Potrzebuję takiego programu, żeby dodał napisy do pliku .AVI ale go nie konwertował. O dziwo, wszystkie przejrzane do tej pory programy konwertują jednocześnie plik do zadanego formatu, ale żaden nie zostawia tak jak było, tylko z napisami

Dodawanie napisów do pliku .AVI bez konwersji
Rozpoczęty przez
JARIK
, 19 gru 2010 10:35
5 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 19 grudnia 2010 - 10:35
Napisano 19 grudnia 2010 - 13:27
Aby dodać napisy materiał i tak (w większości przypadków) musi zostać zdekompresowany i po dodaniu napisów ponownie skompresowany, więc ustaw sobie w programie w jakim Ci wygodnie format wyjściowy zgodny z wejściowym i już. Na jakości i tak stracisz.
Napisano 19 grudnia 2010 - 13:36
nie wszystkie formaty mają możliwość dogrania napisów jako osobną ścieżkę.
avi chyba nie ma.
do samego dodawania napisów jest np.
subler - Project Hosting on Google Code
avi chyba nie ma.
do samego dodawania napisów jest np.
subler - Project Hosting on Google Code
Napisano 19 grudnia 2010 - 17:49
Do avi też można dodawać napisy bez konwersji. Program nazywa się aviaddxsubs i dodaje napisy do pliku w jakieś 2 minuty. Tak dołączone napisy są widoczne dla konsoli playstation 3, nie wiem czy to uniwersalny sposób.
Napisano 19 grudnia 2010 - 19:46
Do avi też można dodawać napisy bez konwersji. Program nazywa się aviaddxsubs i dodaje napisy do pliku w jakieś 2 minuty. Tak dołączone napisy są widoczne dla konsoli playstation 3, nie wiem czy to uniwersalny sposób.
Dzięki, wypróbuję ten sposób. Swoją drogą to nie spodziewałem się, że będzie z tym taki problem
Napisano 20 grudnia 2010 - 17:55
Niestety, aviaddxsubs jest pod Windowsem, a ja tak szczerze powiedziawszy zapomniałem jak się działa pod tym systemem
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych