Witam serdecznie.
Tak jak napisałem w tytule kupiłem starego MAC MINIG4 który nie posiada wbudowanej karty WiFI. Znalazłem starą kartę firmy EDIMAX. Niestety po zainstalowaniu sterownika i programu do obsługi tej karty program nie rozpoznaje tej karty, nie jest widoczna. natomiast sprawdziłem czy mini ją widzi i jest teoretycznie ok jest wykryta na USB oczywiście nie jako karta EDIMAX EW-718 Usg tylko jako RALINK itd. (czyli widzi chipset karty)
Proszę więc o pomoc co jest nie tak jak powinna wyglądać poprawna instalacja takiej karty na TIGER 10.4

MAC MINI G4 współpraca z kartami WIFI na USB - EDIMAX EW-7318Usg
Rozpoczęty przez
Greta74
, 18 gru 2010 23:59
4 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 18 grudnia 2010 - 23:59
Napisano 19 grudnia 2010 - 00:03
Pewnie po prostu ta karta nie jest wspierana przez miniaka, tj bezposrednio przez system (nie raz tak mialem ze podpinajac cos na usb czy na pci w wielu makach w system profilerze widniaja tylko nazwa urzadzenia bez mozliwosci jego obslugi). Byc moze sa w necie jakies kexty do tego, ale nie wiem jak to wgrac na maku "niehackintoshu". Napisz do owca666 bezposrednio na priva, mysle ze Ci pomoze.
Gość_owca666_*
Napisano 19 grudnia 2010 - 00:37
Po co od razu na PW, owca666 czyta forum przecież 
@Greta74: Potrzebujesz drivera, który jest tu. Karta jest na chipsecie 2571W, jak wgrasz driver będzie OK.

@Greta74: Potrzebujesz drivera, który jest tu. Karta jest na chipsecie 2571W, jak wgrasz driver będzie OK.
Napisano 20 grudnia 2010 - 11:16
Witam,
Panowie WIELKIE DZIĘKI.
Internet działa okazało się, że tak jak napisał owca666 sterowniki na stronie EDIMAX są złe. Po zainstalowaniu zaproponowanych wszystko śmiga. Oczywiście pojawiły się następne problemy. Bardzo dziwnie zachowuje się klawiatura podpięta, do USB poprzez rozgałęziacz. Co jakiś czas musze ją rozłączyć żeby zaczęła działać - dziwne?. A drugi problem okazało się, że są inne wersje Tiger-ra to znaczy ja u siebie widzę 10.4 A przy próbie zainstalowania wyższej wersji Safari pojawia się błąd, że mam złą wersję systemu. A skąd ja mam skołować teraz inną wersję. Podczas próby uaktualnienia systemu proces zawiesza się i przeglądarka proponuje rozpocząć ponownie i oczywiście rezultat jest taki jak poprzednio
Napisano 20 grudnia 2010 - 11:46
Przeczytaj jaką Masz konkretnie wersję Tigera - 10.4.?. Ostatnie uaktualnienie = 10.4.11, wszystkich szukaj tu: Apple — Wsparcie — Pobieranie Najnowsze Safari for Tiger = 4.1.3.
Uaktualnienie Combo - uaktualnia system o kilka wersji do przodu (do tej której update pobierzesz).
Uaktualnienie (Update) - uaktualnia system o jedną wersję do przodu.
Uaktualnienie Combo - uaktualnia system o kilka wersji do przodu (do tej której update pobierzesz).
Uaktualnienie (Update) - uaktualnia system o jedną wersję do przodu.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych