Skocz do zawartości

Witaj!

Zaloguj lub Zarejestruj się aby uzyskać pełny dostęp do forum.

Zdjęcie
- - - - -

IPAD i YOUTUBE

• Zaloguj się, aby dodać odpowiedź
11 odpowiedzi w tym temacie

#1 belsss

belsss
  • 47 postów
  • SkądTomaszów Lubelski

Napisano 13 grudnia 2010 - 20:38

Czy wam sie tez zawiesza ladowanie na chwile w jednym miejscu(ok 1/5 dlugosci tego suwaka) i dopiero po jakiejs chwili laduje sie dalej? Da sie to jakos naprawic zeby sie ladowaly przez caly czas? Mozna zmienic jakos rozdzielczosc ogladania filmow?

#2 radek96

radek96
  • 758 postów

Napisano 13 grudnia 2010 - 20:42

Jaką masz prędkość internetu? Na wszystkich filmach się wiesza? Miałem taki problem z iPhonem a wynikało to z prędkości sieci.

#3 belsss

belsss
  • 47 postów
  • SkądTomaszów Lubelski

Napisano 14 grudnia 2010 - 15:35

Mam radiowke 3 mb. Ae wiadomo jak to z radiowka. Na kompie yt smuga mi aż miło. Tutaj trochę sie zacina bo jak rozumiem domyślnie jest większa rozdzielczość filmów w aikacjji na ipaqdie? Zawsze zawiesza sie w tym samym miejscu i przez chwile nic sie nie rusza pasek buforowwnia dalej:/

#4 karooluss

karooluss
  • 108 postów

Napisano 24 grudnia 2011 - 12:03

U mnie mimo dobrej predkosci lacza 6 mb/s ipad zacina obraz w aplikacji Youtube i na pewno nie jest to wina lacza tylko ipada. Mam iosa 5.0.1 a ipad jest 1generacji:/ wyglada to tak jakby nie oczyszczala sie pamiec i dalsza czesc materialu nie ma sie gdzie ladowac. Pomaga przesuniecie suwaka ale to tez jest krotkotrwale. Jesli ma ktos pomysl jak to naprawic. Prosze o odp

#5 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 24 grudnia 2011 - 18:54

A dns w ustawieniach wifi zmieninione?

#6 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 24 grudnia 2011 - 19:43

A dns w ustawieniach wifi zmieninione?

A to niby w jakim celu ???

#7 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 24 grudnia 2011 - 22:46

Bo to pomagaw obsłudze yt na ipadzie. iPad slow YouTube fix | dekoded Web Design spróbujcie tego i dajcie znać czy pomogło.

#8 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 01:20

Bo to pomagaw obsłudze yt na ipadzie. iPad slow YouTube fix | dekoded Web Design spróbujcie tego i dajcie znać czy pomogło.

bzdura

#9 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 25 grudnia 2011 - 10:46

Pisz co chcesz, używam tego tam gdzie net to 1MB/s i jest o wiele lepiej. Ja na początku nie mogłem prawie nic na ipadzie oglądać poprzez YT, po tej zmianie było zauważalna różnica. Więc nie bzdura, a pomoc dla tych co mają problemy. No chyba, że mi udowodnisz dlaczego to "bzdura".

#10 dyndas

dyndas
  • 4 424 postów

Napisano 25 grudnia 2011 - 15:18

1. Żaden DNS nie może mieć wpływu na prędkość działania sieci. Powód jest prosty: DNS służy TYLKO do rozwiązywania nazw i nie bierze udziału w komunikacji pomiedzy klientem ( telefon lub komputer ) i serwerem.
Uruchamiając aplikacje youtube w telefonie wysyła ona zapytanie do serwera DNS o adres IP serwera YouTube - Broadcast Yourself. W odpowiedzi serwer DNS zwraca jeden lub kilka adresów IP. I na tym rola DNS'u się kończy. Ciąg dalszy komunikacji odbywa się już bezpośrednio z serwerem ( lub serwerami ) YT.
2. Korporacje takie jak Google mają swoje systemy zlokalizowane na całym świecie. Serwery DNS zlokalizowane w Europie serwują adresy IP najbliższych czyli europejskich serwerów YT/Google bo to ze względu na najmniejszą odległość gwarantuje najlepszą jakość transmisji. Serwer DNS który podałeś znajduje się w USA i serwuje adresy amerykańskich systemów. Ustawiając ten serwer jako DNS będziesz łączył się z systemem znajdującym się w USA zamiast bliższego europejskiego.

#11 edwa

edwa
  • 880 postów
  • SkądGdańsk, PL

Napisano 26 grudnia 2011 - 10:26

Suche fakty, a aplikacja działa szybciej.

#12 karooluss

karooluss
  • 108 postów

Napisano 07 stycznia 2012 - 12:18

Ja zakladam ze zadne dnsy nie maja nic wspolnego z dzialaniem Youtuba. Bo inne zasoby internetowe dziala prawie dobrze. Problem tkwi w tym ze 5.0.1 na ipad 1 gen to totalne scierwo, ktore nie potrafi organizowac sobie zasobow RAM i to widac. Czesto aplikacje po prostu crashuja sie ze wzgledu na zapelniony ram. Tak samo youtube nie laduje materialow bo po prostu nie ma gdzie:/ bycmoze ktos poradzil sobie juz z tym problemem. Jesli tak to prosze dac znac

Użytkownicy przeglądający ten temat: 1

0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych