Witam,
Otworzyłem kilkaset obrazów BMP w Podglądzie z zamiarem obrócenia ich wszystkich o 90 stopni, co też uczyniłem. Efekt jest dość ciekawy bo oprócz obrócenia zmienił się rozmiar, zamiast około 0,5MB wszystkie obrazy mają teraz po tyle samo, czyli po 15,9MB i są całkowicie białe (jeden wielki biały prostokąt), pozostały natomiast w poprzedniej rozdzielczości. Obrazy znajdują się na zewnętrznym dysku FAT32. Co można zrobić aby je uratować? Tylko proszę bez super pomocnych i odkrywczych komentarzy typu "trzeba było zrobić backup" itd.
Pozdrawiam

Podgląd zepsuł obrazy BMP
Started by
exeed
, 19 Dec 2010 14:20
3 replies to this topic
Posted 19 December 2010 - 14:20
Posted 19 December 2010 - 14:28
Zrobiłem próbę i nie ma najmniejszego problemu, więc dziwię się, że coś takiego się stało u ciebie.
Posted 19 December 2010 - 14:50
Dzięki za pomoc. A ktoś ma może inną propozycję rozwiązania problemu od stwierdzenia, że on nie istnieje?Zrobiłem próbę i nie ma najmniejszego problemu, więc dziwię się, że coś takiego się stało u ciebie.
Posted 19 December 2010 - 14:59
Ale problem jest jaki? Chcesz odwrócić ten proces? No to odpowiedź jest "Nie da się". Czy raczej chodzi o to żeby w przyszłości tego uniknąć? No to sprawdź czy tak sie zawsze dzieje, bo może to było tylko jednorazowe, ale tak czy tak rób kopię, masz nauczkę, a o zdjęciach możesz zapomnieć.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users