Skocz do zawarto艣ci

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj si臋 aby uzyska膰 pe艂ny dost臋p do forum.

Zdj臋cie
- - - - -

Blokada Regionalna

• Zaloguj si臋, aby doda膰 odpowied藕
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 Damipl

Damipl
  • 6 post贸w

Napisano 26 grudnia 2010 - 00:39

Witam jestem tutaj nowym u偶ytkownikiem szuka艂em po forach i si臋 nie dowiedzia艂em tego co chcicia艂em mo偶e wy mi pomo偶ecie. Mam pytanie odno艣cie blokady regionalnej czy je艣li kupie nowiutkiego iphona 4g 32gb w Usa a b臋d臋 chcia艂 u偶ytkowa膰 go w Polsce to czy b臋d膮 jakiejs z tym problemy jak w艂o偶e kart臋 plusa nie b臋d膮 dzia艂a膰 aplikacje no niewime pom贸偶cie

#2 arturcisz

arturcisz
  • 10聽155 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 00:41

Tak, Bedziesz mial problemy ma simlocka. Poczytaj na tym forum, mn贸stwo na ten temat jest w膮tk贸w.

#3 OleYek

OleYek

• 17聽478 post贸w
  • P艂e膰:
  • Sk膮dPozna艅

Napisano 26 grudnia 2010 - 11:09

Witam jestem tutaj nowym u偶ytkownikiem szuka艂em po forach i si臋 nie dowiedzia艂em tego co chcicia艂em mo偶e wy mi pomo偶ecie.
Mam pytanie odno艣cie blokady regionalnej czy je艣li kupie nowiutkiego iphona 4g 32gb w Usa a b臋d臋 chcia艂 u偶ytkowa膰 go w Polsce to czy b臋d膮 jakiejs z tym problemy jak w艂o偶e kart臋 plusa nie b臋d膮 dzia艂a膰 aplikacje no niewime pom贸偶cie

To si enazywa simlock i nie bedziesz mogl uzywac takiego iPhone w Polsce, bo nie da sie zdjac simlocka z AT&T

#4 Damipl

Damipl
  • 6 post贸w

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:21

A jak kupie bez simlocka ? Patrze na akcjach i pisze 偶e jest bez blokady.... ?

#5 krakers

krakers
  • 8聽135 post贸w
  • Sk膮dNibylandia

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:32

Jak z USA to na pewno ma blokad臋.

#6 Damipl

Damipl
  • 6 post贸w

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:38

Jeste艣cie pewni hmm znalaz艂em tak膮 akcje na e-bay pisze unlocked nic nie wspominaj膮 o sieci [url=http://shop.ebay.com/i.html?_trkparms=65%253A16%257C66%253A4%257C39%253A1&rt=nc&_nkw=iphone%204g&_ipg=200&_sc=1&_sop=16&_trksid=p3286.c0.m14.l1513&_pgn=2]iphone 4g items - Get great deals on Cell Phones PDAs, Electronics items on eBay.com![/url]

edit: Z艂y link ale nie wy艣wietla chyba aukcji zreszt膮 jak si臋 poprzewija to wida膰 niekt贸re aukcje gdzie pisze unlocked
Pytam 偶eby si臋 upeni膰 ;(

#7 arturcisz

arturcisz
  • 10聽155 post贸w
  • Sk膮dSzczecin

Napisano 26 grudnia 2010 - 19:39

Tak, jeste艣my pewni. W US s膮 z simlockiem.

#8 Damipl

Damipl
  • 6 post贸w

Napisano 26 grudnia 2010 - 20:00

No Dobra a co np z Uk . ? Wsz臋dzie mam rodzine tylko w艂asnie koledzy mnie strasz膮 偶e nieb臋d臋 m贸g艂 dzwoni膰 korzysta膰 itunes i gamecenter....

#9 CeBeeR

CeBeeR
  • 1聽362 post贸w
  • Sk膮dUK

Napisano 27 grudnia 2010 - 08:21

@Damipl temat simlocka w telefonach z UK w przeci膮gu ostatniego tygodnia by艂 wa艂kowany minimum dwa razy. iPhone jest do nabycia w Apple Store bez simlocka, oraz praktycznie u ka偶dego z operator贸w w wersji bez abonamentu. Dodatkowym kosztem w przypadku zakupu od kt贸rego艣 z operator贸w b臋dzie zdj臋cie simlocka - oficjalne i p艂atne, np. O2 pobiera za t膮 us艂ug臋 15 funt贸w, Orange 20.

#10 krakers

krakers
  • 8聽135 post贸w
  • Sk膮dNibylandia

Napisano 27 grudnia 2010 - 13:41

I nie, nie ma 偶adnych blokad regionalnych. Twoi koledzy s膮 jacy艣 niedorozwini臋ci. Jedynym problemem jest simlock.

#11 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 27 grudnia 2010 - 14:35

edit: Z艂y link ale nie wy艣wietla chyba aukcji zreszt膮 jak si臋 poprzewija to wida膰 niekt贸re aukcje gdzie pisze unlocked
Pytam 偶eby si臋 upeni膰 ;(

Jak unlocked i ze stan贸w to tylko ultrasn0w.

#12 Damipl

Damipl
  • 6 post贸w

Napisano 27 grudnia 2010 - 19:19

Dobra Podsumuj膮c je艣li kupie z innego kraju jakiej艣 telefon bez simlocka to b臋de m贸g艂 go normalnie u偶ytkowac jak kupione z polskiej dystrybucji nieb臋dzie takich sytuacji 偶e np app store nie dzia艂a albo niemoge dzwoni膰 ? Niechcia艂bym wyda膰 kasy na marne i mie膰 pewno艣膰. I jeszcze jedno b臋d臋 mog艂 w艂ozy膰 tam kart臋 sim z plusa jak b臋dzie z innnego kraju ;> Znaczy si臋 jak b臋d臋 mia艂 pewno艣膰 iphone b臋dzie z ameryki albo z Uk wi臋c da si臋 w艂o偶y膰 tam karte sim do iphona i nie mie膰 偶adnych problem贸w oczywi艣cie je艣li b臋dzie bez simlocka ? Wybaczcie 偶e tak si臋 dopytuje ale jestem strasznie zacofane je艣li chodzi o telefony bo ostatnio rozwali艂 si臋 m贸j grat co mia艂em go przez 5 lat

#13 krakers

krakers
  • 8聽135 post贸w
  • Sk膮dNibylandia

Napisano 27 grudnia 2010 - 19:28

Jak nie ma simlocka to mo偶esz go u偶ywa膰 nawet w Zimbabwe. Nie ma 偶adnych blokad, ani ogranicze艅 poza simlockiem.

#14 Damipl

Damipl
  • 6 post贸w

Napisano 27 grudnia 2010 - 19:42

Homer takie co艣 na akcjach pisze :Unlocked / SIM Free Konieczne b臋dzie instalowanie tego ? Czyta艂em na forum i nie podoba mi si臋 ten program.

#15 krakers

krakers
  • 8聽135 post贸w
  • Sk膮dNibylandia

Napisano 27 grudnia 2010 - 20:03

Jak z USA to na pewno ma blokad臋.

Pisa艂o Ci to ju偶 kilka os贸b. Kt贸rej cz臋艣ci tego zdania nie rozumiesz?

#16 Homer

Homer
  • 9聽977 post贸w
  • Sk膮dGda艅sk

Napisano 27 grudnia 2010 - 20:12

Homer takie co艣 na akcjach pisze :Unlocked / SIM Free
Konieczne b臋dzie instalowanie tego ?
Czyta艂em na forum i nie podoba mi si臋 ten program.

Nie jest konieczne, zawsze mo偶na u偶ywa膰 iPhone jako iPoda ;)

@Krakers ale masz dzisiaj ci臋ty jezyk :P

#17 Stivo

Stivo
  • 1聽232 post贸w
  • Sk膮dWarsaw, Poland, Poland

Napisano 28 grudnia 2010 - 11:21

Nie mo偶ecie mu wyt艂umaczy膰 偶e simlock jest zdj臋ty programowo i je艣li pod艂膮czy do itunsa i zrobi aktualizacje starego softu kt贸ry nie by艂 do ko艅ca taki jak powinien simlock na dobre powr贸ci i nie b臋dzie m贸g艂 go 艣ci膮gn膮膰?

U偶ytkownicy przegl膮daj膮cy ten temat: 1

0 u偶ytkownik贸w, 1 go艣ci, 0 anonimowych