Witam,
Od dłuższego czasu używam Adium do gg i gmail talk (przez jabbera). Nigdy nie miałem problemów. Ostatnio próbuję skonfigurować chat na facebooku (też przez jabbera). Kiedy dodam konto na facebook wszystko jest cacy, wszystkie 3 konta działają.
Problem w tym, że po restarcie adium, gmail chat nie loguje się (w preferences, zakładka accounts) łączy się do 50%, czeka i pokazuje connection failed.
Usuwam konto facebook, restartuję adium i gmail chat działa. Szukałem pomocy przez googla i tutaj na forum ale jakbym nie formułował pytania, nie mogę nic znaleźć.
Bardzo proszę o pomoc.

Adium: Facebook chat i gmail chat - Pomocy
Rozpoczęty przez
qba182
, 13 gru 2010 18:32
3 odpowiedzi w tym temacie
Napisano 13 grudnia 2010 - 18:32
Napisano 13 grudnia 2010 - 18:40
A czemu przez jabbera ? Adium ma natywnie obsługę gtalk i facebook.
Mam GG,Gtalk,Facebook - zero problemów
Napisano 13 grudnia 2010 - 18:49
Łączyłem przez jabbera, bo tak jest na stronie facebooka w dziale pomocy. Podobnie z gmail chatem.
Usunąłem konta z jabbera i założyłem osobne na gtalk i facebook. Niestety problem pozostał. Kiedy mam tylko jedno konto (tzn facebook albo gtalk) działa pięknie. Ale kiedy dodaję kolejne to gmail się wyłącza (w ogóle nie ściąga z serwera listy kontaktów), a facebook pokazuje, że wszyscy są offline, mimo, że tak nie jest.
Dodam, że do gmail'a oraz facebooka używam tego samego adresu email, może to ma jakieś znaczenie?
Napisano 20 grudnia 2010 - 16:02
Pomogło usunięcie wszystkiego z biblioteki i konfiguracja od nowa.
Użytkownicy przeglądający ten temat: 1
0 użytkowników, 1 gości, 0 anonimowych