Witam
Mam taki problem z iPhonem od jakiegoś czasu (podejrzewam, że pewnie o jeden raz za dużo upadł, ale może to kwestia czegoś innego). Otóż, czasami zdarza się tak, że telefon leżąc potrafi sam przechodzić z trybu normalnego do cichego w między czasie włącza się wibracja. Podnosząc telefon on wtedy dosłownie wariuje i dzieje się to co chwilę. Byłoby to nie zauważalne gdyby nie ta wibracja. Teraz na przykład jest wszystko w porządku. Może dlatego, że trochę telefon wyziębł przez noszenie w torbie przy tak niskiej temperaturze. Ciężko powiedzieć co jest sprawcą. Zrobiłem nawet aktualizację do nowszego oprogramowania (miałem wcześniej z 3. na początku) jednak to nie pomogło. Ktoś się z czymś takim spotkał i wie co należałoby zrobić?
Pozdrawiam
Jaason

Samoczynne włączanie i wyłączanie trybu cichego
Started by
jaason
, 14 Dec 2010 09:21
4 replies to this topic
Posted 14 December 2010 - 09:21
Posted 03 January 2011 - 10:45
Przypomnę się z tym problemem bo nie mam ciągle pomysłu jak to rozwiązać.
Posted 03 January 2011 - 10:52
Widać, że jest to problem sprzętowy, chyba masz uszkodzony przełącznik wyciszania (oberwał przy updaku) - pozostaje rozebranie telefonu i fizyczne oględziny.
Posted 03 January 2011 - 10:59
przełącznik - w 3G to częsta usterka,samemu raczej tego nie wymienisz,trzeba niemal doszczętnie wybebeszyć iPka,ale jeśli masz chęć,to masz:)
Installing iPhone 3G Vibrate/Ring Switch - iFixit
Installing iPhone 3G Vibrate/Ring Switch - iFixit
Posted 03 January 2011 - 10:59
Niestety musisz wymienic tasme na ktorej znajduje sie switch od trybu wyciszania. Na tasmie jest przełącznik ktory montuje sie do metalowej podporki. Ma on zgrzane plastikowe koncówki mocujace . Byc moze one juz sie rozleciały i sam przełacznik jest luzny i styka kiedy chce.
1 user(s) are reading this topic
0 members, 1 guests, 0 anonymous users