Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Aktywacja karty mikro sim w Ipadzie

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
5 odpowiedzi w tym temacie

#1 dorian_gray

dorian_gray
  • 2 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 05:45

Witam serdecznie, Otóż w dniu wczorajszym nabyłem kartę Orange mikro sim, którą zainstalowałem w moim Ipadzie (32GB, 3G, updatowany do 4). Niestety, mimo wielu prób nie jestem w stanie połączyć się z internetem. Mam wobec tego pytanie, może naiwne i głupie... - w jaki sposób aktywować kartę z poziomu Ipada. Za każdym razem, ilekroć uruchamiam iTunes lub Safari, dostaję komunikat, że nie można połaczyć się z internetem, bo usługa nie została aktywowana. Bardzo proszę osoby bardziej doświadczone w meandrach techniki komputerowej o odpowiedź i oświecenie mnie w tej kwestii, mimo naiwności i być może śmieszności pytania. Zaznaczam, że w specyfikacji karty nie znalazłem żadnych, absolutnie żadnych wskazówek, jak należy postąpić. Co więcej, podany jest tylko kod PUK karty, nie odnalazłem kodu PIN. Wszystko wydaje mi się tajemnicze, trudne i już zaczynam powoli żałować 20 złotych, które wydałem. Pozdrawiam i z góry dziękuję za ewentualną odpowiedź.

#2 szad

szad
  • 431 postów
  • SkądWarszawa, PL

Napisano 22 grudnia 2010 - 08:10

a napewno wlaczyles i skonfigurowales przesylanie danych w ustawieniach ipada?

#3 biblo

biblo
  • 432 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 10:56

A może problem wynika z wieczornej/nocnej awarii sieci Orange w całej Polsce???

#4 Lita

Lita
  • 651 postów

Napisano 22 grudnia 2010 - 11:00

1. czy włączyłeś transmisję danych u operatora? 2. czy są wprowadzone poprawne ustawienia sieci? Po włożeniu karty microsim do iPada i po podłączeniu iPada do iTunes w komputerze powinny Ci się update'ować ustawienia operatora.

#5 MarKoBerlin

MarKoBerlin
  • 332 postów
  • SkądWarszawa/Berlin

Napisano 22 grudnia 2010 - 23:19

Witam, Kolego Dorian Gray wejdz w ustawienia, dane sieci komorkowej, apn, w apn wpisz "internet" i ...koniec :) Po polaczeniu z siecia system sam zrobi update. Milej zabawy i ...Wesolych Swiat :)

#6 dorian_gray

dorian_gray
  • 2 postów

Napisano 23 grudnia 2010 - 07:14

Bardzo dziękuję za radę. Rzeczywiście wystarczyło wpisać "Internet" w apn. Wszystko gra. Dziękuję raz jeszcze, pozdrawiam i Wesołych Świąt.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych