Witam wszystkich,
przekopałem forum ale nie znalazłem nikogo kto miałby podobny problem z PIXELMATOREM.
Zatem jakieś 3 tygodnie temu ściągnąłem triala Pixelmatora i wszytsko wydawało mi się działało jak należy. Dzisiaj odpaliłem go pierwszy raz po 3 tygodniach i zaczął mi się wykrzaczać (opiszę poniżej), więc mysłałem że taka jest "uroda" triala więc kupiłem licencję. Jak się okazało nic bardziej mylnego, wcale nie pomogło.
Problem polega na tym, iż wystarczy że dołoże 2-3 warstwę do projektu i program zaczyna wariować - nie mogę nic kliknąć - jak klikam listy rozwijane to pojawiają się i zaraz znikają, nie da się zapisać pliku ani wyłączyć programu, właściwie żadne opcje poza włączaniem i wyłączaniem poszczególnych warstw nie działają, a i te po kilku kliknięciach się wieszają :/
Ma ktoś jakiś pomysł o co chodzi?
BTW. "używam", znaczy chciałbym używać programu do użytku domowego, więc program nie wykrzacza się przy nie wiadomo jak skomplikowanych projektach. Pracuję na MB Pro 2.53 GHz, 4GB.
pozdrawiam

PIXELMATOR się wykrzacza!
Started by
Matt1004
, 16 Dec 2010 00:39
5 replies to this topic
Posted 16 December 2010 - 00:39
Posted 16 December 2010 - 09:06
Mi się zawiesza jak potne obrazek i chcę wyeksportować do HTML.
Posted 16 December 2010 - 09:23
Generalnie to jest beznadziejny program, ja sobie odpuscilem bo u mnie m.in: wpisywanie tekstu albo wieszało program albo nie mogłem wprowadzonego textu obrabiać; zazwyczaj po zapisaniu pliku i otworzeniu nie czytał warstw- i to ani w formacie pixelmatora ani psd.
Szkoda szmalu, warto dołożyć i kupić Photoshopa Elements (dla którego z kolei musiałem porzucić polskojęzyczny profil systemu, ale to inna historia
)

Posted 16 December 2010 - 10:37
Nie jest pocieszające co tutaj napisaliście
czyli pozostaje liczyć na jakieś update'y? Nie chce mi się wierzyć aby producent nie zwrócił uwagi na takie błędy - u mnie kwalifikujące program do wywalenia go do kosza, nie mówiąc już o kasie.

Posted 16 December 2010 - 10:39
a możesz podesłać gdzieś projekt na którym ci się wykrzacza?
btw. http://www.pixelmato...opic.php?t=2904
btw. http://www.pixelmato...opic.php?t=2904
Posted 18 December 2010 - 20:43
Hmm ja mam taki sam sprzęt jak Ty a jeszcze mi się nie wywalił ale dopiero rozgryzam ten soft więc może nie robie nic skomplikowanego. Możesz podesłać i zobaczymy.
A program jest generalnie świetny, wiadomo nie to co photoshop ale kosztuje parenascie razy mniej a ilu z nas wykorzystuje PS w 100%?
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users