Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Podgląd zepsuł obrazy BMP

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
3 odpowiedzi w tym temacie

#1 exeed

exeed
  • 37 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 14:20

Witam, Otworzyłem kilkaset obrazów BMP w Podglądzie z zamiarem obrócenia ich wszystkich o 90 stopni, co też uczyniłem. Efekt jest dość ciekawy bo oprócz obrócenia zmienił się rozmiar, zamiast około 0,5MB wszystkie obrazy mają teraz po tyle samo, czyli po 15,9MB i są całkowicie białe (jeden wielki biały prostokąt), pozostały natomiast w poprzedniej rozdzielczości. Obrazy znajdują się na zewnętrznym dysku FAT32. Co można zrobić aby je uratować? Tylko proszę bez super pomocnych i odkrywczych komentarzy typu "trzeba było zrobić backup" itd. Pozdrawiam

#2 Filip Rychlik

Filip Rychlik

aka felippe

• 2 928 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 grudnia 2010 - 14:28

Zrobiłem próbę i nie ma najmniejszego problemu, więc dziwię się, że coś takiego się stało u ciebie.

#3 exeed

exeed
  • 37 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 14:50

Zrobiłem próbę i nie ma najmniejszego problemu, więc dziwię się, że coś takiego się stało u ciebie.

Dzięki za pomoc. A ktoś ma może inną propozycję rozwiązania problemu od stwierdzenia, że on nie istnieje?

#4 macieks72

macieks72

• 9 873 postów

Napisano 19 grudnia 2010 - 14:59

Ale problem jest jaki? Chcesz odwrócić ten proces? No to odpowiedź jest "Nie da się". Czy raczej chodzi o to żeby w przyszłości tego uniknąć? No to sprawdź czy tak sie zawsze dzieje, bo może to było tylko jednorazowe, ale tak czy tak rób kopię, masz nauczkę, a o zdjęciach możesz zapomnieć.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych