Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie ładuje się telefon przez Nieoryginalny kabel USB

• Please log in to reply
30 replies to this topic

#26 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 30 December 2010 - 19:58

Dobra - Zakupiłem ładowarkę i tak jak napisałem,wszystko działa idealnie,zakupiłem równierz folie na LCD - mam nadzieje że będzie dobra - Temat do zamknięcia :) Pozdrawiam wszystkich i dziękuje za szybkie odpowiedzi w mojej sprawie

#27 stepien1

stepien1
  • 47 posts
  • SkądCieszyn

Posted 21 January 2011 - 21:52

Kupiłem taką ładowarkę

Zasilacz / Ładowarka USB 5V 2A mp3, mp4, gsm, gps (1414298305) - Aukcje internetowe Allegro

Sprawdziłem -- daje 5V zgodnie ze schematem USB. Niestety nie ładuje iPada :/

Oryginalna ładowarka do iphone (5V 1A) ładuje. Kabel mam oryginalny

Czy w tych ładowarkach jest jeszcze coś specjalnego (może jakieś zwarcie w którymś miejscu ? ) ?

#28 djrexy

djrexy
  • 40 posts

Posted 22 January 2011 - 03:55

amperarz kolego amperarz, minimum 1000mA

#29 stepien1

stepien1
  • 47 posts
  • SkądCieszyn

Posted 22 January 2011 - 10:36

Teoretycznie ten zasilacz ma 2A

#30 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 posts

Posted 22 January 2011 - 11:15

Czy w tych ładowarkach jest jeszcze coś specjalnego (może jakieś zwarcie w którymś miejscu ? ) ?

Pomyśl, jeśli oryginalna kosztuje ~50zł a Chińska 5zł to nie licz na to że w Chinach zrobią dokładnie ten sam środek ładowarki co Apple. Ja bym nigdy nie podłączył iPhone do nie oryginalnej ładowarki. Tak samo jest z kablem, ludzie kupują na alledrogo za 50gr kabel o jest tani, a później piszą czemu mi nie chce ładować, 50gr to jest warta wtyczka USB z tego kabla.

I później jęczą że nie ładuje i dlaczego. Żeby zaoszczędzić parę złotych i nie mieć pewności czy iPhone zaraz się nie spali

#31 CEHM

CEHM
  • 639 posts
  • SkądPoznań

Posted 22 January 2011 - 11:33

Pomyśl, jeśli oryginalna kosztuje ~50zł a Chińska 5zł to nie licz na to że w Chinach zrobią dokładnie ten sam środek ładowarki co Apple. Ja bym nigdy nie podłączył iPhone do nie oryginalnej ładowarki. Tak samo jest z kablem, ludzie kupują na alledrogo za 50gr kabel o jest tani, a później piszą czemu mi nie chce ładować, 50gr to jest warta wtyczka USB z tego kabla.

"chinskie" sa wszystkie. Wystarczy kupic porzadna nieoryginalna i problemu nie ma. Kiedy mi zdechl oryginalny kabel zainwestowalem w taki FW na FW/USB Hamy i dziala przeladnie.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users