Witam.
W marcu bieżącego roku (2010) zakupiłem iPhone 3GS w EURO RTV AGD (czarny, 32 GB).
Przez ten cały czas wszystko działało bez problemu, jednak kilka tygodni temu, jedna z słuchawek dołączonych do zestawu zaczęła trzeszczeć.
Pytanie brzmi: czy jest możliwość wymiany owych słuchawek na podstawie gwarancji, z tego co wiem - rocznej? Za niedługo upływa rok od zakupu, a słyszałem, że każdy iSprzęt ma rok gwarancji.
Do kogo należałoby się zwrócić - czy do Apple czy do Euro RTV AGD?
Proszę o odpowiedź i możliwą pomoc.
Dziękuję i pozdrawiam.

Trzeszczące słuchawki z iPhone i możliwość wymiany na gwarancji.
Rozpoczęty przez
Taizo
, 25 gru 2010 13:28
10 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 grudnia 2010 - 13:28
Napisano 04 stycznia 2011 - 10:50
Pomoże ktoś? ;-)
Napisano 04 stycznia 2011 - 11:18
W moim iPodzie Touch przestała grać jedna słuchawka, zakupione w ispocie, słuchawki wymienione zostały na nowe w ramach gwarancji. Idź do rtv euro agd z dowodem zakupu i po prostu realizuj uprawnienia wynikające z gwarancji.
Napisano 04 stycznia 2011 - 14:53
Dokładnie, jeśli uszkodzenie nie jest mechaniczne (jakieś przetarcie czy złamanie kabla), to powinno podlegać to gwarancji. Leć do RTV Euro AGD i oddawaj na gwarancję póki jeszcze ona obowiązuje.
Napisano 04 stycznia 2011 - 15:16
Swoja droga kup inne sluchawki

Napisano 04 stycznia 2011 - 15:20
Ale głupotą byłoby nie oddanie oryginalnych na gwarancję, nawet gdyby miał zamiar kupić inne. Zawsze może je sprzedać jeśli dostanie nówki.
Napisano 04 stycznia 2011 - 15:22
Dokładnie, zawsze przy sprzedaży telefonu dołączy nowe słuchawki, jeśli będzie używał innych, a gwarancja jest po to żeby z niej korzystać.
Napisano 05 stycznia 2011 - 06:18
mialem podobny problem
Zakupione sluchawki z IPhonem w Kanadzie w Apple Store po tygodniu zaczely warczeć co powoli stało się dość upierdliwe.
Tak się złożyło, że byłem akuratnie przejazdem przez San Francisco i podszedlem tam do AS. Zostałem przyjęty w ciągu 30min do serwisantów. Opisałem problem, serwisant obejrzał słuchawki, poproisił o IPhona, coś tam porobił (nie chciał pokazać, ale pewnie sprawdzał czy nie ma JB i weryfikował IMEI), poprosił o ID (żeby sprawdzić czy ja to ja) i po 5 minutach przyszedl z nowymi słuchawkami za 40$ (tak tyle to badziewie tutaj kosztuje z podatkiem!!).
Tak więc jak najbardziej wymiana sluchawek obejmuje całkowitą gwarancję telefonu.
Idz do AS w Polsce i postąp tak jak ja.
Acha, stare słuchawki zostały mi niestety odebrane

Napisano 06 stycznia 2011 - 02:21
Ja już mam 2 pary słuchawek z Apple i w obu trzeszczą lewe słuchawki. To mam rozumieć że jeżeli pójde do Apple Store (UK) to dostane nowe w ramach gwarancji?
Napisano 06 stycznia 2011 - 03:38
warto spróbować

Napisano 21 stycznia 2011 - 08:37
A jeśli mam iPhone z ERY to ma iść do ery aby wymienić słuchawki ? Czy do jakiegoś ispota ? I jeśli mam JB to coś przeszkadza ?
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych