Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Żółte plamy na wyświetlaczu

• Please log in to reply
15 replies to this topic

#1 jacekxplod

jacekxplod
  • 6 posts

Posted 26 December 2010 - 21:13

Witam kupiłem nowego iphona 4 z ery. Po uruchomieniu sprzętu zauważyłem żółte plamy na dole wyświetlacza ( pasek od prawej do lewej na samym dole) :( Dodam że sprzęt miał najnowszy soft na pokładzie wiec to nie jakiś model z początku serii. Czytałem w sieci i pisało że ponoć te plamy znikają po 2 dniach gdyż jest to klej który nie wysechł. Bawie się nim 3 dni gram oglądam filmik i nic nie znika :cry:

Czy ktoś miał już taką sytuacje czekać czy zanieść do ery? Plamy są ledwo widoczne ale jednak są :mad:

Na co mogę liczyć w erze na naprawę czy na nowy sprzęt ile może to trwać gdyż mam go 3 dni ale zdążyłem się już uzależnić ??

[url=http://www.telepolis.pl/news.php?id=18547]iPhone 4 ma plamy na ekranie? - TELEPOLIS.PL[/url]

Plamy jak na obrazku może trochę mniej widoczne

#2 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 26 December 2010 - 21:15

Tez mialem. Po pewnym czasie trovhe znikaja ale nie do konca.

#3 Zeratul

Zeratul
  • 8 posts

Posted 26 December 2010 - 21:19

tez to miałem. Oddałem na gwarancji i po 8 dniach dostałem nowego (ERA).

#4 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 26 December 2010 - 21:30

iP 4 mialem 5 lub 6. W kazdym jak sie przyjrzec dol troche mocniej lub mniej jest przebarwiony. Zwroc uwage czy nie nie masz problemu gdy wciskasz przycisk power. W iPadzie przebarwienia takze wystepuja.

#5 jacekxplod

jacekxplod
  • 6 posts

Posted 26 December 2010 - 21:45

iP 4 mialem 5 lub 6. W kazdym jak sie przyjrzec dol troche mocniej lub mniej jest przebarwiony. Zwroc uwage czy nie nie masz problemu gdy wciskasz przycisk power. W iPadzie przebarwienia takze wystepuja.

Nie, nie mam.

Jestem zdenerwowany gdyz w 3GS nie miałem takiego czegoś. Najgorsze jest to iż troche trudno to dostrzec i napewno w erze bedą mi wmawiac że nie widać nic i że wszystko jest ok :x

#6 Dratek

Dratek
  • 20 posts
  • SkądZgierz

Posted 27 December 2010 - 13:19

Apple tłumaczyło że jest to klej który po pewnym czasie sam zniknie. Jak znajdę ten temat na gsmmaniak.pl to wam podeślę.

#7 wonsky007

wonsky007
  • 63 posts

Posted 27 December 2010 - 13:31

Miałem takie paski pionowe w iP 2G i zostały do dziś, a w 4 mam czerwony bad pixel :D

#8 jacekxplod

jacekxplod
  • 6 posts

Posted 27 December 2010 - 22:14

Miałem takie paski pionowe w iP 2G i zostały do dziś, a w 4 mam czerwony bad pixel :D

W takim tel za tyle pieniędzy martwy piksel - :roll:

#9 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 posts

Posted 27 December 2010 - 22:22

Na gware

#10 dredg

dredg
  • 2452 posts
  • SkądVendin les Béthune

Posted 27 December 2010 - 22:50

W takim tel za tyle pieniędzy martwy piksel - :roll:

Jak czerwony to nie bad, a sub... trzeba miec ich kilka zeby gawara zadzialala xD i to nie koniecznie xD no chyba ze apple i tak wymienia?

#11 narkoman

narkoman
  • 4360 posts
  • SkądBydgoszcz

Posted 27 December 2010 - 23:11

Jak czerwony to nie bad, a sub... trzeba miec ich kilka zeby gawara zadzialala xD i to nie koniecznie xD no chyba ze apple i tak wymienia?

W dokumentach, a raczej ich zdjęciach, mówiących o ilości złych px pisało, że dla ekranu do 3,5 czy tam 4" nawet jeden jest już powodem do wymiany na nowy.

Dołączona grafika

PS. mój iPhone ma ekran idealny i nigdy nic na nim nie miał.

#12 jacekxplod

jacekxplod
  • 6 posts

Posted 12 January 2011 - 14:50

Jeżeli chodzi o plamy to poczekałem okolo 3 tyg i plamy nie znikneły :( Wiec oddałem go do ery i czekam........

#13 Gość_blues55_*

Gość_blues55_*

Posted 12 January 2011 - 15:04

U mnie większość znikła. W każdym iP i iPad jak sie dobrze przyjrzeć na białym tle np. sms to na dole i przy obwódkach są żółte ślady. Taki urok.

#14 jacekxplod

jacekxplod
  • 6 posts

Posted 20 January 2011 - 11:47

Witam ponownie juz odebrałem iphona, dostałem nowego :D Jednak apple to pożądna firma regeneris jego serwis też :-)

#15 marekdre

marekdre
  • 52 posts
  • SkądGdańsk

Posted 07 July 2012 - 20:12

Witam, mam takie pytanie co do plam na wyświetlaczu i może ktoś z Was może podzielić się doświadczeniami. Mam iPhone'a 4 kupionego w Erze jeszcze wtedy, w styczniu 2011 oddałem dzisiaj do serwisu, co prawda Pani (która chyba za kare tam pracuje) powiedziała mi, że jest rok gwarancji na iPhone'a jednak słyszałem, że nie ma z tym problemu i w 90% wymieniają na nowy aparat. Co Wy na to ? Pozdrawiam

#16 Michasss8

Michasss8
  • 1515 posts
  • SkądLeszno

Posted 07 July 2012 - 20:36

Skoro nie ma problemu, dostaniesz nowy. ;) Ja osobiście dobrze wspominam Erę (T-mobile) jako serwis, tzn. miejsce oddania iPhone do serwisu. Pozdrawiam

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users