Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Blow Up the Frog! - pierwszy symulator dmuchania żaby

• Please log in to reply
22 replies to this topic

#1 michauchau

michauchau
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 22 December 2010 - 17:04

Dołączona grafika

Dmuchanie żaby - mityczna czynność, o której wszyscy słyszeli, a tak niewielu samemu próbowało. Kto nie miał kolegi, który miał kolegę, który TO robił? Kto nie wyobrażał sobie jak to jest? Teraz mogą TO zrobić wszyscy. „Blow Up the Frog” pozwala spełnić dziecięce fantazje, posmakować zakazanego owocu, dotknąć tabu. W sposób nie mniej spektakularny niż w rzeczywistości, ale higieniczny i bezpieczny (zarówno dla dmuchacza, jak i dla żaby).

http://www.youtube.com/watch?v=LnKGQSvAkZ4

Blow Up the Frog - prekursor gier trzymano-dmuchanych

„Blow Up the Frog” posiada unikatowy system kontroli i zdobywania punktów. Sterowanie jest proste i intuicyjne: wystarczy przytrzymać płaza palcem i dmuchnąć w wirtualną słomkę czyli mikrofon iPhone'a.
Gracz oceniany jest przez międzystawowe jury. Na ocenę jurorów wpływają: styl dmuchania i stopień nadęcia zwierzęcia, mierzony baokami z wydęcia. Aby zdobyć maksymalną liczbę punktów należy nadmuchać jak najwiekszą żabę przy jak najmniejszej liczbie dmuchnięć. Zdobywca maksymalnej noty będzie cieszył się złotym trofeum zaprojektowanym specjalnie na potrzeby aplikacji przez artystę plastyka.

Dołączona grafika Dołączona grafika

Dołączona grafika Dołączona grafika

Nie rozdmuchując tematu. Oprawa graficzna jest po prostu piękna. Sielskie widoki i pełne życia postacie stworzone przez artystów z Polish Jokes Entertainment to kwintesencja osiągnięć sztuki światowej: począwszy od świeżości skalnych reliefów z Lascaux poprzez czytelność hieroglifów starożytnego Egiptu, idealizm rzeźby antycznej Grecji, strzelistość gotyku, prostotę renesansu, przepych baroku, klasyczność klasycyzmu, naturalizm akademizmu, zmysłowość impresjonizmu, ekspresję ekspresjonizmu, finezję secesji, syntetyczność kubizmu, dynamikę mangi aż po niebywałą biegłość techniczną ilustratorów amerykańskich z lat 60-tych i 70-tych XX wieku. Jest tu wszystko co najlepsze z artystycznego dorobku ludzkości. I to wszystko się rusza!

Muzyka stworzona przez fenomenalny zespół Mitch & Mitch (w składzie: Mitch i Mitch) dopełnia wrażenia wzrokowe i doskonale łagodzi napiętą atmosferę sytuacji, w jakiej znalazła się żaba.

"Blow Up the Frog" jest dostępna na platformę iPhone w App Store za 0.79 EUR.
Nie istnieje darmowa wersja aplikacji. Dmuchanie żab zarezerwowane jest wyłącznie dla dużych dzieci z kartami kredytowymi.

Link w App Store:
url=http://itunes.apple.com/pl/app/blow-up-the-frog/id404537140?mt=8

Więcej informacji: www.blowupthefrog.com

Źródło - informacja developera

---------- Wpis dodano o 17:04 ---------- Poprzedni wpis dodano o 17:01 ----------

3 kody dla najszybszych:

3HJ74PLEJAM4
6RHTWEWJ7L6R
A9ANA4NJAK7H

Jedyna możliwość bezpłatnego dmuchniecia żaby w środku zimy!

#2 radek96

radek96
  • 758 posts

Posted 22 December 2010 - 17:09

Zdążyłem dzięki za kod. Ps. A jednak nie :)

#3 Stefano

Stefano
  • 7 posts

Posted 22 December 2010 - 17:15

Pomysł znakomity :) Dzięki za kod!

#4 Nagasheek

Nagasheek
  • 336 posts

Posted 22 December 2010 - 18:59

świetna aplikacja szkoda tylko, że sobie w najbliższym czasie nie podmucham ;) byli szybsi :P

#5 Dirian

Dirian
  • 259 posts
  • SkądWejherowo

Posted 22 December 2010 - 21:24

Ja dostałem aplikację w ramach beta-testów i mi się spodobała. Polecam sprawdzić - szczególnie spodoba się dzieciakom ;)

#6 Homer

Homer
  • 9977 posts
  • SkądGdańsk

Posted 22 December 2010 - 23:57

Rownież polecam ta aplikacje, miałem przyjemność testować ją pare dni temu i już u mnie została :) sporo frajdy w świetnej cenie i co najważniejsze "dobre bo polskie". W dodatku rewelacyjna oprawa dźwiękowa.

#7 michauchau

michauchau
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 06 January 2011 - 13:30

Dostępna już jest wersja 1.2 eliminująca ewentualne problemy ze stabilnością z wersji 1.1. Uwaga! Nowe promokody: 3W9N4MN76MF7 3N4LJ94EMRLN

#8 Fazere

Fazere
  • 291 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 06 January 2011 - 14:14

Zużyte :/

#9 michauchau

michauchau
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 January 2011 - 19:52

Nowa szansa na wygranie kodów z itester.pl:
http://www.youtube.com/watch?v=sDrRoQlH9pM

#10 michauchau

michauchau
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 April 2011 - 09:19

Od dzisiaj, czyli od 1/4/2011 Blow Up The Frog jest do pobrania ZA DARMO. Akcja trwa przez cały weekend. Życzę przyjemnego dmuchania! Uważajcie aby nie skrzywdzić żabki!

#11 michauchau

michauchau
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 July 2011 - 14:50

Dmuchanie żaby jest już za darmo dzięki bezpłatnej wersji o nazwie Blow The Frog!
Blow The Frog for iPhone, iPod touch (2nd generation), iPod touch (3rd generation), iPod touch (4th generation) and iPad on the iTunes App Store

Obecnie jest to najczęsciej ściągana polska aplikacje na iPhone w USA i prawdopodobnie na świecie.

#12 cezdeville

cezdeville
  • 207 posts

Posted 27 July 2011 - 14:58

żenada, gra promująca znęcanie się nad zwierzętami. co będzie następne? podpal psa? przejedź kota? myślę, że takie pomysły powinno się karać co najmniej grzywną, czego serdecznie autorom życzę.

#13 michauchau

michauchau
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 27 July 2011 - 15:04

żenada, gra promująca znęcanie się nad zwierzętami.
co będzie następne? podpal psa? przejedź kota?

Ależ my ratujemy zwierzątka przed niegrzecznymi dzieciakami! Zamiast dmuchać prawdziwe żabki - dmuchamy wirtualne - specjalnie przeszkolone do tego celu już od kijanki!

myślę, że takie pomysły powinno się karać co najmniej grzywną, czego serdecznie autorom życzę.

Karanie za pomysły? Za myśli?
Jest jednak odwrotnie - to nam płacą!

#14 BlueRay

BlueRay
  • 134 posts
  • SkądTychy

Posted 29 July 2011 - 10:04

Niby gra fajna, no ale brak możliwości retiny drażni ;/

#15 PiotrT

PiotrT
  • 104 posts

Posted 29 July 2011 - 17:08

Fajna gierka , bardzo fajna grafika , mi sie podoba.:) I prosze nie przesadzajcie z tym znecaniem sie nad zwierzetami... strzelanki promuja zabijanie sie na wzajem ????

#16 ntx

ntx
  • 49 posts

Posted 29 July 2011 - 19:00

W Angry Birds strzelamy ptaszkami do świń i jak do tej pory chyba nie było z tego powodu afery ;)

#17 michauchau

michauchau
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 01 August 2011 - 16:53

Co do Retiny - aplikacja bazuje na klipach video i bardzo trudno było zmieścić się z nimi w limicie 20 MB (możliwość ściągnięcie po 3G). Z dodatkową grafiką w rozdzielczości iPhona4 nie ma szans zmieścić się w tym limicie (wychodzi ok 60MB przy sporej kompresji). Powyżej 20MB mieliśmy 50% niższą ściągalność... Strzelam sobie w stopę tym wyznaniem ale niestety to co dobre dla klientów nie zawsze służy developerom. Podobnie jest z uniwersalnymi aplikacjami na iPhona i iPoda - bardziej opłaca się robić osobne. PiotrT - dziękuję za pozytywną opinię. Oczywiście określenie "gra" jest troszkę na wyrost ale sam się nim posługuję w celach promocyjnych ;)

#18 spokospoko

spokospoko
  • 34 posts
  • SkądPoznań

Posted 05 August 2011 - 18:07

Ależ my ratujemy zwierzątka przed niegrzecznymi dzieciakami! Zamiast dmuchać prawdziwe żabki - dmuchamy wirtualne - specjalnie przeszkolone do tego celu już od kijanki!

Karanie za pomysły? Za myśli?
Jest jednak odwrotnie - to nam płacą!

Suuuper kreatywny pomysł! Myśleliście o sequelu? Może:

- cut the tail - obcinanie ogonów kotom
- burn the dog - jak kolega wcześniej wspomniał, palenie psów
- nail the mouse - przybijanie myszek do ściany
- ... jest tyle 'fajnych' pomysłów na symulatory dla kreatywnego twórcy! wow!

Z mojego punktu widzenia pomysł i teksty 'reklamujące' grę są delikatnie mówiąc niesmaczne. Równie dobrze możecie spróbować zrobić grę symulującą sr*nie na odległość argumentując, że nie każdy miał okazję spróbować.

#19 feuerfest

feuerfest
  • 3417 posts
  • SkądMonachium, DE

Posted 05 August 2011 - 18:11

Wow, to jest nawet głupsze niż "I am rich"

#20 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 05 August 2011 - 18:46

Number 1 app on this site. hahaha.

#21 michauchau

michauchau
  • 25 posts
  • SkądWarszawa

Posted 08 August 2011 - 11:44

Suuuper kreatywny pomysł! Myśleliście o sequelu?

Oczywiście. Nawet ostatnio jeden z klientów domagał się go w komentarzach. Sequel to będzie Blow Up The Frog: Revenge!. Scenariusz mniej więcej taki: Żabie udka i pozostałe szczątki zostaną wykradzione z paryskiej restauracji przez tajemniczych naukowców. W sekretnym laboratorium zostanie przeprowadzony zabieg mający stworzenie z martwej żaby nowej tajnej broni - zabójczego płaza super-żołnierza. Będzie to tańsza alternatywa dla francuskiego programu lotniskowców atomowych. Żaba zostanie pozszywana, wzmocniona kevlarem i nadmuchana do gigantycznych rozmiarów za pomocą specjalnych gazów. Niestety eksperyment wymknie się spod kontroli i olbrzymia żaba typu zombie-frankenstein ucieknie z laboratorium. W odwecie za wszystkie krzywdy wyrządzone żabom przez niegrzeczne dzieci, iphonowych developerów i francuskich restauratorów straszliwa żaba będzie dmuchać ludzi za pomocą rur z paryskiej kanalizacji. I taki będzie gameplay - dmuchanie ludków przez ogromną żabę.

Może:

- cut the tail - obcinanie ogonów kotom
- burn the dog - jak kolega wcześniej wspomniał, palenie psów
- nail the mouse - przybijanie myszek do ściany
- ... jest tyle 'fajnych' pomysłów na symulatory dla kreatywnego twórcy! wow!

No nie wiem.. A jak miałby wyglądać gameplay? Apropo wcześniejszych pomysłów - rozjeżdżanie kotów już było w Cat Run. Różne przypalania, a nawet rażenie prądem w Happy Tree Friends: Slap Happy. Myślę, że kolejny mój projekt to będzie jednak bardzo popularny i lubiany w grach temat czyli zabijanie ludzi przez ludzi.

Z mojego punktu widzenia pomysł i teksty 'reklamujące' grę są delikatnie mówiąc niesmaczne.

Oczywiście liczyliśmy się z tym, że żabie udka nie wszystkim będą smakować ale staraliśmy się je łagodnie przyrządzić - dobrze wysmarzone i w ogóle nie krwiste.

Równie dobrze możecie spróbować zrobić grę symulującą sr*nie na odległość argumentując, że nie każdy miał okazję spróbować.

No niestety już ktoś nas wyprzedził i świetnie na tym zarobił: Who Threw Poo for iPhone, iPod touch, and iPad on the iTunes App Store
Sikanie w cel też już jest...

Bardzo dziękuję za pozytywne komentarze! "Głupsze niż I'am Rich" to ogromny komplement - dzięki!

#22 pio11

pio11
  • 1700 posts

Posted 09 August 2011 - 21:29

Ach ta ludzka zazdrość :P. Zazdroszczę pomysłu bo pewno chwycił jak reszta tego typu gier :)

#23 Messi13

Messi13
  • 64 posts

Posted 09 August 2011 - 23:50

Gra wygląda fajnie, przetestuje.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users