Czego potrzebujemy:
- iPhone po JB
- zainstalowane z Cydii:
- OpenSSH
- SBSettings
- Wiki2Touch Server
- Wiki2Touch SBSettings Toggle
- Paczkę narzędzi dla Windows
- Program do transferu danych np. WinSCP; iFunbox itp
- Po zainstalowaniu powyższych rzeczy uruchamiamy z "Paczki narzędzi dla Windows" plik getDumpPL, który najpierw pobierze nam polską bazę danych, a następnie ją zaindeksuje.
- Po zakończeniu obu operacji program się wyłączy, a w folderze, w którym znajdowały się pliki paczki pojawią się dwa nowe tj. articles.bin i images.txt.
- Obydwa pliki należy następnie dowolnym programem przenieść do:
/private/var/mobile/wikisrvd/daemon/xx/
- Następnie po wyłączeniu i włączeniu Wiki2Touch Servera w SBSettings wyłączamy i włączamy ponownie telefon.
- Wchodzimy w safari i wpisujemy: 127.0.0.1:8080/index.html w polu adresu, a następnie klikamy na "+" i dodajemy jako ikonkę.

Spoiler
Bazy danych, tylko do wrzucenia do /private/var/mobile/wikisrvd/daemon/xx/ wraz z aktualną
Spoiler
Na dniach dorzucę moją zaindeksowaną bazę danych dla leniwych oraz zmodyfikowane pliki narzędzi, które będą zawierały zdjęcia, wzory matematyczne oraz pasek boczny (taki jak jest widoczny w wikipedii na komputerze z informacjami np. w przypadku państwa o gęstości zaludnienia, hymnem nardowym itp).
Ogromne podziękowania dla Norberta Jaspersa z Erik Zachte - Wikipedia and other Wikimedia projects za naprawienie polskiej bazy oraz za przesłanie mi narzędzi potrzebnych do jej pobrania i zaindeksowania oraz za (w niedalekiej przyszłości) przesłanie mi plików umożliwiających pobranie dużo bardziej rozbudowanej bazy danych ze zdjęciami, wzorami i tabelkami co pozwoli na osiągnięcie takiego efektu.