonie i nothing more
Kolejność przypadkowa.

Posted 27 December 2010 - 01:34
Posted 27 December 2010 - 12:30
Infinity Blade - sama gra nie zasługuje chyba na miejsce w tym rankingu, jednak powinna się tam znaleźć za krok milowy, jaki uczyniła w dziedzinie grafiki dla urządzeń opartych o platformę iOS; Unreal Engine to (mam nadzieję) przyszłość gier na telefony, a Infinity Blade i Dungeon Defenders to tylko "wierzchołek góry lodowej".
Grand Theft Auto Chinatown Wars - prawdziwa rewolucja, pierwsze GTA na iPhone, niesamowicie grywalny, ciekawy, wciągający, z mnóstwem smaczków port z PSP; chyba przy żadnej innej grze na iPhone nie spędziłem tylu godzin, co przy Chinatown Wars.
Real Racing 2 - pierwsza część była grą świetną, ale nie znakomitą - brakowało mi licencjonowanych samochodów, które w drugiej części nareszcie są - teraz mamy grę kompletną, nic dodać, nic ująć.
Modern Combat 2: Black Pegasus - rewolucja w grach sieciowych na iPhone, wciąga niesamowicie, w singla grałem dosłownie godzinę, ale tryb multi to poezja.
ewentualnie jeszcze
Tony Hawk's Pro Skater 2 - nie będę się rozpisywał, jest identyczna pod każdym względem jak wersja z PCtów - klasyk.
Cut the Rope - prosta, ładna, wciągająca.
Pozdrawiam
Grand Theft Auto Chinatown Wars - prawdziwa rewolucja, pierwsze GTA na iPhone, niesamowicie grywalny, ciekawy, wciągający, z mnóstwem smaczków port z PSP; chyba przy żadnej innej grze na iPhone nie spędziłem tylu godzin, co przy Chinatown Wars.
Real Racing 2 - pierwsza część była grą świetną, ale nie znakomitą - brakowało mi licencjonowanych samochodów, które w drugiej części nareszcie są - teraz mamy grę kompletną, nic dodać, nic ująć.
Modern Combat 2: Black Pegasus - rewolucja w grach sieciowych na iPhone, wciąga niesamowicie, w singla grałem dosłownie godzinę, ale tryb multi to poezja.
ewentualnie jeszcze
Tony Hawk's Pro Skater 2 - nie będę się rozpisywał, jest identyczna pod każdym względem jak wersja z PCtów - klasyk.
Cut the Rope - prosta, ładna, wciągająca.
Pozdrawiam
Posted 27 December 2010 - 15:52
ja bym jeszcze cut the rope dodał, bo naprawdę sporo zabawy i miało świetne wyniki w Appstore
Posted 27 December 2010 - 15:56
nba elite 11 !!
Posted 27 December 2010 - 16:11
Guitar Hero-Może nie to co na konsolach,ale gra świetna
Angry Birds-Nie ma co dużo pisać wściekłe ptaszki na iPhone
Jenga-Świetna sterowność grą ciekawie zrobiona
GTA Chinatown Wars-Ta wersja GTA jest równie dobrze wykonana jak na konsolach i komputerach
N.O.V.A. - Near Orbit-Jedna z lepszych gier multi-player
Pozdrawiam:)
PS Drugiej części ''N.O.V.Y'' nie pobrałem,ponieważ waży około 750 mb,a ja mam 1mb/s internet :/
Posted 27 December 2010 - 21:51
To i mi wypada coś napisać 
Gry:
Seria Tap Tap Revenge - najlepsze gry muzyczne. Dlaczego najlepsze? Bo proste, darmowe i mające masę piosenek, oraz tryb multi
Cut The Rope - jedna z nowszych gier. Dlaczego - prosta, miła grafika, sporo leveli, oraz przede wszystkim słodki Om Nom.
Epic Citadel/Infinity Blade (nie posiadam) - prezentacja (gra) pokazująca potencjał urządzeń z iOS, oraz pokazująca, że da się zrobić grę ze wspaniała grafiką, na urządzenia przenośne.
Angry Birds - totalny hit. Najbardziej wciągająca gra w AS. Gra, przy której spędziłem chyba najwięcej czasu.
Plants Vs. Zombies - konwersja z PC/Mac. Mega grywalna, śmieszna gierka
.
Real Racing - najlepsza (pod względem fizyki) wyścigówka w AS, druga pod względem grafiki.
NFS: Shift - najlepsza wyścigówka w AS pod względem grafiki.
Labytinth 2 HD - super gra, a raczej symulacja zabawy z labiryntem i kulką. Wspaniała grafika 3D, nieskończona liczba poziomów, sporo dodatków, tryb mutliplayer i możliwość tworzenia własnych poziomów!
Fruit Ninja - wciągające siekanie owoców.
Programy:
DropBox - możesz mieć wszystkie swoje pliki, gdzie tylko zechcesz, na każdym systemie
iBooks/GoodReader - 2 aplikacje pozwalające na czytanie książek/PDFów na urządzeniach mobilnych. Bardzo przydatne, szczególnie dla osób dużo czytających.
Remote - zdalna kontrola nad iTunes, z poziomu iPhone/iPad. Fajne do pochwalenia się przed znajomymi/gdy nie ma nas przy komputerze, a chcemy zmienić piosenkę lecącą w tle.
Facebook - Facebook dla iPhone
Qik Video Camera Pro - umożliwia nagrywanie filmów na iPhone 3G. Przydatna aplikacja.
Shazam - super app pozwalający na rozpoznawanie piosenki po puszczeniu jej fragmentu.
CineXPlayer - odtwarza filmy z napisami w formacie .srt. Przydatny.

Gry:
Seria Tap Tap Revenge - najlepsze gry muzyczne. Dlaczego najlepsze? Bo proste, darmowe i mające masę piosenek, oraz tryb multi
Cut The Rope - jedna z nowszych gier. Dlaczego - prosta, miła grafika, sporo leveli, oraz przede wszystkim słodki Om Nom.
Epic Citadel/Infinity Blade (nie posiadam) - prezentacja (gra) pokazująca potencjał urządzeń z iOS, oraz pokazująca, że da się zrobić grę ze wspaniała grafiką, na urządzenia przenośne.
Angry Birds - totalny hit. Najbardziej wciągająca gra w AS. Gra, przy której spędziłem chyba najwięcej czasu.
Plants Vs. Zombies - konwersja z PC/Mac. Mega grywalna, śmieszna gierka

Real Racing - najlepsza (pod względem fizyki) wyścigówka w AS, druga pod względem grafiki.
NFS: Shift - najlepsza wyścigówka w AS pod względem grafiki.
Labytinth 2 HD - super gra, a raczej symulacja zabawy z labiryntem i kulką. Wspaniała grafika 3D, nieskończona liczba poziomów, sporo dodatków, tryb mutliplayer i możliwość tworzenia własnych poziomów!
Fruit Ninja - wciągające siekanie owoców.
Programy:
DropBox - możesz mieć wszystkie swoje pliki, gdzie tylko zechcesz, na każdym systemie
iBooks/GoodReader - 2 aplikacje pozwalające na czytanie książek/PDFów na urządzeniach mobilnych. Bardzo przydatne, szczególnie dla osób dużo czytających.
Remote - zdalna kontrola nad iTunes, z poziomu iPhone/iPad. Fajne do pochwalenia się przed znajomymi/gdy nie ma nas przy komputerze, a chcemy zmienić piosenkę lecącą w tle.
Facebook - Facebook dla iPhone

Qik Video Camera Pro - umożliwia nagrywanie filmów na iPhone 3G. Przydatna aplikacja.
Shazam - super app pozwalający na rozpoznawanie piosenki po puszczeniu jej fragmentu.
CineXPlayer - odtwarza filmy z napisami w formacie .srt. Przydatny.
Posted 27 December 2010 - 22:41
RealRacing 2
Ninja Fruit
GTA CTW
I Stary iBeer ;d
Posted 27 December 2010 - 22:56
Przede wszystkim iOS4
a potem to już:
Real Racing 2
Angry birds (wersja oryginalna jak i odmiana seasons)
Cut the rope
Fruit Ninja

Posted 28 December 2010 - 03:05
Programy:
aNote-Super program do notatek
Camera+-Jeden z lepszych programów do robienia zdjeć na iPhone
WeatherPro-No cóż za pogodę trzeba zapłacić
Mobile Mouse-Świetny program do zamienienia naszego iPhone na TouchPad
Camera Plus PRO-Kolejny dobry program do robienia zdjęć na iPhone
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users