Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

iWeb, jak wgrać pliki

• Please log in to reply
7 replies to this topic

#1 btonga

btonga
  • 188 posts

Posted 20 December 2010 - 13:48

Witam, mam pliki strony www w katalogu na pulpicie, czy można je otworzyć w iWeb? Nie ma tam opcji "otwórz". Z góry dzięki za odpowiedzi i pozdrawiam :D

#2 macieks72

macieks72

• 9873 posts

Posted 20 December 2010 - 13:50

Nie da się w ten sposób. Html możesz z iWeb exportować (publikować) a nie importować.

#3 btonga

btonga
  • 188 posts

Posted 20 December 2010 - 14:02

Nie da się w ten sposób. Html możesz z iWeb exportować (publikować) a nie importować.

hmm.... tak myślałem, czyli jeżeli zrobię stronę w iWeb, zapiszę ją np do katalogu na kompie, w iWeb ją usunę to już nie ma możliwości jej w iWeb otworzyć? ok, dzięki

#4 gadas

gadas
  • 9 posts

Posted 03 January 2011 - 12:31

Przecież sam program też pamięta ostatni projekt wiec jeśli usuniesz tylko i wyłącznie stronę w katalogu to pozostanie ci nadal projekt dzięki któremu możesz jeszcze raz ją wgrać do wybranego przez siebie nowego katalogu … Poprawcie mnie jak się mylę ja z iWeb 2.0.4 miałem jedno minutowe spotkanie ;)

#5 daffii77

daffii77
  • 4 posts

Posted 01 July 2011 - 22:50

Witam mam problem toche podobnego typu... Strona internetowa zostala zrobiona w iWeb, teraz tego kogos juz nie ma a ja chcialabym zedytowac/zmienic cos na tej stronie (wymienic zdjecia). Jakie mam opcje? Chcialam powiedziec ze posiadam Windows. ...lub jezeli ni ema opcji to czy jest jakis program na Windows cos jak wirtualbox zebym mogal uzywac iWeb na Windows?...ale nie iwem czy dobrze zrozumialam ze nawet jak bede miala iWeb na Windows to i tak mi to nic nie da bo nie moge zmportowac mojej strony? Prosze pomozcie mi. Pozdrawiam Monika

#6 RFX

RFX
  • 196 posts
  • SkądWrocław

Posted 01 July 2011 - 23:29

Witam mam problem toche podobnego typu...
Strona internetowa zostala zrobiona w iWeb, teraz tego kogos juz nie ma a ja chcialabym zedytowac/zmienic cos na tej stronie (wymienic zdjecia). Jakie mam opcje? Chcialam powiedziec ze posiadam Windows.
...lub jezeli ni ema opcji to czy jest jakis program na Windows cos jak wirtualbox zebym mogal uzywac iWeb na Windows?...ale nie iwem czy dobrze zrozumialam ze nawet jak bede miala iWeb na Windows to i tak mi to nic nie da bo nie moge zmportowac mojej strony?
Prosze pomozcie mi.
Pozdrawiam Monika

Pytanie:
Czy strona została opublikowana na koncie mobileMe czy na innym serwerze?
Jeżeli na koncie mobileMe to nie da się nic zrobić. W przypadku kiedy strona została opublikowana na innym serwerze to za pomocą programu filezilla(mac) lub wincomander (windows) można się zalogować na serwer i pobrać całą stronę. Po zaimportowaniu na dysk komputera można dokonywać zmian. Jak chcesz zmienić zdjęcia to najłatwiej będzie zastąpić obecne nowymi, ale te nowe muszą mieć identyczną nazwę jak te stare(obecne na stronie)
-druga możliwość
-po zaimponowaniu strony na swój komputer możesz wysłać komuś innemu, zaprzyjaźnionemu użytkownikowi i pozmienia on Tobie zdjęcia i odeśle gotowy plik.

#7 imielski

imielski
  • 373 posts

Posted 02 July 2011 - 00:34

filezilla jest równiez pod windows

#8 daffii77

daffii77
  • 4 posts

Posted 02 July 2011 - 13:34

Strona jest na innym serverze. Jak juz pisalam mam windowsa i czy moge sobie sama edytowac ta strone w jakims innym programie? Czy ten wincomander wgra mi ta strone na jakis inny program? Strone ta mam na USB i sa tam wszystkie pliki tylko tam gdzie sa te zdjacia sa w folderach o nazwach tego zdjecia i tych folderach jest to zdjecia 4 razy w roznych rozmiarach....moze jesli podam strone to moglbys rzucic okiem monmaks.de.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users