Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Blokada Regionalna

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Damipl

Damipl
  • 6 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 00:39

Witam jestem tutaj nowym użytkownikiem szukałem po forach i się nie dowiedziałem tego co chciciałem może wy mi pomożecie. Mam pytanie odnoście blokady regionalnej czy jeśli kupie nowiutkiego iphona 4g 32gb w Usa a będę chciał użytkować go w Polsce to czy będą jakiejs z tym problemy jak włoże kartę plusa nie będą działać aplikacje no niewime pomóżcie

#2 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 00:41

Tak, Bedziesz mial problemy ma simlocka. Poczytaj na tym forum, mnóstwo na ten temat jest wątków.

#3 OleYek

OleYek

• 17 478 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 11:09

Witam jestem tutaj nowym użytkownikiem szukałem po forach i się nie dowiedziałem tego co chciciałem może wy mi pomożecie.
Mam pytanie odnoście blokady regionalnej czy jeśli kupie nowiutkiego iphona 4g 32gb w Usa a będę chciał użytkować go w Polsce to czy będą jakiejs z tym problemy jak włoże kartę plusa nie będą działać aplikacje no niewime pomóżcie

To si enazywa simlock i nie bedziesz mogl uzywac takiego iPhone w Polsce, bo nie da sie zdjac simlocka z AT&T

#4 Damipl

Damipl
  • 6 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:21

A jak kupie bez simlocka ? Patrze na akcjach i pisze że jest bez blokady.... ?

#5 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:32

Jak z USA to na pewno ma blokadę.

#6 Damipl

Damipl
  • 6 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:38

Jesteście pewni hmm znalazłem taką akcje na e-bay pisze unlocked nic nie wspominają o sieci [url=http://shop.ebay.com/i.html?_trkparms=65%253A16%257C66%253A4%257C39%253A1&rt=nc&_nkw=iphone%204g&_ipg=200&_sc=1&_sop=16&_trksid=p3286.c0.m14.l1513&_pgn=2]iphone 4g items - Get great deals on Cell Phones PDAs, Electronics items on eBay.com![/url]

edit: Zły link ale nie wyświetla chyba aukcji zresztą jak się poprzewija to widać niektóre aukcje gdzie pisze unlocked
Pytam żeby się upenić ;(

#7 arturcisz

arturcisz
  • 10 155 postów
  • SkądSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:39

Tak, jesteśmy pewni. W US są z simlockiem.

#8 Damipl

Damipl
  • 6 postów

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:00

No Dobra a co np z Uk . ? Wszędzie mam rodzine tylko własnie koledzy mnie straszą że niebędę mógł dzwonić korzystać itunes i gamecenter....

#9 CeBeeR

CeBeeR
  • 1 362 postów
  • SkądUK

Napisano 27 grudnia 2010 - 08:21

@Damipl temat simlocka w telefonach z UK w przeciągu ostatniego tygodnia był wałkowany minimum dwa razy. iPhone jest do nabycia w Apple Store bez simlocka, oraz praktycznie u każdego z operatorów w wersji bez abonamentu. Dodatkowym kosztem w przypadku zakupu od któregoś z operatorów będzie zdjęcie simlocka - oficjalne i płatne, np. O2 pobiera za tą usługę 15 funtów, Orange 20.

#10 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 27 grudnia 2010 - 13:41

I nie, nie ma żadnych blokad regionalnych. Twoi koledzy są jacyś niedorozwinięci. Jedynym problemem jest simlock.

#11 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 grudnia 2010 - 14:35

edit: Zły link ale nie wyświetla chyba aukcji zresztą jak się poprzewija to widać niektóre aukcje gdzie pisze unlocked
Pytam żeby się upenić ;(

Jak unlocked i ze stanów to tylko ultrasn0w.

#12 Damipl

Damipl
  • 6 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 19:19

Dobra Podsumując jeśli kupie z innego kraju jakiejś telefon bez simlocka to będe mógł go normalnie użytkowac jak kupione z polskiej dystrybucji niebędzie takich sytuacji że np app store nie działa albo niemoge dzwonić ? Niechciałbym wydać kasy na marne i mieć pewność. I jeszcze jedno będę mogł włozyć tam kartę sim z plusa jak będzie z innnego kraju ;> Znaczy się jak będę miał pewność iphone będzie z ameryki albo z Uk więc da się włożyć tam karte sim do iphona i nie mieć żadnych problemów oczywiście jeśli będzie bez simlocka ? Wybaczcie że tak się dopytuje ale jestem strasznie zacofane jeśli chodzi o telefony bo ostatnio rozwalił się mój grat co miałem go przez 5 lat

#13 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 27 grudnia 2010 - 19:28

Jak nie ma simlocka to możesz go używać nawet w Zimbabwe. Nie ma żadnych blokad, ani ograniczeń poza simlockiem.

#14 Damipl

Damipl
  • 6 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 19:42

Homer takie coś na akcjach pisze :Unlocked / SIM Free Konieczne będzie instalowanie tego ? Czytałem na forum i nie podoba mi się ten program.

#15 krakers

krakers
  • 8 135 postów
  • SkądNibylandia

Napisano 27 grudnia 2010 - 20:03

Jak z USA to na pewno ma blokadę.

Pisało Ci to już kilka osób. Której części tego zdania nie rozumiesz?

#16 Homer

Homer
  • 9 977 postów
  • SkądGdańsk

Napisano 27 grudnia 2010 - 20:12

Homer takie coś na akcjach pisze :Unlocked / SIM Free
Konieczne będzie instalowanie tego ?
Czytałem na forum i nie podoba mi się ten program.

Nie jest konieczne, zawsze można używać iPhone jako iPoda ;)

@Krakers ale masz dzisiaj cięty jezyk :P

#17 Stivo

Stivo
  • 1 232 postów
  • SkądWarsaw, Poland, Poland

Napisano 28 grudnia 2010 - 11:21

Nie możecie mu wytłumaczyć że simlock jest zdjęty programowo i jeśli podłączy do itunsa i zrobi aktualizacje starego softu który nie był do końca taki jak powinien simlock na dobre powróci i nie będzie mógł go ściągnąć?

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych