Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

Gniazdo słuchawek - Problem

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
16 odpowiedzi w tym temacie

#1 kubaszej

kubaszej
  • 30 postów

Napisano 17 grudnia 2010 - 23:07

Kupiłem iPoda Touch 2g 16GB i czasami jak źle się ułoży jack w gnieździe, to przerywa w lewej słuchawce:( jak docisnę do środka bardziej słuchawki, lub tak jakby lekko docisnę do części wejścia od strony ekranu to jest dźwięk. Co to może być? Słuchawki nie, bo testowane na 4 różnych parach. Czy to wejście słuchawkowe? Jak tak to ile może kosztować naprawa?? Proszę o pomoc:(

#2 krystianbg

krystianbg
  • 13 postów
  • SkądBrzeg // Toronto

Napisano 18 grudnia 2010 - 00:39

..niestety zepsuło ci się gniazdo słuchawkowe w iPodzie. Miałem ten sam problem i w tym samym iPodzie o którym piszesz :) Mialem wtedy iPoda na gwarancji wiec wymieniono mi go na całkiem nowego :D Z tego co się orientuje wymiana gniazda słuchawkowego to koszt ok 200 zł w naprawie pogwarancyjnej ;/

#3 kubaszej

kubaszej
  • 30 postów

Napisano 18 grudnia 2010 - 10:20

a w nieoryginalnym serwisie ile moze to wyniesc?

#4 Haskus

Haskus
  • 69 postów
  • SkądKraków, Poland

Napisano 18 grudnia 2010 - 10:25

sprawdź czy nie masz w środku paprochów, może wystarczy je przeczyścić ; )

#5 gader

gader
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 02:16

Witam! Podepnę się pod temat z nieco innym problemem. Mianowicie gdy do gniazdka podłączone są słuchawki jest OK - słychać bez problemu i mogę regulować głośność. Natomiast gdy je wypnę nie mam możliwości regulacji głośności - nie działa głośnik wewnętrzny, przyciski regulacji głośności nie reagują. Znika pasek poziomu dźwięku. Poza tym, gdy włączę ipoda, do którego podłączone słuchawki zdarzyło się, że musiałem je wypiąć i ponownie wpiąć, żeby usłyszeć dźwięk. Macie jakieś sugestie? Nie jest to z całą pewnością problem z przyciskami regulacji głośności. Problemy zaczęły się nagle, bez jakiejś konkretnej przyczyny. iPod jest w zasadzie nowy, gdyż został wymieniony ok miesiąca temu w miejsce innego, który padł. Próbowałem przywrócenia do ustawień początkowych, niestety nie pomogło.

#6 Azor7878

Azor7878
  • 113 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 09:59

A moze jakiego masz toucha, bo glosniczak wewnetrzny jest tylko w 4G

#7 pio11

pio11
  • 1 700 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 10:20

Po pierwsze zrób restore. Potem weź wykałaczkę i pogrzeb w gniazdku. Jeszcze kiedyś mój kolega wziął pałeczki do uszu, nasączył spirytusem i przetarł w środku. Oczywiście przy wyłączonym telefonie :)

---------- Wpis dodano o 12:20 ---------- Poprzedni wpis dodano o 12:18 ----------

Azor głośniczki były już w iPodach Touch 2G i 3G.

#8 Azor7878

Azor7878
  • 113 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 10:27

Hmmm... to mnie w iSpocie w meskiego czlonka zrobili, musze wiecej googlowac ;)

#9 gader

gader
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 11:24

Mam 2g, ale tak jak pio11 wspomniał ma głośnik wewnętrzny (chyba, że przez ostatni rok byłem pod wpływem jakiejśc substancji psychoaktywnej, przez którą słyszałem głosy z iPoda ^^). Restore zrobiłem z poziomu iTunesa. Niestety problem nadal występuje. Ze spirytusem też próbowałem, ale patyczek wszedł bez wiekszego oporu tylko na kilka mm. Spróbuję jeszcze pobawić się wykałaczką. Trochę mnie to wszystko dziwi, bo jeszcze wczoraj rano nie było problemu z głośnikiem.

#10 gader

gader
  • 4 postów

Napisano 27 grudnia 2010 - 17:07

Niestety gmeranie nie pomogło... UPDATE: Głośnik sam w sobie działa, bo ustawiając alarm wszystko jest ok. Słychać dźwięk alarmu. Nie mam pojęcia co jest grane. Teoretycznie iPod kwalifikuje się jeszcze do naprawy, gdyż od czasu ostatniej naprawy minęło mniej, niż 90 dni, ale jeśli nie jest to konieczne, wolałbym uniknąć wysyłki do serwisu.

#11 cesiu111

cesiu111
  • 742 postów
  • SkądRz

Napisano 18 lutego 2011 - 18:29

Wybaczcie, że pobawię się w archeologa, ale spotkał mnie podobny problem w taczce 2g (przerywa lewy kanał, jak się dociśnie to jest ok) i zastanawiam się czy podjąć próbę wymiany jacka na własną rękę, czy oddać do jakiegoś Mietka, który zrobi z ipoda cegłę jeszcze szybciej niż ja. Jest jakiś serwis urządzeń Apple w Rzeszowie lub okolicy? Dzięki za odpowiedzi

#12 Freeze

Freeze
  • 38 postów
  • SkądŚroda W.L.K.P.

Napisano 19 lutego 2011 - 01:54

Sam to mam. Gdy podłączę słuchawkę, słychać tylko tą w prawym kanale. Gdy docisnę mocniej kabel i przekręcę go w lewo, działa wszystko bez problemu. Więc pewnie muszę wyczyścić gniazdo słuchawkowe. Co wy o tym myślicie ? (Aha i to nie ma nic wspólnego ze słuchawkami, bo na moim kompie działają bez problemu).

#13 jacekk16

jacekk16
  • 102 postów
  • SkądWarszawa

Napisano 19 lutego 2011 - 09:15

Mam to samo z Ipodem touch 1G.Po prostu od pewnego czasu wogóle nic nie słychać w słuchawkach.Okazało się że gniazdo sie wyrobiło ponieważ często słuchałem muzyki.W warszawie naprawa w niektórych serwisach kosztuje nawet 300zł!! Ale na allegro można znależć kolesi którzy ci to zrobią za 60zł (tylko stacjonują w częstochowie i niechce mi sie wysyłać tam swojego ipoda) Można też za 30zł kupić gniazdo i samemu wymienić ale ja niestety nie umiem :(

#14 Zeke

Zeke
  • 27 postów

Napisano 19 lutego 2011 - 23:21

Miałem to samo. Proponuję np. patyczek do uszu + alkohol albo Kontakt 60 (preparat do czyszczenia styków) P.S. Oczywiście z patyczka ujmij wełny, bo nie wejdzie xD

#15 cesiu111

cesiu111
  • 742 postów
  • SkądRz

Napisano 21 lutego 2011 - 16:47

Temat z patyczkiem do uszu już przerobiłem i udało się wyciągnąć "trochę" syfu, ale problem pozostał ("smyrałem" na sucho, bez alkoholu). Jak to z tym alkoholem jest? normalny spirytus można użyć, czy jakiś specjalny trzeba mieć? Na allegro owszem, można kupić, ale z tego co widziałem, wymiana gniazda łączy się z przylutowaniem tegoż gniazda do płyty głównej, a to już trochę wyższa szkoła jazdy... (Słuchawki mam dobre - na wszystkim innym działają poprawnie)

#16 Loper

Loper
  • 20 postów

Napisano 09 marca 2011 - 13:53

Witam mam Ipod Touch 3G 64gb I mam taki problem: Jak wsadzam słuchawki do gniazda słuchawkowego to raz kontaktuje na tyle że mogę za-pauzować przyciskiem na słuchawkach a za chwile jak tylko się trochę wtyczka od słuchawek poruszy to już nie mogę za-pauzować, różna jest też regulacja głośności dla obu przypadków. Dodam że słuchawki są od Black Bery ale słuchawki są w pełni sprawne i wcześniej działały normalnie. Poza tym kupiłem inne słuchawki do "MP3" ale słyszę w nich jakby mega echo i nie słyszę muzyki czy filmu. Proszę o podpowiedz czym może taka usterka być podyktowana i jak ją naprawić. Pozdrawiam L.

#17 Loper

Loper
  • 20 postów

Napisano 13 marca 2011 - 16:50

Okazało się że paproch siedział w gnieździe. Dziękuję wszystkim którzy pośpieszyli z pomocą.

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych