Nie ładuje się telefon przez Nieoryginalny kabel USB
Napisano 30 grudnia 2010 - 19:58

Napisano 21 stycznia 2011 - 21:52
Zasilacz / Ładowarka USB 5V 2A mp3, mp4, gsm, gps (1414298305) - Aukcje internetowe Allegro
Sprawdziłem -- daje 5V zgodnie ze schematem USB. Niestety nie ładuje iPada :/
Oryginalna ładowarka do iphone (5V 1A) ładuje. Kabel mam oryginalny
Czy w tych ładowarkach jest jeszcze coś specjalnego (może jakieś zwarcie w którymś miejscu ? ) ?
Napisano 22 stycznia 2011 - 03:55
Napisano 22 stycznia 2011 - 10:36
Napisano 22 stycznia 2011 - 11:15
Pomyśl, jeśli oryginalna kosztuje ~50zł a Chińska 5zł to nie licz na to że w Chinach zrobią dokładnie ten sam środek ładowarki co Apple. Ja bym nigdy nie podłączył iPhone do nie oryginalnej ładowarki. Tak samo jest z kablem, ludzie kupują na alledrogo za 50gr kabel o jest tani, a później piszą czemu mi nie chce ładować, 50gr to jest warta wtyczka USB z tego kabla.Czy w tych ładowarkach jest jeszcze coś specjalnego (może jakieś zwarcie w którymś miejscu ? ) ?
I później jęczą że nie ładuje i dlaczego. Żeby zaoszczędzić parę złotych i nie mieć pewności czy iPhone zaraz się nie spali
Napisano 22 stycznia 2011 - 11:33
Pomyśl, jeśli oryginalna kosztuje ~50zł a Chińska 5zł to nie licz na to że w Chinach zrobią dokładnie ten sam środek ładowarki co Apple. Ja bym nigdy nie podłączył iPhone do nie oryginalnej ładowarki. Tak samo jest z kablem, ludzie kupują na alledrogo za 50gr kabel o jest tani, a później piszą czemu mi nie chce ładować, 50gr to jest warta wtyczka USB z tego kabla.
"chinskie" sa wszystkie. Wystarczy kupic porzadna nieoryginalna i problemu nie ma. Kiedy mi zdechl oryginalny kabel zainwestowalem w taki FW na FW/USB Hamy i dziala przeladnie.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych