czy ktoś szanowny ma w posiadaniu coś takiego? żeby zmieniać w kilkunastu zdjęciach rozdzielczość ale nie otwierając do tego żadnego programu tylko klikając prawy przycisk myszy..... tak jak w windows [url=http://www.instalki.pl/programy/download/Windows/edycja_grafiki/VSO_Image_Resizer.html]VSO Image Resizer 4.0.2.5 - Download - Instalki.pl[/url]

zmiana rozdzielczości zdjeć spod prawego kliknięcia
Rozpoczęty przez
Bonia
, 14 gru 2010 01:43
6 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 14 grudnia 2010 - 01:43
Napisano 14 grudnia 2010 - 02:03
Myślę, że Automator Ci się przyda, pogooglaj za tym, na pewno znajdziesz jakąś dobrą kolejkę.
Napisano 14 grudnia 2010 - 13:21
automator.... póki co to nie wiem jak to działa....
kurcze ciężkie są początki początkującego:)
Napisano 14 grudnia 2010 - 13:36
skaluj obrazki 1280px.workflow.zip
Odtwórz, dopasuj pod siebie, wrzuć do ~/Library/Services. Jak chcesz z innymi wielkościami do zrób kilka takich plików.
Aha, działa na wskazanych plikach od razu je skalując, nie robi żadnych kopii itp, także uważaj, zrób sobie kopie jak potrzebujesz.
Odtwórz, dopasuj pod siebie, wrzuć do ~/Library/Services. Jak chcesz z innymi wielkościami do zrób kilka takich plików.
Aha, działa na wskazanych plikach od razu je skalując, nie robi żadnych kopii itp, także uważaj, zrób sobie kopie jak potrzebujesz.
Napisano 14 grudnia 2010 - 16:01
O! i teraz jest OK:)
) dzięki, dzięki:)!

Napisano 14 grudnia 2010 - 16:26
o Macieks niech bóg Ci w dzieciach wynagrodzi. Automator to coś czego jeszcze nie tknąłem a takie cuś co Ty zrobiłeś mocno mi się przyda

Napisano 14 grudnia 2010 - 16:35
Spoko, ciesze się że się przyda. A z tymi dziećmi nie przesadzajmy

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych