Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Nie ładuje się telefon przez Nieoryginalny kabel USB

• Please log in to reply
30 replies to this topic

#1 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 24 December 2010 - 21:50

Witam.Zakupiłem sobie dzisiaj Iphone 3G 16GB,Niestety ale moja radość była krótka ponieważ nie mogę naładować telefonu przez kabel usb,Allegrowicz od którego kupiłem telefon powiedział mi że Jego Oryginalny kabel USB się zużył i kupił zamiennik.Stąd moje pytania czy przez to że mam Nieoryginalny kabel mam taki problem ??.Proszę o odpowiedź ponieważ nie wiem czy to wina kabla czy może nie.Mogę jeszcze dodać że po podłączeniu pod PC/Zasilanie z gniazdka Iphone tak jakby się ładował na baterii pokazywał się piorun ale po kilku minutach na baterii pojawia się Wtyczka zamiast pioruna,jestem nowy nie wiem o co chodzi,niestety ale w tej chwili nie mogę uruchomić telefonu bo bateria wyczerpała się.Bardzo proszę o pomoc :( Serdecznie Pozdrawiam i dziękuje z góry za szybką odpowiedź w tej sprawie

#2 mati_as

mati_as
  • 475 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 December 2010 - 22:24

Napisz wolniej, a dokładniej bo średnio rozumiem o co Ci chodzi z tymi "piorunami". Wina może być i kabla i wejścia nikt Ci w ciemno nie powie. Musiałbyś sprawdzić najlepiej z innym kablem (kumpla) i wtedy będziesz wiedział. Jak jest sprawny kabel i nie ładuje to uszkodzone jest wejście.

#3 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 24 December 2010 - 22:46

Jest Tak - Podłączam iPhone pod zasilanie kablem USB podróbka i pojawia się piorun u góry po prawo na statusie baterii,czyli ładuje się telefon,ale po kilku minutach zamiast pioruna pojawia się wtyczka od kabla i wtedy chyba już telefon się nie ładuje.Co do wejścia to raczej działa ponieważ przez Itunes telefon został wykryty tylko nie chce się ładować,Dziękuje za odpowiedź z twojej strony i proszę o następną na mój post

#4 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts
  • SkądOne of Banksy's manors

Posted 24 December 2010 - 23:15

po co dwa takie same tematy zakładasz?

#5 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 24 December 2010 - 23:31

Bo potrzebuje pilnie pomocy Prosze

#6 mati_as

mati_as
  • 475 posts
  • SkądWarszawa

Posted 24 December 2010 - 23:40

Weź po prostu nastaw iPhone do ładowania na noc (podłącz do kabel do ładowarki). Podróba, nie podróbka chodzić będzie - różnica wykonania.

#7 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 25 December 2010 - 00:07

A Jeśli nie odpali ??

#8 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts

Posted 25 December 2010 - 00:36

wtedy będziemy szukać innego rozwiązania ;) Bez paniki, jak masz możliwość to załatw sobie drugi kabel ;] - raczej mało prawdopodobne moim zdaniem, skoro na początku zaczyna się ładować, ale warto spróbować. Robiłeś mu restore jak go kupiłeś?

#9 mati_as

mati_as
  • 475 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 December 2010 - 02:04

Nie, nie niech go najpierw spróbuje na noc nastawić do ładowania. Nie wiemy ile ma baterii, a jak padnie podczas restore to też nie za dobrze. Zdaj relacje za kilka godzin czy się naładował.

#10 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 25 December 2010 - 10:39

Zostawiłem go na całą noc i jak włączyłem go to było 2% przez cała noc,mam Jailbreak na sofcie 4.1 Allegrowicz od którego kupiłem przed wysłaniem sformatował telefon i zrobił JB od nowa - tak mi powiedział,A Kabel dowiedziałem się że kupił on z Allegro za 3.15 ponieważ jego Oryginalny się przetarł,powiedział mi że na początku też miał z tym kablem problem a potem już nie.Ale on go używał z 2-3 razy,Link do kabla tego co posiadam KABEL USB iPHONE 3G iPOD NANO TOUCH (1360308647) - Aukcje internetowe Allegro.Mam nadzieję że pomożecie mi naprawić tą usterkę

#11 mati_as

mati_as
  • 475 posts
  • SkądWarszawa

Posted 25 December 2010 - 11:26

Nic Ci nie pomożemy, nie umiemy naładować Ci telefonu telepatycznie, sory. Musisz sobie załatwić/pożyczyć/kupić nowy kabel i wtedy sprawdzić. Jeżeli na nowym kabelku będzie wszystko ok (ładowaniem synchronizacja) to uszkodzony był ten kabel. Jeżeli nie to wejście. Ewentualnie przejdź się do komisu oni na pewno mają kabelek użyczyć Ci na 5minut. Tyle, nie błagaj o pomoc bo my zrobiliśmy już chyba wszystko co w naszej 'mocy'. Pisz do gościa, że oszust i niech kupi Ci nowy oryginalny kabel.

#12 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 25 December 2010 - 15:00

Jeśli to tylko kabel to będę happy boję się po prostu że to wina baterii lub czegoś innego

#13 N_E_M

N_E_M
  • 1481 posts

Posted 25 December 2010 - 16:48

To nie panikuj i sprawdzaj wszystko jak Ci napisali :)

#14 Mercz

Mercz
  • 2783 posts
  • SkądSzczecin, PL

Posted 25 December 2010 - 16:53

Właśnie wyluzuj zamów nowy kabel poczekaj spróbuj naładować iPhone i ciesz się:)

#15 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 25 December 2010 - 17:37

OK.W poniedziałek zostanie wysłany do mnie kabel,ale jak pod Itunes mój telefon został wykryty a się nie ładował to i tak jest wina kabla ?? :) Dzięki wszystkim za odpowiedzi i pomoc

#16 a11

a11
  • 511 posts

Posted 25 December 2010 - 18:38

Ja mogę powiedzieć tylko tyle , że piorun oznacza ładowanie baterii , a wtyczka naładowaną całkowicie baterię. :wink:

#17 jaqbex

jaqbex
  • 33 posts
  • SkądBoguszów-Gorce, Poland

Posted 25 December 2010 - 19:07

kolego a11 nie do końca jest chyba tak jak mówisz. ja zauważyłem że na słabej ładowarce samochodowej pali mi się podczas słuchania muzyki i np działania nawigacji wtyczka i telefon nie ładuje się, anie tez nie rozładowuje się czyli rozumuje że tak jakby ładowarka wystarczała na podtrzymanie obecnego stanu a ikonka wtyczki symbolizuje stan podtrzymania baterii. natomiast jak podłączę konkretną ładowarkę to mam piorunek i telefonik się ładuje. Czy ktoś może to potwierdzić.

#18 ToFFiK12

ToFFiK12
  • 146 posts

Posted 25 December 2010 - 21:01

Wdg manuala Iphone wtyczka to jest naładowana bateria a piorun to ładowanie

#19 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 25 December 2010 - 21:41

Jak narazie to muszę się modlić aby to ładowarka była powodem tego braku ładowania mojego telefonu :)

#20 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 26 December 2010 - 19:08

ORYGINALNY KABEL+LADOWARKA APPLE IPAD IPOD IPHONE! (1383986811) - Aukcje internetowe Allegro - Jak sądzicie,ten zestaw będzie dobry ?? Bo mam zamiar zakupić właśnie ten.Mam nadzieję że wszystko OK będzie i że mój iPhone bez problemu będzie się ładował

#21 djtotpoland

djtotpoland
  • 62 posts

Posted 27 December 2010 - 02:03

Kolego a nie lepiej przejść się i sprawdzić telefon gdzieś, przed zakupem kabla? Ja np w Katowicach mogę iść do ISpotu w Silesi City Center lub Ery obok, gdzie są wystawione ipady, iphony i inne bajery i tam podpinasz swój telefon na chwilę i oglądasz co się dzieje.

#22 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 28 December 2010 - 00:06

Nie mam dostępu do takich sklepów typu Ispot a u mnie w erze są tylko atrapy iPhon'a na wystawie - Kupiłem kabel,mam nadzieje że to jest jego wina że mi iPhone nie ładuje.Mam nadzieje że mi jutro dojdzie,w środę na pewno.Jak coś zdam relacje ;)

#23 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 29 December 2010 - 19:52

OK.Kabel zakupiony i jest wszystko ok.Teraz mam takie jeszcze jedno pytanko odnośnie folii iPHONE 3G 3GS =FOLIA DiamondSCREEN=LEPSZY KONTRAST (1362267843) - Aukcje internetowe Allegro czy ta by była dobra?? Bo chce ją zamówić

Serdecznie Dziękuje z góry za szybką odpowiedź na to pytanie

Pozdrawiam i dziękuje za wszystkie już odpowiedzi z waszej strony DuReX

#24 metalic69

metalic69
  • 522 posts

Posted 29 December 2010 - 19:59

co do wtyczek i piorunów.. Piorun - można być pewnym , że ładuje telefon Wtyczka - jest jakieś napięcie na ładowarce, ale nie ładuje, bądź podtrzymuje, zauważyłem, że gdy korzystam z zewnętrznych baterii podłączanych pod docka które nijako ładują tą w iP to na chwile przed całkowitym rozładowaniem zewnętrznej piorun zmienia się na wtyczkę, to potwierdza moją teorię

#25 DuReX

DuReX
  • 55 posts

Posted 29 December 2010 - 20:46

A Co sądzisz o tej folii ?

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users