Witam,
Dzis dostalem iPhona 4, zarejestrowałem, posciagalem muzyke itp. Wszytko dzialalo pieknie i nagle utracilem polaczenie z moim routerem. Zresetowalem router pare razy, ustawienia sieci w iPhonie tez i nic nie pomaga. Caly czas gdy prubuje polaczyc sie z routerem to po wpisaniu hasla wyswietla mi sie komunikat "Nie mozna polaczyc sie z siecia 'nazwa sieci' ".
Prubowalem tez przywrucic ustawienia fabryczne i to tez nie pomoglo
Ocb? Jak ten problem rozwiazac?
Bardzo prosze o pomoc

Nie laczy z siecia WiFi
Rozpoczęty przez
Hosti3000
, 25 gru 2010 00:51
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 25 grudnia 2010 - 00:51
Napisano 25 grudnia 2010 - 12:19
a laptop się łączy z routerem :> albo jakieś inne urządzenie
Napisano 25 grudnia 2010 - 14:02
Najprawdopodobniej masz ustawione przypiswanie ip manualne... czyli dodasz jedno ip(np 192.168.1.101(przykładowo)) to tylko to sie bedzie laczyc, gdy masz komputer wylaczony to iphone przypisuje takie ip i odwrotnie. Spróbuj pogrzebac w ustawieniach i ustawic automatyczne przypiswanie
Napisano 25 grudnia 2010 - 21:20
Witam,
Mam ten sam problem co hosti3000 z tym ze tyczy to iphone 3g z softem 3.1.3. Do tej pory łączył się z ta siecią bez problemu. Jak wyskoczył komunikat "nie można połączyć się z siecią "xxx" " to usunąłem ustawienia sieci i próbowałem się połączyć na nowo żeby wpisać hasło. Ale zaraz po wprowadzeniu hasła wyskakuje cały czas ten sam komunikat. Oczywiście resetowałem ruter, sprawdzałem czy nie mam jakiejś blokady na MACach, itp. Laptop i drugi mój telefon łączą się z tą siecią bez problemu. Dziś żeby ostatecznie wykluczyć problem po stronie routera wyciągnąłem z szafy stary router i próbowałem połączyć się z siecią wifi za jego pomocą ale i tu skucha, z tym że nawet nie pojawia się prośba o podanie hasła (mimo że sieć jest zabezpieczona) tylko od razu komunikat "nie można połączyć się z siecią "xxx1" ". Oczywiście wpisywałem też ustawienia sieci: IP, maskę, bramę dnsy ręcznie do iphone i też ta sama śpiewka.
Jeszcze jedna dziwna sprawa związana z tym problem jest taka że iphone jeśli znajdzie moją sieć domową to pokazuje siłę sygnału na poziomie jednej kreski a kiedyś były to 2 albo max 3 kreski (w zależności od miejsca w domu w którym przebywałem).
Mój iphone ma jailbreak i unlock dzieki temu. Czy widzicie jakieś inne rozwiązanie poza ponownym jailbreakiem i wgrywaniem wszystkiego na nowo?
Pomocy.
Napisano 26 grudnia 2010 - 00:46
dzisiaj rano wpadl do mnie znajomy i cos pokombinowal. jakos przypadkiem sie podlaczyl (sam nie wiedzial jak). wszystko ladnie piknie dzialalo, poszedlem do dziewczyny i u niej bez p[roblemowo podlaczylem sie do sieci, ale jak wrucilem do domu to znowu mam ten problem :/ ocb? (Nigdy nie lubilem oprogramowania Apple bo zawsze sa jakies problemy)
do sieci podlaczone jest:
Moj komputer (stacjonarny)
3 laptopy
2 telefony (Nokia 8500 i SE Experia x10 )
Napisano 26 grudnia 2010 - 09:41
Witam,
Wczoraj poczytałem trochę na forum i z dwóch niby niedorzecznych rozwiązań: woda albo ogień wybrałem jedno. 7 minut w zamrażalce rozwiązało mój problem i telefon jak na razie (czyli jakieś 10h) działa jak dawniej.
Nie wiem jak to wytłumaczyć ale chyba to magia świąt Bożego Narodzenia.
P.S.
Nie widzę niczego destrukcyjnego w tej metodzie (w przeciwieństwie do wygrzewania płyty w piekarniku), więc warto spróbować zdaniem skromnym mym.
Napisano 27 grudnia 2010 - 01:39
heh. Z zamrazalka nie bede prubowal 
Nowe informacje:
Telefon laczy mi sie do innech sieci (glownie otwartych), jest wlasnie tylko problem z moja. Wczoraj moglem sie podlaczyc tylko i wylacznie w jednym poju na 1-wszym pietrze, ale siec potem dziala w calym domu. Dzisiaj juz nawet w tamtym pokoju nie moge sie podlaczyc :/ Non stop mi wystakakuje ten sam komunikat :/
---------- Wpis dodano o 02:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:29 ----------
Nowe informacje:
Telefon laczy mi sie do innech sieci (glownie otwartych), jest wlasnie tylko problem z moja. Wczoraj moglem sie podlaczyc tylko i wylacznie w jednym poju na 1-wszym pietrze, ale siec potem dziala w calym domu. Dzisiaj juz nawet w tamtym pokoju nie moge sie podlaczyc :/ Non stop mi wystakakuje ten sam komunikat :/

Nowe informacje:
---------- Wpis dodano o 02:39 ---------- Poprzedni wpis dodano o 01:29 ----------

Nowe informacje:
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych