Jump to content

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Photo
- - - - -

Granie na Boot Camp i aktualizacja sterowników Nvidia

• Please log in to reply
14 replies to this topic

#1 alteau

alteau
  • 9 posts
  • SkądŁódź, PL

Posted 17 December 2010 - 20:40

Witam! Bardzo proszę o radę. Czy można aktualizować samemu sterownik grafiki ze strony Nvidi, czy powinno się polegać tylko na tych od Apple? Windows 7 na Boot Camp iMac 24i" Core 2 Duo 2.66GHz/4GB/640GB/GeForce 9400M naszła mnie chęć na pogranie w Bad Company 2 i "kiepścizna" jest straszna (na średnich ustawieniach obraz się strasznie zacina), co ciekawe jak miałem XP na Boot Campie gra śmigała aż miło. Pierwsze o czym pomyślałem to nowe sterowniki?! Pozdrawiam

#2 revanmj

revanmj
  • 687 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 18 December 2010 - 18:34

Ja zawsze ściągam NVIDII, bo Apple nie kwapi się, żeby je aktualizować. Przykładowo na tych z Boot Campa Max Payne 2 się nie uruchamiał. Tylko ja jest w gorszym położeniu, bo muszę szukać zmodyfikowanego instalatora, gdyż na stronie NVIDII próżno szukać driverów do mojej karty (320M).

#3 alteau

alteau
  • 9 posts
  • SkądŁódź, PL

Posted 18 December 2010 - 19:35

Hmmm tzn.? Też mam MacBooka z 320M ta informacja może się przydać ;-) Generalnie szkoda, że trzeba Windowsa używać ale co robić...

#4 revanmj

revanmj
  • 687 posts
  • SkądWarszawa, PL

Posted 18 December 2010 - 20:12

Trzeba szukać zmodyfikowanych instalatorów ze sterownikami na stronach takich jak laptopvideo2go.com. Ponieważ NVIDIA nie była łaskawa uwzględnić 320M w swoich sterownikach do mobilnych kart graficznych.

#5 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 19 December 2010 - 00:50

Super informacja. Nie wpadłbym nawet na to, że Apple nie aktualizuje sterowników w najnowszych komputerach jakie sprzedaje... Jest duża różnica w jakości gier?

#6 alteau

alteau
  • 9 posts
  • SkądŁódź, PL

Posted 19 December 2010 - 01:19

Z moich doświadczeń wynika, że nie ma, CofD Black Ops chodziło na XP ze starymi sterownikami od Apple bez problemu, obawiam się, że Windows 7 + wymagające gry to za dużo dla mojego kompa, zwłaszcza RAM-u i tyle ;-) Grzeje się też tak samo.

#7 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 19 December 2010 - 01:31

Patrzyłem i jakoś wybitnie nie mogę tego ogarnąć. Nalazłem nawet przewodniczek - mam nadzieję, że nikt się nie pogniewa jeśli podlinkuję: GUIDE: How to Update the nVidia 320M.
Tak więc teraz ja proszę o radę czy warto się z tym babrać jeśli Windowsa 7 (64 bit) używa się tylko i wyłącznie do grania (najnowsze pozycje). Czy jest zauważalna różnica w wydajności grafiki? Może mniej pali?

#8 alteau

alteau
  • 9 posts
  • SkądŁódź, PL

Posted 19 December 2010 - 02:21

Skorzystałem z rady na tym samym forum, zaktualizowałem sterowniki (bez jakichkolwiek problemów) - różnicy na tym w co ja czasami gram nie ma żadnej, hałas wentylatorów i grzanie to samo, z grafiką nic lepiej. Moje problemy rozwiązało ustawienie w panelu nvidi na zrównoważoną jakość 3D, mogę grać np. w Bad Company na średnich ustawieniach bez problemu, w ustawieniu "jakość" obraz się strasznie zacinał (na sterownikach starych i nowych ;-).

#9 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 19 December 2010 - 02:30

Możesz mi podać co dokładnie trzeba ściągnąć dla GeForce 320M. Mam MacBooka White Unibody z tego roku. Nie ogarniam zupełnie tego co trzeba pobrać na tej stronie. Z resztą sobie poradzę.

#10 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 20 December 2010 - 23:22

Czy może ktoś mnie pokierować jakie sterowniki i jaki plik inf mam pobrać dla mojego komputera?

#11 dariokrol

dariokrol
  • 69 posts
  • SkądPiaseczno

Posted 27 December 2010 - 00:06

Czy może ktoś mnie pokierować jakie sterowniki i jaki plik inf mam pobrać dla mojego komputera?

Kolego ja mam Macbook Pro z 2008r 2,53 4gb gf9600gt i szczerze powiem ze mi Bad Company 2(single i multi player) pod win7 mulil i nie chodzil na pelnych detalach a na XP zamiata az milo. Rzecz prawdopodobnie jest tego, ze win7 chodzi na nowym DirectX 10 a nie 9 a dodatkowo wymagania graficzne samej grafiki systemowej zabieraja pamiec grafiki. Polecam Win XP SP3. U mnie chodzi na sterach z BootCamp 2.2 i nie mam problemu. Wlasnie zainstalowalem stery Nvidii ze strony i zobaczymy jak bedzie. Raczej lepiej sie juz nie da. Pobieraie sterow ze strony jest bardzo proste bo oni sami testuja jaka masz grafike i pokazuje ktore stery pobrac. Tak jak pisalem Xp ma male wymagania dzieki czemu w sumie wiekszosc skupia sie na grze a nie na systemie, dlatego polecam XP SP3. pozdrawiam

#12 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 27 December 2010 - 00:28

Karte wystarczy sobie dopisać :) Jak chcecie mogę zaraz zrobić moda do sterów i tutaj wstawić, tylko podajcie do jakich kart i dla jakiego systemu :)

#13 Chip

Chip
  • 1571 posts
  • SkądKraków

Posted 27 December 2010 - 11:11

Mi właśnie chodzi o tego moda. Karta nVidia GeForce 320M (model MB jak w sygnaturze). Będę bardzo wdzięczny :)
Zależy mi na tych sterownikach, o których pisał revanmj i alteau w tym temacie.

Trzeba szukać zmodyfikowanych instalatorów ze sterownikami na stronach takich jak laptopvideo2go.com. Ponieważ NVIDIA nie była łaskawa uwzględnić 320M w swoich sterownikach do mobilnych kart graficznych.

Co do systemu to już nie będę go zmieniać, bo już się zadomowiłem, a poza tym nie wiem czy znajdę licencję do XP, a do Win 7 miałem pod ręką. Szkoda, że doradzono mi właśnie ten system i to wersję 64-bit. Jednak i tak nie jest źle, bo w najnowszych grach jak Split/Second gram na całkiem wysokich detalach, to samo z AC II. Polecam te dwie gry ;)

#14 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 27 December 2010 - 12:03

Wszystkie karty NVIDIA stosowane przez Apple driver dla Win 7 x64

UWAGA Jest to na moim prywatnym serwerze który nie jest uruchomiony 24/7 w przypadku braku dostępu do pliku pisać na priw.

#15 seb235-8731863dbe

seb235-8731863dbe
  • 8114 posts

Posted 28 December 2010 - 18:14

UPDATE

Od dnia dzisiejszego sterowniki dla kart firmy Nvidia z dopisanymi kartami stosowanymi przez apple można znaleźć i pobrać z mojej strony z działu sterowniki.

1 user(s) are reading this topic

0 members, 1 guests, 0 anonymous users