Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Jak połączyć Macbooka z Laptopem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
2 odpowiedzi w tym temacie

#1 Doom4n

Doom4n
  • 31 postów
  • SkądŁódź

Napisano 21 grudnia 2010 - 20:57

Mam nowego Macbooka Pro , i mam laptopa HP. Potrzebujesz przerzucić dane z lapka na Maca. Mam do tego celu 2 kable sieciowe, router TP-linka z swichem. Wszystko jest ze sobą pospinane. I nie wiem co zrobić dalej, gdyż w życiu czegoś takiego nie robiłem. Czy może mi ktoś łopatologicznie, krok po kroku wytłumaczyć jak to zrobić?? Mac system: Snow Leo HP system: XP pro Ps. Znalazłem parę informacji na forum, czy też innych portalach. Ale były to informacje sprzed paru lat, i opierały się na starym oprogramowaniu.\ Z góry dziękuje za odpowiedzi

#2 radek96

radek96
  • 758 postów

Napisano 21 grudnia 2010 - 20:58

Musisz udostępnić pliki Preferencje systemowe-udostępnianie

#3 tmkszlc

tmkszlc

• 1 846 postów
  • SkądSzczecin, PL

Napisano 22 grudnia 2010 - 05:02

dzis robilem to samo bo dostalem macbooka ;d podlaczasz bezposrednio kabel z macbooka do hpka. ustawiasz w polaczeniu ethernet ip macbooka np. 10.10.10.2, maska 255.255.255.0, w hpku ustawiasz 10.10.10.3 i maska ja wczesniej. zaznaczasz w hp co tam ma byc udostepniane, a w macbooku klikasz command+K i wpisujesz smb://10.10.10.3 i polacz. powinno polaczyc i spytac o haslo. haslo admina w moim przypadku della nie szlo wiec utworzylem sobie przyszlosciowo obok na dellu konto o nazwie shared i jakies tam haslo. i normalnie poszlo juz i moglem kopiowac sobie dane. chyba zrozumiale napisalem ;d

Użytkownicy przeglądający ten temat: 0

0 użytkowników, 0 gości, 0 anonimowych